Yeni Üye Kayıt Problemi
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Yeni Üye Kayıt Problemi
Arkadaşlar, mod duyuruları bölümünde yayimlanan bu gun online olanlar (user of the day) modu uzun uğraşlar sonunda kurdum ancak kurulumdan sonra forum yeni üye kaydını kabul etmedi ve aşağıdaki hatayı verdi.
________________________________________________________________________________________
Genel Hata
SQL ERROR [ mysql4 ]
Field 'user_lastrefresh' doesn't have a default value [1364]
Bu sayfa açılırken bir sql hatası oluştu. Bu problem devam ederse lütfen bir yönetici ile iletişime geçin.
________________________________________________________________________________________
moddaki kodlari eklemeden önceki yedek aldiğim php dosyalarini geri yükledim ama sonuc aynı...
aynı hatayı vermeye devam ediyor.
sanırım sql sorgusu olarak çalıştırdığım
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_lastrefresh INT( 11 ) NOT NULL AFTER user_lastvisit;
kodunu sonlandırmam gerekli, fakat bunu nasıl yapacagımı bulamadım.
tezim doğru ise yardımcı olurmusunuz! teşekkürlerr.
(Bu konu modlar ile de alakalı oldugu için hem mod destek forumunda hemde 3x destek forumuda bulunmaktadır)
Genel Hata
SQL ERROR [ mysql4 ]
Field 'user_lastrefresh' doesn't have a default value [1364]
Bu sayfa açılırken bir sql hatası oluştu. Bu problem devam ederse lütfen bir yönetici ile iletişime geçin.
moddaki kodlari eklemeden önceki yedek aldiğim php dosyalarini geri yükledim ama sonuc aynı...
aynı hatayı vermeye devam ediyor.
sanırım sql sorgusu olarak çalıştırdığım
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_lastrefresh INT( 11 ) NOT NULL AFTER user_lastvisit;
kodunu sonlandırmam gerekli, fakat bunu nasıl yapacagımı bulamadım.
tezim doğru ise yardımcı olurmusunuz! teşekkürlerr.
(Bu konu modlar ile de alakalı oldugu için hem mod destek forumunda hemde 3x destek forumuda bulunmaktadır)
Radyoda müzik ve sohbetin keyfi ile forumda paylaşmanın tadını çıkarın.
http://www.sarilalelerim.com
Çünkü "Hayat paylaşmaktır!"
Re: Yeni Üye Kayıt Problemi
http://siteniz.com/forum/install/database_update.php düzelmezse
kodu: reset_style.php olarak kaydet forum ana dizinine at adres çubuğundan çalıştır.
cache yi boşalt boşaltırken .htaccess yi silmeyelim genede düzelmezse sorunun kaynağı eski yedeklerinde.
Kod: Tümünü seç
<?php
/**
* @author: Highway of Life (http://phpbb.com)
* @version: $Id$
* $Date$
*/
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = (defined('PHPBB_ROOT_PATH')) ? PHPBB_ROOT_PATH : ((strpos(dirname($_SERVER['SCRIPT_NAME']), 'develop') !== false) ? './../' : './');
$phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);
include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);
$user->setup();
$purge_cache = (isset($_REQUEST['purge'])) ? true : false;
$set_prosilver = (isset($_REQUEST['set_style'])) ? true : false;
$this_page = $phpbb_root_path . $user->page['page_name'];
$msg = array(
'<a href="' . append_sid($this_page, 'purge=true') . '">Click Here to Clear the Style Cache</a>',
'<a href="' . append_sid($this_page, 'set_style=true') . '">Click Here to Reset your Default Style to prosilver</a>',
);
if ($purge_cache)
{
$sql = 'DELETE FROM ' . STYLES_TEMPLATE_DATA_TABLE . ' WHERE 1 = 1';
$db->sql_query($sql);
$cache->purge();
$msg[] = '<span style="color:green; font-weight:bold;">Template Data purged successfully</span>';
}
if ($set_prosilver)
{
if (!$user->data['is_registered'])
{
if ($user->data['is_bot'])
{
// the user is a bot, send them back to home plate...
redirect(append_sid("{$phpbb_root_path}index.$phpEx"));
}
// the user is not logged in, give them a chance to login here...
include($phpbb_root_path . 'includes/functions_content.' . $phpEx);
login_box('', 'LOGIN');
}
$sql = 'SELECT style_id
FROM ' . STYLES_TABLE . '
WHERE style_name = \'prosilver\'';
$result = $db->sql_query($sql);
$style_id = $db->sql_fetchfield('style_id');
$db->sql_freeresult($result);
if (!$style_id)
{
if ($auth->acl_get('a_'))
{
$sql = 'UPDATE ' . SESSIONS_TABLE . ' SET session_admin = 1 WHERE session_user_id = ' . $user->data['user_id'];
$db->sql_query($sql);
$u_acp = append_sid("{$phpbb_root_path}adm/index.$phpEx", false, true, $user->session_id);
$msg[] = '<span style="color:red; font-weight:bold;">[ Warning ] prosilver is not installed on your board</span>.<br />
<span style="color:green; font-weight:bold;">I have given you temporary access to the ACP: <a href="' . $u_acp . '">Click Here</a> to go to the ACP and install prosilver.</span> Use prosilver so that you can login to the ACP until your custom style has been fixed.';
}
else
{
$msg[] = '<span style="color:red; font-weight:bold;">[ WARNING ] You do not have Admin permissions and are therefore not allowed to access the ACP';
}
}
else
{
$sql = 'UPDATE ' . USERS_TABLE . ' SET user_style = ' . $style_id . ' WHERE user_id = ' . $user->data['user_id'];
$db->sql_query($sql);
$msg[] = '<span style="color:green; font-weight:bold;">Successfully reset your default style to prosilver</span>';
}
}
$msg_long_text = implode('<br /><br />', $msg) . '<br /><br /><span style="color:red; font-weight:bold;">Please delete this file (<em>' . $user->page['page_name'] . '</em>) when done.</span>';
trigger_error(false, E_USER_ERROR);
?>
cache yi boşalt boşaltırken .htaccess yi silmeyelim genede düzelmezse sorunun kaynağı eski yedeklerinde.
Teşekkür ederim ilgilendiğin için çok sagol ancak sölediklerini yaptım olmadı. aynı hata devam ediyordu.
Hepinize teşekkürlerrr
espirtlotus arkadaşımız bu anlattığı şekilde işlemleri yapınca düzeldi.gönderen espirtlotus tarih 29.02.2008, 05:56
veritabanına phpmyadminden baglanarak forumun oldugu veritabanını bul
forumun oldugu veritabanının içinde, users in içine gir, onun içindede - user_lastrefresh tablosunu görüceksin. onun default değerini 1364 olarak ayarla.
Hepinize teşekkürlerrr

düzeldiğine sevindim. Moddaki yedek almadan önceki php dosyalarını geri yükledim demişsin. sql deki users tablolarında hasara neden olmaması gerekir diye bir düşünce hasıl oldu. Çünkü size göre önceden sonrun yoktu, ne olduysa mod eklemeden sonra oldu. Her neyse uzatmanın anlamı yok. Ama öyle ama böyle düzelmiş.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar ben daha önce teşekkür modunu kurmaya çalıştım, ama mod hata verdi, kuramadım, bende ftp den modu kaldırdım. ama kaldırdıktan sonra forum yeni üye kaydı yapmamaya başladı.kayıt formu doldurulup göndee basınca aşağıdaki hatayı veriyor.
Genel Hata
SQL ERROR [ mysql4 ]
Field 'user_thanked' doesn't have a default value [1364]
bunu nerden ve nasıl düzeltebilirim...bilmediğim için ftp de tüm phplerde aradım böyle bir satır yok?? yedeklemeden mod yüklenmeden önceki bri tarihe yükleme yaptım yine olmadı...hala devam ediyor..bir yardım edermisiniz?
Genel Hata
SQL ERROR [ mysql4 ]
Field 'user_thanked' doesn't have a default value [1364]
bunu nerden ve nasıl düzeltebilirim...bilmediğim için ftp de tüm phplerde aradım böyle bir satır yok?? yedeklemeden mod yüklenmeden önceki bri tarihe yükleme yaptım yine olmadı...hala devam ediyor..bir yardım edermisiniz?
- aciyagulmek
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
cache klasörünü temizlemeyi denedin mi, index httacces dısındaki herseyi sil, genel hata denen olay bundan kaynaklanıyor genelde.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
dediğinizi bir çok kere yaptım...yine de aynı hatayı veriyor...büyük bir ihtimalle modu silerken bir yerlerde bir şeyler kaldı ama bulamıyorum sorunun nerde olduğunu.? başka bir yolu yok mudur bunu?aciyagulmek yazdı:cache klasörünü temizlemeyi denedin mi, index httacces dısındaki herseyi sil, genel hata denen olay bundan kaynaklanıyor genelde.
ben o sorunu yukarıdaki alıntıda belirtildiği gibi yaparak halletmiştim bana kalırsa seninde yapman gereken şey aynı ancak phpmyadminden value değerini 1364 olarak ayarlaman gereken tablo 'user_thanked' tablosudur.veritabanına phpmyadminden baglanarak forumun oldugu veritabanını bul
forumun oldugu veritabanının içinde, users in içine gir, onun içindede - user_lastrefresh tablosunu görüceksin. onun default değerini 1364 olarak ayarla.
bu bir php dosyası değil o yuzden ftp den php dosyalarını araştırma, panelden veritabanları bölümüne gir ve eger sunucunun destegi varsa veritabanına tıkladıgında orda phpmyadmin i gorecek sin ona tıklayarak acılan sayfada o tabloyu bulup bahsedilen değere ayarla.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşım çoooook saol...yaptım sonunda ellerin dert görmesin vallaaa
))

-
- Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar ben yaptım da nasıl yaptım nerden yaptım yazayım istediim olurda benim gibi acemiler olursa boşu boşuna kendilerini yemesinler diye...
o hatayı düzeltmek için hiç ftp ye ve ya kontrol paneline girmeyin, www.siteadiniz.com/cpanel den phpmyadmine girin, orda phpbb diye biryer göreceksiniz, phpbb de user ı bulun ve ordan murat arkadaşın anlattığı değişiklikleri yapın...o kadar..çok basit ama bilmeyen için orayı buluncaya kadar deli edici bir hata
o hatayı düzeltmek için hiç ftp ye ve ya kontrol paneline girmeyin, www.siteadiniz.com/cpanel den phpmyadmine girin, orda phpbb diye biryer göreceksiniz, phpbb de user ı bulun ve ordan murat arkadaşın anlattığı değişiklikleri yapın...o kadar..çok basit ama bilmeyen için orayı buluncaya kadar deli edici bir hata

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir