portal kurulumu yapayım derken...

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
Erhan Erbir
Kayıtlı Kullanıcı

portal kurulumu yapayım derken...

Mesaj gönderen Erhan Erbir »

Selamlar...
Ben genelde zaman geçirmek için kendi çapımda hotingimde forum vs gibi şeylerin kurulumları ile oynuyorum.
Daha önce bi kaç kez forum kurmuştum. Bide portalı ekliyeyim dedim fakat beceremedim.
Aksine mevcut forumu çalışmaz hale getirdik. :lol:
Forumu açmaya çalıştığımda verdiği hata "İç Sunucu Hatası" .
Tüm dosyaları silip forum dosyalarını tekrar yükledim izinleri ayarladım fakat install ı açmaya çalıştığımda yine aynı hata ile karşılaştım.
Sonra birkaç dosyanın filezillada, boyutundan dolayı zaman aşımı bahaneiyle atılmadığını farkettim ve cpannel den yerlerine attım. sorun çozüldü.

Benim portal kurulumu hakkında da sormak istediğim ve cevabını forumlarda bulamadığım soru ve sorularım olacak;
- Portal dosyalarını Forum un olduğu klasörün içine atıp rootun içindekileri public_html e mi çıkartıyoruz?
- Eğer çıkartıyorsak aynı isimdeki dosyaları ne yapmam gerekiyor ( Örneğin : .htaccess )

Bu konuda beceriksizliğimi dizboyu olarak görüyorum...
Okuma zahmetine giripte yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Re: portal kurulumu yapayım derken...

Mesaj gönderen Evrek4 »

portal.php ile forumun index.php dosyası aynı dizinde olacak şekilde atıyoruz dosyaları. daha önce .htaccess dosyasında değişiklik yapmadıysan yenisini eskisinin üzerine yazabilirsin. Yok değişiklik yaptıysan metin editöründe açıp birbirilerine ekleyecek tek dosya haline getireceksin. Bu söylediğim .htaccess dosyası için geçerli, php dosyaları için geçerli değil.
Erhan Erbir
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Erhan Erbir »

Portal ile index i yan yana gelecek şekilde attıktan sonra herhangi bi dosyanın yerini değiştirmiyoruz o zaman...
Çok teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

Hayır onu örnek verdim diğer portal dosyalarını da aynı dizine atmaısın.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir