Türkçe karakter sorunu?
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı [b:mkpvlq24]kesinlikle ilgili forumlara açınız.[/b:mkpvlq24] Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. [b:mkpvlq24]Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.[/b:mkpvlq24]
- [url=http://www.phpbbturkey.com/forums/viewtopic.php?t=690:mkpvlq24]Site kurallarımızı[/url:mkpvlq24] okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı [b:mkpvlq24]kesinlikle ilgili forumlara açınız.[/b:mkpvlq24] Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. [b:mkpvlq24]Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.[/b:mkpvlq24]
- [url=http://www.phpbbturkey.com/forums/viewtopic.php?t=690:mkpvlq24]Site kurallarımızı[/url:mkpvlq24] okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Türkçe karakter sorunu?
Arkadaşlar, ilk kez phpbb kullanıyorum, acemiyim. 3.0.0 ı yükledim. Herşey güzel ve hoş. Üstelik herşey Türkçe. fakat mesaj yazılırken yahut forum katagorileri oluştururken "ı,ş,ğ" gibi Türkçe karakterler "?" şeklinde çıkmakta. Bu sorunu en basit şekilde nasıl çözebilirim?
Sistem kısmından dil dosyası olarak Türkçe'yi yükledim ve genel ayarlardan Türkçe yi seçtim. Buna rağmen herhangibir düzelme olmadı.
Yardımcı olursanız çok sevineceğim, şimdiden herkese çok teşekkürler.
Sistem kısmından dil dosyası olarak Türkçe'yi yükledim ve genel ayarlardan Türkçe yi seçtim. Buna rağmen herhangibir düzelme olmadı.
Yardımcı olursanız çok sevineceğim, şimdiden herkese çok teşekkürler.
http://www.TurtleTurk.com
Türkiye'nin İlk ve Tek Kaplumbağa Sitesi!
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Re: Türkçe karakter sorunu?
Kimseden cevap gelmesede ben çözdüm. Çok basit, topyekün sildim, tekrar manuel olarak kurdum. 0'dan Çözüldü. 

topyekün ?
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Evet topyekun kurdum. En baştan buradan indirmiş olduğum türkçeleştirilmiş paketi ftp ye atıp baştan kurdum. Şuanda 3.0.1'e terfi ettirdim.
baştan kurdum demek istiyor arkadaşyunus18 yazdı:topyekün ?

- serkan_u19911
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
her harfin bir html kodu var ben onları kullanarak hallediyorum
bunları bulmak içinse dream veaweri kullanıyorum
yeni bir html sayfası oluşturup design kısmına normal yazıyorum otomatikman html kodu kısmında html kodu olarak görünüyor harfler
bunları bulmak içinse dream veaweri kullanıyorum
yeni bir html sayfası oluşturup design kısmına normal yazıyorum otomatikman html kodu kısmında html kodu olarak görünüyor harfler
- serkan_u19911
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
şimdi buldum internetten notepad++ programını indir sonra düzenleme yapıcağın dosyalara Düzenle > UTF-8 (BOM Olmadan) Formatında kodlaya tıkla sorun çözülür
-
- Kayıtlı Kullanıcı
anlamadım nasıl ?
- Özcan Akbulut
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
viewtopic.php?f=20&t=15978HizmetForum yazdı:anlamadım nasıl ?
Dil Dosyalar hakkinda aciklayici bir bilgi verdim!
edit: sanirim tr karakter sorunu dil dosyasinda degil veritabanda onun icin verdigim link isine yaramaz sanirim...
aynı sorun bende de var.türkçe karakterle konu açmaya çalıştığımda Genel Hata
SQL ERROR [ mysql4 ]
Incorrect string value: '\xC5\x9F\xC5\x9F\xC5\x9F...' for column 'post_text' at row 1 [1366]
SQL
INSERT INTO phpbb_posts (forum_id, poster_id, icon_id, poster_ip, post_time, post_approved, enable_bbcode, enable_smilies, enable_magic_url, enable_sig, post_username, post_subject, post_text, post_checksum, post_attachment, bbcode_bitfield, bbcode_uid, post_postcount, post_edit_locked, topic_id) VALUES (2, 2, 0, '78.162.220.102', 1252107942, 1, 1, 1, 1, 1, '', 'şşşş şş', 'şşşşa', 'ee9af3a01649df09b99a436fe689f1ea', 0, '', '1mi5l6hk', 1, 0, 3)
BACKTRACE
FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 174
CALL: dbal->sql_error()
FILE: includes/functions_posting.php
LINE: 1871
CALL: dbal_mysql->sql_query()
FILE: posting.php
LINE: 1001
CALL: submit_post()
böyle bi problemle karşılaşıyorum bunu nasıl çözebilirm???
SQL ERROR [ mysql4 ]
Incorrect string value: '\xC5\x9F\xC5\x9F\xC5\x9F...' for column 'post_text' at row 1 [1366]
SQL
INSERT INTO phpbb_posts (forum_id, poster_id, icon_id, poster_ip, post_time, post_approved, enable_bbcode, enable_smilies, enable_magic_url, enable_sig, post_username, post_subject, post_text, post_checksum, post_attachment, bbcode_bitfield, bbcode_uid, post_postcount, post_edit_locked, topic_id) VALUES (2, 2, 0, '78.162.220.102', 1252107942, 1, 1, 1, 1, 1, '', 'şşşş şş', 'şşşşa', 'ee9af3a01649df09b99a436fe689f1ea', 0, '', '1mi5l6hk', 1, 0, 3)
BACKTRACE
FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 174
CALL: dbal->sql_error()
FILE: includes/functions_posting.php
LINE: 1871
CALL: dbal_mysql->sql_query()
FILE: posting.php
LINE: 1001
CALL: submit_post()
böyle bi problemle karşılaşıyorum bunu nasıl çözebilirm???
Merhaba,
Orjinal phpBB3 sisteminde böyle bir sorun olmaması gerekir. Hangi işlem sonrası bu sorun oluştu.
Orjinal phpBB3 sisteminde böyle bir sorun olmaması gerekir. Hangi işlem sonrası bu sorun oluştu.
fantasticoyla kurduğumda hep bu sorunu görüyorum
Kurulumu kendiniz yapmayı denediniz mi? Belki denediğiniz yöntemin Türkçe karakterlerle uyum sorunu vardır.pilizveyt yazdı:fantasticoyla kurduğumda hep bu sorunu görüyorum
- serkan_u19911
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
yeni kurduğun modlarla bu sorun verebilir
belkide ir modu kurduktan sonra bu sorunu vermiştir yanılıyormuyum bence sen önceki kurulumdan yedekte almamışsındır çünkü bende almıyorum
olmazsa sistemi 0dan kur daha sağlıklı olur bence ben seo modülü kurarken çok kötü bir hata yaptım site linkleri hep düzenleme yapınca bozuk atıyo
yarısı link olarak yarısı normal text olarak çıkıyor bende ona bir çözüm bulamadım tüm kodları karıştırdımda
belkide ir modu kurduktan sonra bu sorunu vermiştir yanılıyormuyum bence sen önceki kurulumdan yedekte almamışsındır çünkü bende almıyorum

olmazsa sistemi 0dan kur daha sağlıklı olur bence ben seo modülü kurarken çok kötü bir hata yaptım site linkleri hep düzenleme yapınca bozuk atıyo

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir