Host - reseller hakkında

phpBB destek veya chat forumu değildir
phpBB ile ilgili sorulan tüm soru başlıkları kilitlenecek veya silinecektir.
Bu forumda phpBB sorunları dışındaki genel Webmaster sorunlarını ve problemlerini tartışabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
basoglanh
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Host - reseller hakkında

Mesaj gönderen basoglanh »

Merhaba.
Arkadaşlar 3gb alan aylık 10 gb trafiği olan bir host kullanıyorum. Trafiğim yetmez oldu 15 gün demeden 10. bilmem kaç oluyor. Bana reseller almam gerektiği söyleniyor. Bunu söyleyen host şirketi değil. Arkadaşlarım söylüyor. 2 gündür sitem kapalı 2 gün önce forumdaki online sayısı 3000 dolaylarındaydı. 3000 dolaylarında bi online sayısını beklemiyordum. Saldırımı anlamadım. Neyse asıl mesele o günden sonra site kapalı kaldı. 2 gündür tık yok. Host şirketi iyi güzelde 2 gündür beni sallıyorlar gibime geldi. İki gündür arıyorum yada gerek msnden görüşüyorum birazdan açılacak efendim akşama açılacak efendim sabaha açılacak efendim diyip duruyorlar. 2 gündür 10 defa bir saat sonra açılacak oluyor ama bekliyorum açılmıyor. Hostu değiştirmeye karar verdim kesin olarak önerebileceğiniz host şirketleri varmı destek bakımından iyi olan ve yarı yolda bırakmayacak.

Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN
Yeni bir güne gülümse !
Kullanıcı avatarı
phpbb6
Uzaklaştırıldı

Re: Host - reseller hakkında

Mesaj gönderen phpbb6 »

Bandı tüketmişsin, doğal olarak suspend olmuş hesabın. Öncelikle ihtiyaçlarını gözden geçirmelisin, reseller birden fazla site host etmek için idealdir, ama sadece bir siten varsa reseller yerine band genişliği yüksek bir paket seçebilirsin.

10GB band bir forum için hiç yeterli değildir. Sırf yazı olduğuna kanma, hitler yerlerde iken 50GB yiyor bu forumlar (botlar).

Host konusunda insanlara sakın güvenme, iyice araştırmadan sakın alma. Özellikle yazın, okullar tatil iken hiç host alma :!:
basoglanh
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Cevabın için çok teşekkürler arkadaşım. Ben firmamdan gerçekten memnunum. Ama cpu kullanımından bahsettiler. Çok fazlaymış. Buda servarlarına aşırı yük bindiriyormuş. Ne yapıp edip bir çare bulmam lağzım ama ne işte. Haklısın hiç kimseye güvenemiyorum. r10.net te yazdım 5 dakika geçmeden 6 teklif geldi ama hangisine güveneyim. Ne yapacağımı şaşırdım. Hiç birşey anlamıyorum.
Yeni bir güne gülümse !
basoglanh
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Bu arada cpu denen icat resellerdada sınırlıymış. Resller alsamda ordan yırtamayacığımı söylediler. Ne kadar doğru birşey bilemiyorum.
Yeni bir güne gülümse !
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

Birden fazla domain bulundurmayacaksan Reseller almanın manası yok. Aylık Bant miktarı yüksek bir alan kiralasan yeterli olacaktır.

Yanlız sitene baktım suspanted etmişler limit aşımından sunucu kapatsa Limit Aşımı diye yazar.

Yabancı dilin varsa yabancı hostları tavsiye ederim hatta birkaç arkadaş birleşip dahada ucuza maledebilirsin.

mesela dünyanın sayılı host şirketlerinden DreamHost 500GB Disk ve 5TB ( ~5000GB) aylık bant ve sınırsız Domain bulundurmayı aylık 5,95$'a veriyor hatta indirim kuponu kullanırsan yıllık 24$'a veriyor ve yanında birde domain hediye ediyor.

illa Türk hostçu isterim dersen http://www.hostbul.net/ sitesine bakabilirsin.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
basoglanh
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Normalde aslında 11 tane domainim var hepsi hosta bağlı. Benim sorunumun cpu olduğunu söylediler. Bunun için yapmam gereken ne ha birde forumu optimize yaptırmalıymışım.
Yeni bir güne gülümse !
Kullanıcı avatarı
phpbb6
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen phpbb6 »

CPU sorunun varsa host ve resellerde bu sorun kalkmaz, Türk hostingler %8 ve %10 arası bir CPU kullanımı verirler. Webmaster sitelerine yazarken özellikle CPU sorunu çıktığını belirtirsen ona göre teklifler gelecektir. Bahsettiğin konuya, bahsettiğin forumda rastlarsam, sana tekliflerden hangilerinin güvenilir olduğunu yazarım direk konu içinde.

CPU sorunu başa bela, eğer sitenden yeterince gelir elde ediyorsan direk co-location veya dedicatede geçmeni öneririm, çünkü bunu bizzat tecrübe ettim, sağlam ve geleceği olan bir siten varsa sonunda ya kapatacaksın ya da dedicatede geçeceksin.

Bunların dışında eğer Türkçe ve genel/karışık bir forumun varsa boşa kürek çekiyorsun, elit değilsen hiçbir işe yaramaz o site. Amacın reklam ile gelir elde etmek ise senin aylarca emek verdiğin Türkçe foruma karşılık, birkaç günde yapılmış İngilizce basit bir resim sitesi (hitler eşit ise) senden en az 100 kat fazla kazanır adsense ile.

Dreamhost geçmiş yukarıda, dreamhost iyidir ama çok hitiniz, CPU sorununuz varsa, hiçbir şekilde size uyarı yapmadan sitenizi kapatabilirler, hatta yedek almadan silerler. Dreamhostta ayrıca günlük SQL sorgu ve günlük CPU limiti türünden şeyler var. Alan ve band derdi kesinlikle yok, ancak tabiri yerinde ise genelde depo veya yedek amaçlı kullanabilirsin. Yıllık alırsan kupon kodları ile çok çok ucuza geliyor.

Dreamhostu yabancı sitelerim için kullanıyorum, ortalama hit, düşük sorgulu, resim sitelerim için. Türkiye de band dayanmayan wallpaper türünden sitelerim için.

hostbul.net, orasıda pek güvenilir değil, ücret karşılığı kötü yorumnların silindiği söyleniyor, şişirme yorumlarda var.

“Genel Tartışmalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir