Veritabanı Geri Yükleme Sorunu
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Veritabanı Geri Yükleme Sorunu
Merhaba arkadaşlar,
Ben forumu hosting süresi biten bir serverdan yeni paket satın aldığım bir hosting şirketinin serverşarına taşımak istiyorum. Eski serverdaki veritabanı periyodik aralıklarla yedeğini aldım ve eski serverdana ayrılmadan hemen öncede tam bir veritabanı yedeği ve tüm forum klasörümün bir kopyasınıda bilgisayarıma indirdim. Yeni serverıma phpBB sıfır phpBB forumu upload ettim ve başarıyla sıfır bir forum kurdum. Eski veritabanımı geri yüklemeye çalıştığımda "store" klasörü içinde olan yedeğimi görmedi. Sanırım bu dosyanın isminden kaynaklanıyor. Ben indirdiğim yedeklerin ismini değiştiriyordum. Öncelikle bu sorunu nasıl aşabalirim, forumumun elimdeki veritabanı yedeğini görmesini nasıl sağlarım?
2. olarakta yeni serverımda haliyle veritabanı ismi ,yolu, login ismi değişik. Bu eski veritabanımla ilgili bir sorun çıkartırmı. "restore" etmekte sorun yaşayabilirmiyim.
3. olarak sormak istediğim tüm forumumu başka bir servera taşırken dikkat etmem gerekn bir nokta varmı?(kurulumda, veritabanında vs...)
Saygılar...
Ben forumu hosting süresi biten bir serverdan yeni paket satın aldığım bir hosting şirketinin serverşarına taşımak istiyorum. Eski serverdaki veritabanı periyodik aralıklarla yedeğini aldım ve eski serverdana ayrılmadan hemen öncede tam bir veritabanı yedeği ve tüm forum klasörümün bir kopyasınıda bilgisayarıma indirdim. Yeni serverıma phpBB sıfır phpBB forumu upload ettim ve başarıyla sıfır bir forum kurdum. Eski veritabanımı geri yüklemeye çalıştığımda "store" klasörü içinde olan yedeğimi görmedi. Sanırım bu dosyanın isminden kaynaklanıyor. Ben indirdiğim yedeklerin ismini değiştiriyordum. Öncelikle bu sorunu nasıl aşabalirim, forumumun elimdeki veritabanı yedeğini görmesini nasıl sağlarım?
2. olarakta yeni serverımda haliyle veritabanı ismi ,yolu, login ismi değişik. Bu eski veritabanımla ilgili bir sorun çıkartırmı. "restore" etmekte sorun yaşayabilirmiyim.
3. olarak sormak istediğim tüm forumumu başka bir servera taşırken dikkat etmem gerekn bir nokta varmı?(kurulumda, veritabanında vs...)
Saygılar...
- Özcan Akbulut
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Re: Veritabanı Geri Yükleme Sorunu
yedeginizi bi editor programmi ile acin sonra phpmyadminden manuel olarak calistirmaya bi calisin belki olur bende degistirdigim icin böyle benzer birsey olmustu editor ile actim sql calistirdim hersey sorunsuz calisti
Bu ilk forum kurarken benim de başıma gelmişti.togix yazdı: Yeni serverıma phpBB sıfır phpBB forumu upload ettim ve başarıyla sıfır bir forum kurdum. Eski veritabanımı geri yüklemeye çalıştığımda "store" klasörü içinde olan yedeğimi görmedi. Sanırım bu dosyanın isminden kaynaklanıyor. Ben indirdiğim yedeklerin ismini değiştiriyordum. Öncelikle bu sorunu nasıl aşabalirim, forumumun elimdeki veritabanı yedeğini görmesini nasıl sağlarım?
1. Yeni kurduğun forumda bir yedek oluştur /store içinde olacak. Adını bir yere kopyala sonra değiştir.
phpbb3424320502008.tar.gz ise -> phpbb3424320502008YENI.tar.gz
yap
sonrada, eskiden almış olduğun bir yedek dosyanın adını
eskiyedek321321321fgasfdsaga.tar.gz => phpbb3424320502008.tar.gz
olarak yeni yedeğin adıyla değiştir. O zaman görülecektir.
bplr arkadaşın dediğinden yola çıkarak elimdeki forum klasörünün içinde zaten orjinal isimdeki backup dosyalarının olduğu aklıma geldi ve eski forumumun store klasörünü olduğu gibi yeni forumumun store klasörüyle değiştirdim ve yönetim panelimde aldığım yedekler göründü. Ancak en son aldığım forum yedeğini geri yükledim ve hiçbirşey değişmedi. Başarıyla yüklendi ibaresinide gördüm. Nerede bir sorun var acaba?
Ayrıca EsmerÖzcan arkadaşın dediği editör programıyla veritabanını açıp phpmyadmin ile tekrar yüklemeyide kavrayamadım. phpmyadmin ile daha önce hiç uğraşmadım ve açıkçası yedek alabilmek dışında sql ilede hiçbir alakam yok. Bunun nasıl yapıldığını anlatabilirseniz bende yapabilirim o zaman.
Saygılar...
Ayrıca EsmerÖzcan arkadaşın dediği editör programıyla veritabanını açıp phpmyadmin ile tekrar yüklemeyide kavrayamadım. phpmyadmin ile daha önce hiç uğraşmadım ve açıkçası yedek alabilmek dışında sql ilede hiçbir alakam yok. Bunun nasıl yapıldığını anlatabilirseniz bende yapabilirim o zaman.
Saygılar...
Yokmu bana yardım edecek kimse? Ne yani hiç kimse hostunu değiştirip veritabanı başka yerlere taşımadımı yaw? Birtek benmiyim bunu yapan? Eminim vardır aranızda taşırken sorun yaşayan, mesajları bozulan ve sonrada üstesinden gelen. Bana sadece yol gösterin yeter, direk çözmesenizde olur durumu. 3 gün oldu mesajı okuyan bile yok.
- Özcan Akbulut
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
togix yazdı:
Saygılar...
phpmyadmininize girin orda sol tarafta SQL yaziyor oraya tiklayin yeni bi pencere acilir onun icine editör le actiginiz sqlari icine attin ve gönderin...
ben baska hostan baska hosta hic tasimadigim icin fazla bilgim yok bu konuda ama yardim edebildigim kadar ederim

Veritabanı geri yükleme için 3 yol var bildiğim..
- phpbb3 bakımdan yedek geri yükleme
- phpMyadmin den önceki forumdan alından yedeğin geri yüklenmesi
- Veritabanı çok büyükse, bigdump.php kullanarak yedek geri yükleme
databanki 500 Mb tan büyükse ne bigdump ise yariyor nnede baska birsey (hem lokalde hem serverde denedi) , parcalayip yüklenmek cözüm gibi ama o da öldürüyor (3 gün sürer herhalde ) uzun lafin kisasi , basit bir cözümü yok bu apache serverlar ve islemcilerin gücü henüz söyle 1 Gb lik datayi birseferde yüklettirecek teknolojik seviyeye ulasmadi
veritabanın yedeği büyükse bigdump.php ile sorunsuz yükleyebilirsin.
pseidon bir yerlerde hata yapıyorsundur, çünkü bigdump.php adı üstünde büyük sql dosyalarını yüklemek içindir. 1 GB'ın üstünde olan veri tabanını çok kez sorunsuz olarak bigdump.php ile yükledim.
Yanlız sunucu ağır bir sunucu ise yükleme esnasında işlem zamanı aşımı olabilir o zaman bigdump.php'nin bir seferde yapacağı sorgu sayısını düşürebilirsiniz,
pseidon bir yerlerde hata yapıyorsundur, çünkü bigdump.php adı üstünde büyük sql dosyalarını yüklemek içindir. 1 GB'ın üstünde olan veri tabanını çok kez sorunsuz olarak bigdump.php ile yükledim.
Yanlız sunucu ağır bir sunucu ise yükleme esnasında işlem zamanı aşımı olabilir o zaman bigdump.php'nin bir seferde yapacağı sorgu sayısını düşürebilirsiniz,
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu
Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
bircok kez zaman asimina ugradi , hangi satiri ile oynayabilirim acaba (gerci lokalde de ayni zaman asimi hatasi var)
Veritabanını ftp ile sunucuya yükle, ssh erişimi varsa onunla denersin.
Yada en kolayı, hosting destekten yardım iste, yüklediğin veritabanın onlar kolayca senin için yüklerler. Boyut büyük de olsa yaparlar.
Yada en kolayı, hosting destekten yardım iste, yüklediğin veritabanın onlar kolayca senin için yüklerler. Boyut büyük de olsa yaparlar.
bigdump.php bir seferde 3000 sorgu yaptırır ve bu sorgular ağır sunucularda işlem zaman aşımına sebep olabilirler, aşağıdaki code içinde verdiğim satırı bulup sorgu sayısını düşürsen sorun olmaması lazım.pseidon yazdı:bircok kez zaman asimina ugradi , hangi satiri ile oynayabilirim acaba (gerci lokalde de ayni zaman asimi hatasi var)
Kod: Tümünü seç
$linespersession = 3000;
tesekürler deneyecegim
bu sorgu sayısının optimum değeri nedir? yani her sunucuda işe yaraması için sizce kaç uygundur?
ve neden ben bu değeri bulamıyorum anlamadım açıkçası?
hetamin yazdı:bu sorgu sayısının optimum değeri nedir? yani her sunucuda işe yaraması için sizce kaç uygundur?
zaten optimum değere ayarlıdır, kullandığın sunucu ağırsa düşürmen faydalı olur.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir