Arkadaşlar öncelikle merhabalar.
Uzun zamandır uğraşıyorum fakat bir türlü çözüm bulamadım.
www.xyz.com\index.php?menu=monitoring&action=download&id= diye bir link adresim var yaptığım site de sql den çektiğim kaydı bunun sonuna ekleyip dosya download etmek istiyorum ama bir türlü yapamadım bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
sql den çektiğim kayıt a.exe dosyası bunu listeliyorum listeledikten sonra linkle birleştirip tabloda verilerin sonunda atıyorum kayıtla ilgili download dosyasına gidecek www.xyz.com\index.php?menu=monitoring&action=download&id=a.exe olarak tabloda link gösterecek tıklanınca indirecek.
Denemediğim bir şey kalmadı kendi çapımda ama olmadı yardımcı olursanız çok sevinirim.
Değişken Ve Link Verme
-
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Re: Değişken Ve Link Verme
SQL'den çektiğiniz dosya adını $row['dosya_adi'] olarak varsayalım. Linki oluşturmak için şu şekilde yapabilirsiniz:hllctn yazdı: 19.04.2020, 18:16 Arkadaşlar öncelikle merhabalar.
Uzun zamandır uğraşıyorum fakat bir türlü çözüm bulamadım.
www.xyz.com\index.php?menu=monitoring&action=download&id= diye bir link adresim var yaptığım site de sql den çektiğim kaydı bunun sonuna ekleyip dosya download etmek istiyorum ama bir türlü yapamadım bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
sql den çektiğim kayıt a.exe dosyası bunu listeliyorum listeledikten sonra linkle birleştirip tabloda verilerin sonunda atıyorum kayıtla ilgili download dosyasına gidecek www.xyz.com\index.php?menu=monitoring&action=download&id=a.exe olarak tabloda link gösterecek tıklanınca indirecek.
Denemediğim bir şey kalmadı kendi çapımda ama olmadı yardımcı olursanız çok sevinirim.
<a href="index.php?menu=monitoring&action=download&id=<?= urlencode($row['dosya_adi']) ?>">İndir</a>
Ayrıca, download işlemi için index.php içinde dosya indirme kodunu yazmalısınız:
if ($_GET['action'] == 'download' && !empty($_GET['id'])) {
$file = 'dosyalar/' . basename($_GET['id']);
if (file_exists($file)) {
header('Content-Type: application/octet-stream');
header('Content-Disposition: attachment; filename="' . basename($file) . '"');
readfile($file);
exit;
} else {
echo "Dosya bulunamadı.";
}
}
Dosyalarınızın bulunduğu dizini (dosyalar/) kontrol edin ve dosya adlarını güvenli bir şekilde işlediğinizden emin olun.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir