Merhaba arkadaşlar
Phpbb3 3.0.0`e entegreli flashchat kurdum yalnız 2 sorunum var.
"Admin" kullanıcı adımla sohbete "admin" olarak giremiyorum ama foruma "admin" yazarak girebiliyorum.Anlamadığım bir sebepten dolayı büyük küçük harf sorunum var.
2. sorunumda türkçe karakterler sohbete odasında düzgün görünmüyor ve türkçe karakter bulunan nickler sohbete giremiyor.Ama forumda böyle bir sorun yok.
Sorunu çözmek için forum.tufat.com a girdim bir çok yol önermişler ama hiçbiri çalışmadı.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Not:(veritabanı karakter seti utf8_general_ci+flashchat cmses klasöründeki entegrasyon dosyası phpBB307CMS.php phpbb3 3.0.0 ile uyumlu olan)
Phpbb3 3.0.0 ve Flashchat 4.7.12
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Re: Phpbb3 3.0.0 ve Flashchat 4.7.12
Bunlar phpbb3 değil ama tufat.com flashchat entegresyan sorunları..
Flashchat admin panelde siteadresi.con/chat/admin/ adresinde banlı kullanıcı adları olabilir, bazı IP ler takılı kalabilir.. Modemi kapat aç yapınca bazen işe yarar.. Kontrol etmeli..
Türkçe karakter sorunu konusunda UTF8 kullanma vb bir sürü ıvır zıvır ayarı tufat.com sitesinde var, ama hiçbiri işe yaramadıydı denemelerimde, olmadı. Yapabilen varsa ben de öğrenmek isterim. Öte yandan chat kullanma konusu çok önemli ise, foruma kullanıcı kayıt ayarlarında seçilebilecek karakterleri uluslararası ASCII yaparsın, bir sorun olmaz yeni üye olacaklar için. Bu Türkçe karakterle giriş sorunu phpbb2 de de var..
Flashchat admin panelde siteadresi.con/chat/admin/ adresinde banlı kullanıcı adları olabilir, bazı IP ler takılı kalabilir.. Modemi kapat aç yapınca bazen işe yarar.. Kontrol etmeli..
Türkçe karakter sorunu konusunda UTF8 kullanma vb bir sürü ıvır zıvır ayarı tufat.com sitesinde var, ama hiçbiri işe yaramadıydı denemelerimde, olmadı. Yapabilen varsa ben de öğrenmek isterim. Öte yandan chat kullanma konusu çok önemli ise, foruma kullanıcı kayıt ayarlarında seçilebilecek karakterleri uluslararası ASCII yaparsın, bir sorun olmaz yeni üye olacaklar için. Bu Türkçe karakterle giriş sorunu phpbb2 de de var..
arkadasım birincisi su sen entegrasyon yapamıssın
Flashchat 5 dolar karsılıgında Dagıtılan Bir Chat Scriptir Phpbb ye Entegrasyonu Çok Kolay Ve Kullanıslıdır
http://www.sitenizinadresi.com/chat/install.php adresine girin
777 verin gerekli dosyalara tüm dosyalar da Yes yazısını gordugunuzde
phpbb3 u secmelisiniz bu islemleri basarı ile tamamladınız ve sohbetinizi kurdu iseniz türkce karakter sorunu
yaşadınız.. onun icin yine yapmamız gereken
\sohbet\inc\cmses klasorune girip phpBB3CMS.php dosyasını acmalısınız ve icersinde
//Bu kodu bul
$rec['roles'] = $rec['group_id'] = ROLE_ADMIN;
//BU kodu altına ekleyin
$rec['login'] = str_replace('Ç', 'Ç', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ı', 'ı', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('İ', 'İ', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ğ', 'ÄŸ', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ğ', 'Ğ', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ö', 'ö', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ö', 'Ö', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ş', 'ÅŸ', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ş', 'Ş', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ü', 'ü', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ü', 'Ü', $rec['login']);
bu islemle adminlere türkce karakter destegi saglamıs oldunuz user mod lar icinde aynı islemleri yapmanız gerekli ben hazır dosyayı ekledim dilerseniz indirin
Flashchat 5 dolar karsılıgında Dagıtılan Bir Chat Scriptir Phpbb ye Entegrasyonu Çok Kolay Ve Kullanıslıdır
http://www.sitenizinadresi.com/chat/install.php adresine girin
777 verin gerekli dosyalara tüm dosyalar da Yes yazısını gordugunuzde
phpbb3 u secmelisiniz bu islemleri basarı ile tamamladınız ve sohbetinizi kurdu iseniz türkce karakter sorunu
yaşadınız.. onun icin yine yapmamız gereken
\sohbet\inc\cmses klasorune girip phpBB3CMS.php dosyasını acmalısınız ve icersinde
//Bu kodu bul
$rec['roles'] = $rec['group_id'] = ROLE_ADMIN;
//BU kodu altına ekleyin
$rec['login'] = str_replace('Ç', 'Ç', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ı', 'ı', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('İ', 'İ', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ğ', 'ÄŸ', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ğ', 'Ğ', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ö', 'ö', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ö', 'Ö', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ş', 'ÅŸ', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ş', 'Ş', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ü', 'ü', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ü', 'Ü', $rec['login']);
bu islemle adminlere türkce karakter destegi saglamıs oldunuz user mod lar icinde aynı islemleri yapmanız gerekli ben hazır dosyayı ekledim dilerseniz indirin
- Dosya ekleri
-
- phpBB3CMS.rar
- (1.58 KiB) 182 kere indirildi
Bu karakter desteğini anlamadım.
Şu anda sadece kullanıcı adlarında türkçe karakter varsa yerine ? karakteri geliyor, otomatik login olunuyor.
Kastettiğiniz ? işaretleri yerine düzgün karakter gelmesi ise, ektedeki dosyadan fayda yok..
Şu anda sadece kullanıcı adlarında türkçe karakter varsa yerine ? karakteri geliyor, otomatik login olunuyor.
Kastettiğiniz ? işaretleri yerine düzgün karakter gelmesi ise, ektedeki dosyadan fayda yok..
o kodları cms icersine ekleyecen ben eklenmis seklinde dosyayı yukledim dilersen onu indir kullan
Verdiğin dosya çalışmıyor, denedim, bozdu sayfanın karekterlerini..
Hem o dosya sadece UTF -> latin karekter düzeltmesi sağlıyor. Kullanıcı adları dışında zaten problem yok flashchatte..
Hem o dosya sadece UTF -> latin karekter düzeltmesi sağlıyor. Kullanıcı adları dışında zaten problem yok flashchatte..
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir