[Düzenlendi] Kapatma Kararı
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
[Düzenlendi] Kapatma Kararı
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
http://www.foruz.net isimli sitem 19.09.2009 tarihinde Mahkeme Kararı ile kapatıldı.
24 Eylül 2009 düzeltmesi:
Aynı zamana denk düşen iki şikayetten biri "akıl almaz" biri ise MÜ-YAP tarafından Nisan ayına uzanan bir meseleye dayanmaktadır.
"Akıl Almaz" şikayeti daha önce bu sayfada belirtmiş, elimde mahmeke kararına ve MÜ-YAP'ın şikayetine ilişkin bilgi olmadığı için ilk şikayet üzerine kurgu yapmıştım.
Bugün kesin olarak hem savcılıktan hem MÜ-YAP'tan teyit ettirerek öğrendim ki MÜ-YAP tarafından yapılan şikayet üzerine sitem kapanmıştır.
Binaenaleyh, durumun PhpBB ve ilk başlık konusu ile alakası kalmadığından rahatsızlık verdiğim için tüm site sakinlerinden ve başlığıma cevap yazma nezaketini gösteren arkadaşlardan özür dilerim....
Belki ilginç gelecek ama sitemin "akıl almaz" sebeple değil de görece daha makul bir sebebe dayanarak kapatılmasına sevindim diyebilirim. En azından "haksızlığa uğrama" duygusu ağır basmıyor.
Tabi ben kendimce meseleyi çözmeye çabalıyorum ancak bu forumda görüşülecek konu kalmamıştır.
Saygılar, Sevgiler..
http://www.foruz.net isimli sitem 19.09.2009 tarihinde Mahkeme Kararı ile kapatıldı.
24 Eylül 2009 düzeltmesi:
Aynı zamana denk düşen iki şikayetten biri "akıl almaz" biri ise MÜ-YAP tarafından Nisan ayına uzanan bir meseleye dayanmaktadır.
"Akıl Almaz" şikayeti daha önce bu sayfada belirtmiş, elimde mahmeke kararına ve MÜ-YAP'ın şikayetine ilişkin bilgi olmadığı için ilk şikayet üzerine kurgu yapmıştım.
Bugün kesin olarak hem savcılıktan hem MÜ-YAP'tan teyit ettirerek öğrendim ki MÜ-YAP tarafından yapılan şikayet üzerine sitem kapanmıştır.
Binaenaleyh, durumun PhpBB ve ilk başlık konusu ile alakası kalmadığından rahatsızlık verdiğim için tüm site sakinlerinden ve başlığıma cevap yazma nezaketini gösteren arkadaşlardan özür dilerim....
Belki ilginç gelecek ama sitemin "akıl almaz" sebeple değil de görece daha makul bir sebebe dayanarak kapatılmasına sevindim diyebilirim. En azından "haksızlığa uğrama" duygusu ağır basmıyor.
Tabi ben kendimce meseleyi çözmeye çabalıyorum ancak bu forumda görüşülecek konu kalmamıştır.
Saygılar, Sevgiler..
En son akansu tarafından 24.09.2009, 17:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 7 kere düzenlendi.
Gayemiz, imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır.
phpBB3 Temaları | SufiForum
- difficulty
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Re: Akıl Almaz Bir Kapatma Kararı

-
- Kayıtlı Kullanıcı
Çok kötü bir durum...İnşallah bu olay tema çalışma şevkini kırmaz...
- cagatayozata
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Üzüldüm
En kısa sürede düzelir umarım..

- cagatayozata
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Siteyi foruz.org'a taşımışsın.Hayırlı olsun 

Sağoalsın.. Siteyi kapatmaları önemli değil zaten. Foruz.Net'ten hatırı sayılır bir gelirim yok ki kendimi üzetyimcagatayozata yazdı:Siteyi foruz.org'a taşımışsın.Hayırlı olsun

Önemli olan sebep! Tabi şuan kesin bir bilgim yok. Mahkeme gerek karar sırasında gerek icra sonrasında herhangi bir iletişim kurmadı.Ne benimle ne host ne domain sahipleriyle..O yüzden kesin sebebini bilmiyroum.Sadece elimde şikayet olduğu hakkında bir bilgi var.Eğer bahsi geçen şikayet sebebi ile kapatılmışsa,bak ozaman olaya !

Ama sitemde film indirme bölümü vardı. Şikayet üzerine incelenirken belki şikayet konusu sebeple değilde bu sebeple kapatılmış da olabilir.Yani denk gelmiş olabilir.Nitekim Foruz.Net'ten önce hem hit, hem google sıralaması hem de içerik olarak daha yoğun onlarca site var.Yani foruz'un incelenme sebebi bahsi geçen şikayet ama kapatma sebebi film içeriği de olabilir.Keşke yazı falan gönderselerdi domain şirketine falan da ya da bir mail bir uyarı ne bileyim bir çeşit haber işte, biz de kafamızı yormasaydık bu kadar ! =)
Sağol cevabın için Çağatay... İlgine de ayrıca teşekkürler hanene bir adet + koydum..

Bir geçmiş olsun, Film varsa kapatmaları doğaldır bir bardak su iç , Oh canıma değsin..vs herhangi bir mesaj yazamayanlara da eyvallahım olmaz bu saaten sonra =)
Gayemiz, imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır.
Şikayet yapan kişi, şikayetini yanlışlıkla yaptıysa bir dilekçe ile sizin sitenizle ilgili şikayatini geri almasını isteyin. Eğer sebep o ise ve yanlışlıklsa sizi şikayet etmişlerse, en hızlı düzeltme yolu bu olur.
- cagatayozata
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Evet dediğin gibi keşke neden kapandığını bilsen.Deseler keşke filmden kapadık yada şikayetten diye. bplr dediği gibi şikayet eden kişi zaten özür dilemiş sende ona söyle şikayeti geri çeksin
Birkaç güne girişimlerde bulunacağız inşallah üstad.Şikayeti yapan zaten pozitif biri.Takrar tekrar özür diledi telefonda. Gerekirse şikayetini çekeceğine de inanıyorum...Bakalım yakında belli olur kesin sebebi , ben de bir duyuru ile bu başlıkta yazarım inşallah.Film içeriğinden ise eğer zaten sitemi yönlendirmişim, açılsa da bir açılmasa da.. Film İndir bölümünü de kapattım, benim için değişen hiç birşey olmaz.Rahatsızlık verdiğim için herkesten de özür dilerim o durumda. Film ve dizi bölümlerini açmayalım dediğim halde ısrar edip açan diğer yönetici adamlarımı da falakaya çekeceğim ayrıca..bplr yazdı:Şikayet yapan kişi, şikayetini yanlışlıkla yaptıysa bir dilekçe ile sizin sitenizle ilgili şikayatini geri almasını isteyin. Eğer sebep o ise ve yanlışlıklsa sizi şikayet etmişlerse, en hızlı düzeltme yolu bu olur.

Diğer sebeptense tüm phpBB forumlarından 1 günlüğüne siyah anasayfa ile yayın yapmalarını isteyeceğim, katılım olmazsa itina ile tüm phpbb evraklarımı, çalışmlarımı, belgelerimi itina ile silip, hafif bir küfürle, enseyi kısarak yoluma giderim =)
Hazır madem el atmışken, şikayet eden adama da yardım et.
Gitsin gerçekten şikayet etmesi gerekenleri nasıl şikayet edeceğini öğrensin. Bedava forumu rapor etsin, doğru DNS ve IP adresi adresini öğrensin, ve biraz işten anlayan avukat tutsun, ... de ondan sonra şikayet etsin..

bplr yazdı:Hazır madem el atmışken, şikayet eden adama da yardım et.Gitsin gerçekten şikayet etmesi gerekenleri nasıl şikayet edeceğini öğrensin. Bedava forumu rapor etsin, doğru DNS ve IP adresi adresini öğrensin, ve biraz işten anlayan avukat tutsun, ... de ondan sonra şikayet etsin..

Arkadaşlarlar ben bakana kadar bayağı muhabbet dönmüş. Sanırım site açıldı çünkü bende açık görünüyor 

Yok ,Open DNS kullanıyorsundur yada foruz.net yazıp giriyorsundur. Şuan www.foruz.net adresi kapalı.VSaBaH yazdı:Arkadaşlarlar ben bakana kadar bayağı muhabbet dönmüş. Sanırım site açıldı çünkü bende açık görünüyor
Bende öyle bir şey olabileceğini tahmin etmiştim zaten. Bende açılmayan yasaklı site olmadığından hangileri yasaklı hangileri değil bilemiyorum açıkcasıakansu yazdı:Yok ,Open DNS kullanıyorsundur yada foruz.net yazıp giriyorsundur. Şuan http://www.foruz.net adresi kapalı.VSaBaH yazdı:Arkadaşlarlar ben bakana kadar bayağı muhabbet dönmüş. Sanırım site açıldı çünkü bende açık görünüyor

Senin adına üzüldüm arkadaşım ama hakkını aramanı öneririm.
Re: [Düzenlendi] Kapatma Kararı
24 Eylül 2009 itibari ile elime geçen yeni bilgileri birinci mesajda ilettim..
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 1 misafir