xabbBlue temasında logo kısmını kaldırmak

phpBB 3.0.x sürümleri için stil veya temalar hakkındaki sorunlarınızı buraya yazabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
AsyMeTRiQue
Kayıtlı Kullanıcı

xabbBlue temasında logo kısmını kaldırmak

Mesaj gönderen AsyMeTRiQue »

Merhaba arkadaşlar... yeni bir phpBB3 kullanıcısı olarak aranızdayım. Aslında bir Joomla! kullanıcısıyım tema yapımı için gerekli olan html css ve yeteri kadar php bilgisine sahibim. Ancak phpBB3 ile şunun şurasında 2 gündür falan uğraşıyorum... Yolumun phpBB ile kesişmesinin sebebi ise çok amaçlı bir site yapımı ile uğraşıyorum şu anda ve bir foruma ihtiyacım oldu. Joomla sisteminin bileşen olarak kabul ettiği birçok forum sistemleri söz konusu evet ama kullanılabilirlik olarak neticede başlıbaşına bir forum sistemlerinden aldığınız performansı alamıyorsunuz... Bu sebeple birkaç forum sistemi araştırmasına girdim ve gerek Türkçe destek konusunda gerekse panel sistemi ve yetenekleri açısından phpBB3 tercih ettim ve Joomla ile entegrasyon çalışmalarına başladım ve bu kısa süreyi de bu entegrasyon çalışmalarıyla geçirdim. Sonunda entegrasyonu bitirdim ve sadece stilleri (Temaları ) arasındaki renk uyuşmazlığı gibi konulara el atmaya geldi.

Bu aşamada ilk önce yabancısı olduğum bir sistem için tema yapımına girmektense yapılmış temalardan yararlanmayı istedim ve aslında prosilver teması görüntüsü ve şekli ile (renkler hariç) sitemde gerçekten çok iyi durdu. Renklerinden ötürü başka bir tema arayışına girdim ve sitenizden başka bir yerde araştırma yapmadım. Burada arkadaşlarımızın vermiş olduğu tema linklerini gezerek demo temaları araştırdım ve xabbBlue teması çok hoşuma gitti. Ancak malum yukarıda anlattığım sebeplerden ötürü joomla içerisinde çalışacak bir forum sistemi olacağından zaten sitemin Joomla'dan kaynaklı bir logosu mevcut. site içerisinde birde phpBB forumumda logo gösterirsem takdir edeceğiniz gibi hoş olmayan bir görüntü ile karşılaşırız...

Sorum şu olacak http://demo.phpbb3styles.net/xabbBlue adresindeki xabbBlue temasının logo kısmı olan o yatay olarak tüm alanı kaplayan mavi kısmı kaldırmayı planlıyorum... O bölüm logo kısmı olmaktan başka görsel olarak bir işe yaramıyor sanırım :) Dediğim gibi sitemin zaten bir logosu yayınlanacakken alt alta iki kere logo yayını biraz saçma olur...

Bu kısmı kaldırmayı nasıl yaparım arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olursanız hem yabancısı olduğum bu sistemin stil yapısı hakkında bilgi sahibi olmama katkı sağlamış olursunuz...
black devil

Re: xabbBlue temasında logo kısmını kaldırmak

Mesaj gönderen black devil »

template/overall_header aç
yedeğini almayı unutma
bul ve sil

Kod: Tümünü seç

<div id="site-description">
				<a href="{U_INDEX}" title="{L_INDEX}" id="logo">{SITE_LOGO_IMG}</a>
				<h1>{SITENAME}</h1>
				<p>{SITE_DESCRIPTION}</p>
				<p class="skiplink"><a href="#start_here">{L_SKIP}</a></p>
			</div>
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Re: xabbBlue temasında logo kısmını kaldırmak

Mesaj gönderen Evrek4 »

theme/colours.css dosyasında .headerbar kısmında bg_header.gif resminin tanımlandığı satırı silmelisin.
Kilitli

“3.0.x Stil Sorunları & Yardım” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir