Menü düzenlemede kod desteği istiyorum

phpBB 3.0.x sürümleri için stil veya temalar hakkındaki sorunlarınızı buraya yazabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
adildr
Kayıtlı Kullanıcı

Menü düzenlemede kod desteği istiyorum

Mesaj gönderen adildr »

Arkadaşlar ben sitenin menüsünü düzenlerken bu sitenin (phpbbturkey.com) un menüsü gibi -girdiğin linkte rengin değişik olmasını- istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim nasıl bi kod kullanmam lazım?

Ben prosilver temasının kodlarına bakarken şöyle bi kod düzenlemeye çalıştım ama tüm denemelerime rağmen beceremedim:

Kod: Tümünü seç

<div id="tabs">
	<ul>		
		<li <!-- IF U_INDEX.S_SELECTED -->class="activetab"<!-- ENDIF -->>  <a href="{U_INDEX}"><span>{L_INDEX}</span></a></li>
	</ul>
</div>
Bu kodda sanırım

Kod: Tümünü seç

<!-- IF U_INDEX.S_SELECTED --> 
kısmına ne yapacağımı bulamadım :roll: :roll: :roll:
Kullanıcı avatarı
ZeNaNLi
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
İletişim:

Re: Menü düzenlemede kod desteği istiyorum

Mesaj gönderen ZeNaNLi »

Üst menüden bahsediyorsanız eğer buraya bakabilirsiniz.
Resim
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
adildr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen adildr »

Evet üst kısımdan bahsediyorum, bu modu localhost de yükledim ama yine menüde istediğim linke girince renk değişmiyor yani bu sitedeki(phpbbturkey.com) gibi olmadı. Yani ben yazının renginin değişmesinden bahsetmiyorum, o butonun renginin değişmesinden bahsediyorum :roll:
satcell
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen satcell »

adildr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen adildr »

Arkadaşlar ben anlatamadım sanırım ben bunu istemiyorum ben linkin üstüne gelince rengin değişmesinden yani "hover" kodundan bahsetmiyorum. Yada üzerine gelice alttan açılan menuden de bahsetmiyorum.

Mesela bu site için örnek verecek olursak, yukarıdaki menuden "FORUMLAR" adlı kısma girince buton kırmızı bir arkplana sahip oluyor. Aşağıdaki resimde olduğu gibi.
adsız.GIF
Yada aşağıdaki resimde "seçenekler" adlı linke tıklayınca rengi değişiyor.
adsıza.GIF
satcell
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen satcell »

adildr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen adildr »

Bu scripti ve çıkan dosyaları çalışması için nereye atacaz overalheader.html ye alttaki iki kodu mu ekleyecez:
<div id="ddtabs1" class="basictab">
<ul>
<li><a href="http://www.dynamicdrive.com" rel="sc1">Home</a></li>
<li><a href="http://www.dynamicdrive.com/new.htm" rel="sc2">DHTML</a></li>
<li><a href="http://www.dynamicdrive.com/style/" rel="sc3">CSS</a></li>
<li><a href="http://www.dynamicdrive.com/forums/">Forums</a></li>
<li><a href="http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/">Gif Optimizer</a></li>
</ul>
</div>

<script type="text/javascript">
//SYNTAX: ddtabmenu.definemenu("tab_menu_id", integer OR "auto")
ddtabmenu.definemenu("ddtabs1", 0) //initialize Tab Menu with ID "ddtabs1" and select 1st tab by default
</script>
satcell
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen satcell »

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

Kurulum Dosyada

Temayı Yenile,Önbelleği Temizle,Tarayıcı Çerezlerini Sil

sat.html içinde Tema adı yazan yere temanın adını yaz./forum/styles/TemaAdı/theme/ şeklinde yazdım yani kendi siteme göre ayarladım o kısmı sende kendi sitene göre yazman lazım.Prosilver ve Subsilver Temalar İçin Kurulum Dosyanın içinde.Yukarıdaki adresteki yani dynamicdrive deki 3) Example 3 olan menü.Renk linkin üzerine gelince değişiyor.
Dosya ekleri
sat.rar
(11.86 KiB) 77 kere indirildi
satcell
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen satcell »

Kilitli

“3.0.x Stil Sorunları & Yardım” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 2 misafir