HTTP ERROR 500

phpBB 3.3.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
aknctn
Kayıtlı Kullanıcı

HTTP ERROR 500

Mesaj gönderen aknctn »

Merhaba,

Daha önce yapılan bir saldırı ile ilgili konu açmıştım. Dizindeki tüm klasörlere anlamsız isimlerde sonu .php ile biten 0 kb dosya yükleniyor ve forum açılmaz hale geliyor. Bu bir kaç ayda bir tekrar eden bir olay önüne geçemedim yedeklerden geri yüklemeyle forumu ayağa kaldırıyorum.

Şuan ki sorunum şu yine böyle bir şey oldu ve yedeklerden geri yükleme yaptım ama bu sefer herhangi bir eklenti kurup etkinleştirdiğimde veya zaten yüklü olan eski bir eklentiyi devre dışı bıraktığımda HTTP ERROR 500 alıyorum. Bunu çözemedim desteğinizi rica ederim.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Re: HTTP ERROR 500

Mesaj gönderen ESQARE »

Muhtemelen bir eklenti ya da PHP uyumsuzluğu mevcut. Debug modunu aktifleştirerek neden hata aldığınızı görebilirsiniz. Ya da sunucu hata kayıtlarını (genelde ana dizinde error_log dosyasında bulunur) inceleyin.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
aknctn
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen aknctn »

Merhabai dönüşünüz için teşekkürler. debug modu aktif ettikten sonra bir eklenti etkinleştirdim ve aşağıdaki hatayı aldım.

Genel Hata
SQL ERROR [ mysqli ]

Duplicate entry 'caforum/stickyprofile' for key 'ext_name' [1062]

SQL

INSERT INTO pbb_ext (ext_name, ext_active, ext_state) VALUES ('caforum/stickyprofile', 1, 'b:0;')

BACKTRACE

FILE: (not given by php)
LINE: (not given by php)
CALL: msg_handler()

FILE: [ROOT]/phpbb/db/driver/driver.php
LINE: 1031
CALL: trigger_error()

FILE: [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php
LINE: 211
CALL: phpbb\db\driver\driver->sql_error()

FILE: [ROOT]/phpbb/db/driver/factory.php
LINE: 353
CALL: phpbb\db\driver\mysqli->sql_query()

FILE: [ROOT]/phpbb/extension/manager.php
LINE: 179
CALL: phpbb\db\driver\factory->sql_query()

FILE: [ROOT]/phpbb/extension/manager.php
LINE: 241
CALL: phpbb\extension\manager->update_state()

FILE: [ROOT]/includes/acp/acp_extensions.php
LINE: 209
CALL: phpbb\extension\manager->enable_step()

FILE: [ROOT]/includes/functions_module.php
LINE: 676
CALL: acp_extensions->main()

FILE: [ROOT]/adm/index.php
LINE: 81
CALL: p_master->load_active()
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

INSERT INTO pbb_ext (ext_name, ext_active, ext_state) VALUES ('caforum/stickyprofile', 1, 'b:0;')

Değerlerin içerisinde tablo öneki ve eklenti yolu yeni forumunuzda da aynı mı? Eğer aynıysa /cache/ dizininin içerisini FTP'den tamamen silip öyle deneyin. Aynı değilse yedekten kurulum yaparken eski sitenizin bilgilerini doğru girdiğinizden emin olun.

Bu arada saldırı phpBB'ye değil sunucu hesaplarınızın bulunduğu dizine yapılıyor yüksek ihtimal. Çünkü phpBB'de bilinen bir güvenlik açığı mevcut değil. Tavsiyem başka güvenliği yüksek bir hosting firmasına geçiş yapın.
Resim

aknctn
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen aknctn »

Değerlere aktif değil. Ykp'den etkinleştiince zaten yine yine http500 veriyor.
Ekran görüntüsü 2024-12-31 230516.png
Eklenti aktifleştirmeden cache klasörünü manuel temizleyince (.htaccess ve index.html) hariç veya YKP'den ön bellek temizleyince de http500 hatası veriyor.
aknctn
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen aknctn »

Üstat sanırım sorunu çözdüm. Nasıl oldu bilmiyorum ama cPanel'de php sürümü 8.4 imiş. Bunu rasgele 7.4'e çektim olay düzeldi. Araştırma yaparken kuşkulandım sanırım eklentiler bu sürümü desteklemiyor. İdeal sürüm hangisidir kaçta bırakmam lazım bilmiyorum ama 7.4 ile şuan sorun yok.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

İlk mesajımda eklenti ya da PHP uyumsuzluğu mevcut yazmıştım. phpBB, PHP 8 sürümlerini de desteklemektedir. Ayrıca eklentilerin de buna göre güncellenmesi gerekir. PHP'nin yeni sürümlerinde bir çok hata giderilmiş ve mevcut güvenlik açıkları da kapatılmıştır. Tavsiyem eklentilerin destek sayfalarını da inceleyerek her zaman güncel sürümleri kullanın.
Resim

aknctn
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen aknctn »

Benim aklım eklenti sürümleriyle ilgili uyumsuzluğa gitti kafam dolu son zamanlarda anlayamadım kusura bakmayın. 7.4'den sonra 8.0 var buna alınca http 500 hatası alıyorum sanırım eklentiler desteklemiyor. 7.4 ile şuanlık devam.

Eklentileri güncelliyorum ama site maker gibi uzun zamandır güncelleme almayan bir çok eklenti var bunları nasıl olacak.

Hosting firması kendileriyle alakalı bir sorun olmadığını eklentilerden açık oluşabileceğini söylüyor. Firmayı değiştirmeyi düşündüm ama fiyat ve sunulan seçeneklere bakınca en avantajlısı bunlar. Talep oluşturunca da hızlıca yardımcı oluyorlar.

Desteğiniz için teşekkür ederim. Dilerseniz forumumda istediğiniz gibi php tanıtımı yapıp buraya yönlendirme yapabilirsiniz.

“3.3.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir