Merhaba,
Phpbb2 forum kullanıyorum ve localde phpbb3 e geçiş yapabildim, tüm mesajlar aktarıldı bir sorun olmadı. Yalnız ben phpbb3 forumu tam anlamıyla ayarlayıp toparlayana kadar eski forum çalışmaya devam etsin istiyorum. yeni klasöründe yeni forumun ayarlarını yapmaya devam edebilirim fakat o sırada eski foruma mesaj ve kullanıcı kayıtları olmaya devam edecek. Bu durumda yeni forumu tekrar dönüştürmem gerekir ve öyle oluncada tüm ayarlar kaybolur sanırım. Bunu nasıl çözebilirim, bu konuda yaşadığınız tecrübeler var mı.
Teşekkürler
phpbb2 -> phpbb3 e geçişte bir soru
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB 3.1.x kurulumu ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.1.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temalarından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.1.x Stil/Tema Sorunları & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB 3.1.x eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.1.x Eklenti Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB 3.1.x kurulumu ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.1.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temalarından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.1.x Stil/Tema Sorunları & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB 3.1.x eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.1.x Eklenti Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Re: phpbb2 -> phpbb3 e geçişte bir soru
phpBB2 ve phpBB3 farklı veritabanı yapılarına sahiptir. Yani dönüştürme yaparken ya da yaptıktan sonra phpBB2 ile phpBB3'ü aynı veritabanında aynı tablolar ile kullanamazsanız.
Yapmanız gereken tek şey; phpBB2 kullandığınız forumu bir süreliğine kapatmak ve tamamen dönüştürme işlemi gerçekleştikten sonra phpBB3 ile yeni formunuzu devreye sokmaktır.
Bunları yapmadan önce dosya ve veritabanınızın yedeklerini almayı unutmayın.
Yapmanız gereken tek şey; phpBB2 kullandığınız forumu bir süreliğine kapatmak ve tamamen dönüştürme işlemi gerçekleştikten sonra phpBB3 ile yeni formunuzu devreye sokmaktır.
Bunları yapmadan önce dosya ve veritabanınızın yedeklerini almayı unutmayın.

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir