Mod suz son konular

phpBB 3.0.x sürümleri için MODlar hakkında ihtiyacınız olan desteği buradan sorarak alabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
buark9
Kayıtlı Kullanıcı

Mod suz son konular

Mesaj gönderen buark9 »

Merhabalar. ben mod olmadan son konuları/mesajları anasayfada gösterebilir miyim. Bir çok modu siteye entegre etmeye çalşıtım ama yapamadım :S
Kullanıcı avatarı
zafer715
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Mod suz son konular

Mesaj gönderen zafer715 »

Mod kurman gerekir. nerde hata yaptigini neyi anlamadigini burdan sorarsan yardimci olurum anlayabilecegin sekilde anlatirim
buark9
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen buark9 »

şöyle yapsak zahmet olmazsa olur mu. Sen bir mod versen nereye kuracağımı falanda anlatsan olur mu sana zahmet :(
Kullanıcı avatarı
zafer715
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

oncellikle phpbb nin hangi surumunu kullanıyorsunuz?

istediginiz mod hangisi ismi?
Kullanıcı avatarı
zafer715
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

"kurmak" bu kelime phpbb ye çok yabancı. bazı modlar hariç kurulum diye bişey soz konusu değil. Kurmak değilde eklemek diyelim biz buna. bir çok arkadaş indirdiği modun içindekileri ftp ye atinca modu kurdugunu zanneder yada çalışacagini sonra çalışmayinca neden diye sorar. bunun bir yolu vardir. o yoldan çıkmadan yaparsan hiç bir sorunla karşilamazsin.. Tabi mod sorunlu değil ise.
Kullanıcı avatarı
zafer715
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

oncelikle sitenize goz attim sanirim free hostinge kurmussunuz. nekadar alan veriyor? sunu unutmayinki eklediginiz hersey alaninizdan düşecektir.
buark9
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen buark9 »

phpbb 3.0.8 kullanıyorum istediğim mod son konuların anasayfada görünmesini sağlayacak bir mod istiyorum.

host ücretsiz 300 mb alan var ama sorun değil yeterki bu modu buluyum ve siteye entegre ediyim :(
Kullanıcı avatarı
zafer715
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Evet modu bulmak kolay. yukarıdan arama yaparsaniz çıkacaktir. kurulumuna gelelim. Öncellikle indirdiginz mod zip şeklindedir. içindeki klasoru çıkarın dışarı masaustunuze. klasorun içinde şu dosyalar olur genellikle;

root klasoru
contrip
install.xml
modx.prosilver.en
lisans metni.

önemli nokta: indirdiğin modun sürümü son sürümü olduguna dikkat edin.( daha onemlisi mod phpbb(3.0.x) için olmalı.

evet modu kurmaya başlıyoruz. yukarıdakilerden sadece install.xml dosyasina iki kere tıklıyoruz ve önünüze internet sayfanizda mavi bir ekran çıkıyor.
adsız88.JPG
mavi ekranda yukaridaki resim var. şimdi geniş kapsamli bi anlatima geçelim

öncelikle masaustunuze bir orjinal adli birde değişim adlı klasor açıyoruz. files to edit yazan yerin altindaki dosyalari ftpnizden orjinal adli klasore çekiyoruz.hepsini çektikten sonra ftp yi kapatiyoruz. orjinal adli klasore attigimiz tüm dosyalari kopyalayip değişim adli klasore yapıştırıyoruz.

Not:( olaki kurdugunuz mod sistemiznizde çalışmadı yada bir yerde hata yaptiniz. ozaman orjinal klasorundeki dosyaları tekrar ftp klasorune gondererek herseyi eski haline cevirebiliyorsunuz.)

orjinal adli klasoru kapattik değişim adli klasoru açtık.

ilk editleyecegimiz dosya file to edit in altindaki ilk dosyadır.

değişim klasorunden o dosyada saga tiklayarak notpad ile açıyoruz. ( varsa notpad++ yada wordpad mfc yi tercih edin.)

ilk değişim surda yazar
adsız89.JPG
open: dedigi dosya değişim klasorunde saga tiklayip notpad ile açtiğimiz dosya

Find:

Notpadta iken CTRL+F ye basarak arma kutusuna find yazan kutucugun altindaki kismi kopyalayip yapıştırıyoruz.

örnek:
adsız90.JPG
ve bul diyoruz. bizi bulmamiz gereken yere goturuyor. şimdi o satiri bulduktan sonra bi alt satirda ne anlattigina bakalim

Add after, add before ,replace with, inline before gibi kodlar goreeksiniz. suan mevcut kullanacagini kodlar bunlar baska kodla karşilaşirsaniz sitede mod kurulum makalesine hemen goz atarak ne anlama geldigini bulabilirsiniz.

Add after= demin arattigimiz kelimenin sonunda " } " suraya kadar bulmamizi istemis bizden. dikkat ederseniz yukarida resimde var. o parantezden sonra enter tusuna basiyoruz ve add after yazan yerin altindaki kutudakileri kopyalayip " } " entere basarak indigimiz bosluga yapıştırıyoruz.

Add before diyosa= kodun basladigi yerin basina gelerek entere basiyoruz. ve bulmamizi istedigi kodun uzerine bos bir satir açmış oluyoruz. o os satira yapiştirmamizi istedigi kodu yapiştiriyoruz.

Daha açık olarak. add before= oncesine yapıştır. add after sonrasina yapıştır demektir.

Replace with= bizden bulmamizi istedigi kodun hepsini seçili hale getiriyoruz ve verdiği kodla değiştiriyoruz.

inline before yazıyosa. diyelimki bizden bi cod bulmamızı istedi. o kodu buluyoruz.
örnek=

Kod: Tümünü seç

find
zafer başaran  ( buluyoruz bunu)

inline 
şa

before 
remzi

yapacaginiz işlem

zafer baremzişaran
buaya kadar anlaşılmıştır. install.xml klasorundeki değştirmenizi stedigi tüm dosyalari açarak yapnizi istedigi işlemleri yapıyorsunuz.

Önemli:
yukarıdaki resimde birşeyden bahsettim. bu noktalara mutlaka dikkat edin.

1.) kullandiginiz tema prosilvermi? yoksa subsilvermi? siz prosiver yazan yerdeki değişiklikleri ftp nizde prosilverin içindeki dosyalari editleyerek yapmayacaksiniz. kullanmadiginiz temayi neden editleyesiniz. mesela.

diyelimki kullanidiginiz tema abcd temasi. ve bu tema subsilver 2 duzenine gore yazılmıs bir tema. ozaman
prosilver kısmına geldiğimizde yapmamizi istedigi değişikler kismini atlayip yukarida belirttigim resimdeki subsilver 2 linkine tiklayarak subsilver 2 deki değişikliklari yapacagiz.

Önemli: subsilver 2 için yapacaginiz değişiklikler hakkında:
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

yukarıda size subsilver2 temanizin içindeki template klasorundeki forum_listbody.html dosyasinda değişiklik yapmanizi istemiz. ve siz subsilver2 tabaninda yazılmış abcd temasini kullaniyorsunuz. ozaman

abcd tema klasorundeki template klasorundeki forum_listbody.html dosyasini editleyeceksiniz.

eger subsilver2 temasi kullaniyorsak indirdigimiz modun subsilver 2 destekli olduguna dikkat edin. destekli olup olmadigini indirdiginiz mob dosyasinin contrib klasorunun içinde subsilver2 dosyasinin olup olmadigindan anlayabiliriniz. yada install.xml dosyasini açtıgımızda Additional MODX files altinda subsilver 2 yazıp yazmadıgına bakmalıyız yazıyorsa subsilver 2 uyumludur. eger prosiver tabalı tema kullaniyorsak subsilverde hiç bir değişiklik yapmayacagiz direk prosilverde değiştirmemizi istedigi dosyalari değiştirerek modu kurmus oluyoruz.

tum değşiklikleri yaptiktan sonra. su sirayi takip ederek modu ftp mize yüklemeye geldi sira

1.) oncelikle modun içindeki root klasorunun içindekileri ftp de install.xml klasorunde nereye atmamizi istiyorsa oraya atacagiz.
2.)editledigimiz dosyalari ftpde nerden aldiysak oraya atacagiz ve orjinaliyle değiştir diyecegiz.
3.) sitemizde yönetim paneline girerek stillerden kullandigimiz temayi yenile diyecegiz.

sablonlar,temalar, goruntu kumlaeir için kullandiginiz temanin yenile butonuna basiniz.
4.)önbelleği bosalt diyecegiz.

install xml dosyanizin en altinda "DIY" diye bir kutucuk var resimle soyle

buraya dikkat etmelisiniz.

yukarida anlatmak istedigi yönetim kontrol paneline gelmeden once dosyalarinizi ftp ye gonderdikten sonra

adres satirina www.siteadı.com/install/index.php yi çalıştirmanizi soylemiş
daha sonra onunuze kurulum için bir yer gelecek ileri deyin. kurulum bittikten sonra bu install klasorunu ftp nizden silin.

daha sonra temanizi yenilemenizi soylemişki yukarida soyledim ben.
daha sonrada onbellegi bosaltin demiş işlem tamamdir.

Anlatimlar kendime aittir. başka yerlerde paylaşılması yasaktır.
buark9
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen buark9 »

valla yapamadım ya offfff yine de anlatım için sağol ya :( :( :(
komandoma
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen komandoma »

Kardeş eğer uğraşamam diyosan benim gibi automodlan kur otomatik olarak. Sitemde kurduğum çoğu modu automod sayesinde kurdum sorunsuz çalışıyor. Ayrıca Kurulumu zor olan seo mod dahi auto modla sorunsuz kuruluyor. Seo mod kuruluyor ama ayarlarını bir türlü yapamıyorum yardım edecek olan var mı acaba. .htaccses dosyasını seodakilerle değiştiriyorum anasayfada herhangi bir foruma tıklayınca sayfa bulunamadı diyor bunu bi ürlü çözemedim.. Yardım lütfen..
buark9
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen buark9 »

komandoma yazdı:Kardeş eğer uğraşamam diyosan benim gibi automodlan kur otomatik olarak. Sitemde kurduğum çoğu modu automod sayesinde kurdum sorunsuz çalışıyor. Ayrıca Kurulumu zor olan seo mod dahi auto modla sorunsuz kuruluyor. Seo mod kuruluyor ama ayarlarını bir türlü yapamıyorum yardım edecek olan var mı acaba. .htaccses dosyasını seodakilerle değiştiriyorum anasayfada herhangi bir foruma tıklayınca sayfa bulunamadı diyor bunu bi ürlü çözemedim.. Yardım lütfen..
automod nasıl kurulur nasıl yapılır şimdiden tşkler yardımın için
buark9
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen buark9 »

automod u kurdum birçok mod denedim yükledim ama hiçbiri forumda görünmüyor neden olabilir acaba. Son konular modunu yükledim olmadı başka modlar yükledim yine olmadı yardım edecek var mı. Benim temamda görünmüyor ama prosilverda falan görünüyor nasıl yapcm acaba yardım lütfen
Kullanıcı avatarı
zafer715
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

temalarini yenile gelir herşey. önbelleğinide boşalt
buark9
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen buark9 »

önbelleği boşaltıyorum ama temaları nasıl yeniliyorum