Sürekli bot geliyor, ne yapmalıyım?

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
Darth Vader
Kayıtlı Kullanıcı

Sürekli bot geliyor, ne yapmalıyım?

Mesaj gönderen Darth Vader »

Merhabalar,

Arkadaşlar bu son haftada siteme hep belirli 2 tane arama motoru sitesinin botları siteme giriyor.(Tamınlı bir bot değil. Bilindik de değil) Sizce bu iyi bir şey mi? Ne yapmalıyım? Siteme gelmeleri iyi bir şey mi yoksa değil mi? Değilse neler yapmalıyım?

teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Ademx33
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Sürekli bot geliyor, ne yapmalıyım?

Mesaj gönderen Ademx33 »

Yandex bot var Rusların.. Yeni çıktı bu, Google a rakipmiş çok iyi olduğu söyleniyor evet kayıtsız ama ileride PhpBB309 falan çıkarsa onda kaydedebilirler.. Eğer gelenler onlarsa sıkıntı yapma gelmesi iyidir.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mesaj No : 307
Forever PhpBB3 - Http://www.PhpBBTurkey.Com sayesinde kendi phpbb3 sitemi kurabildim.

Sağ üst köşede ARAMA bölümü var aklınıza takılan her türlü sorununuzu oraya yazarsanız uğraşmak zorunda kalmazsınız...
ulasoc
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen ulasoc »

Ademx 33 e katılmakla birlikte tabiki tarama motoru spam bot değilse sizin için avantajdır. Fakat ziyaretcisi az fazla kullanılmayan botlar sitenizin bandwith kotasını harcıyor. Bir türk sitesi için google ,bing ve yahoo yeterli gibi. Buna rağmen kaç kişi google hariç arama yapıyor. 100 kişiden 1 kişi bile değildir.
sak2626
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen sak2626 »

Bence iyi bottan zarar gelmez.
Kullanıcı avatarı
difficulty
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen difficulty »

Bu yeni arama motorlarını YKP de kaydedebilecegimiz bir bölüm oldugunu biliyorum ama nasıl yapılacagını bilmiyorum bunu bende yapabilmek istiyorum.
Kullanıcı avatarı
Darth Vader
Kayıtlı Kullanıcı

Bilemiyorum... Son zamanda da başka bir siteninki geldi ve bu gelen sitenin 2-3 tane :S Ve tüm hepsi de Yandex de diğer arama motoru da sne zaman baksam üye detaylarını görüntülüyor diyor. Sizce ne yapayım? Zararsızdır hatta iyi midir? Yoksa derhal engellemeli miyim?

Teşekkürler.
gslikahraman
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen gslikahraman »

Yandex bizim forumada geliyordu,misafir olarak..
Sitesine girdim forum ismini arattım indexlemiş isim çıkıyordu,bir zararını görmedim bir ay kadar misafir olarak dolaştı ortalıkta..
Sonra YKP den siteye kaydettim zaten botların yetkisi sınırlı, geliyor konuları geziyor, bişeyler inceliyor gidiyor neredeyse google ile yarışıyorlar..

Millet zararlı diyor ama ben zararını görmedim,bişey olursa ip ban atarız olur biter..
Kullanıcı avatarı
Darth Vader
Kayıtlı Kullanıcı

TAmamdır,

Bir de arkadaşlar geneçenler bir misafirde "mesajın gönderildiği yer...bölümü" yazıyordu.(kimler çevrimiçinde şu an ne yapıyorda) merak ettim. baktım. İsmin altında hani kullanılan tarayıcı webkit vs. yazarya orada uzunca bir ssayı yazıyordu. Siteye de 2 kere falan geldi. Acaba Spam Botu mudur?
Kullanıcı avatarı
Ademx33
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Ademx33 »

Bazen benim sitede de oluyor nerede olduklarına bakarken mesajın gönderildiği yer yazıyor sanırım bot otomatik mesaj atmaya falan çalışıyor...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mesaj No : 327
Forever PhpBB3 - Http://www.PhpBBTurkey.Com sayesinde kendi phpbb3 sitemi kurabildim.

Sağ üst köşede ARAMA bölümü var aklınıza takılan her türlü sorununuzu oraya yazarsanız uğraşmak zorunda kalmazsınız...
Kullanıcı avatarı
Kartal23
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Kartal23 »

banada geliyor böyle botlar.
sonra otomatik olarak kendileri üye oluyorlar mesaj bile yazıyorlar 50-100-250 hep aynı mesajı farklı farklı konulara yazıyorlar.
bir keresinde 264 mesaj aynı kişi ve aynı mesaj bütün konulara yazmış.
http://www.boraboy.net

Türkçe' ye Sahip Çık;
Yok Olmasına İzin Verme.
Kullanıcı avatarı
yamangl
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen yamangl »

Kartal23 yazdı:banada geliyor böyle botlar.
sonra otomatik olarak kendileri üye oluyorlar mesaj bile yazıyorlar 50-100-250 hep aynı mesajı farklı farklı konulara yazıyorlar.
bir keresinde 264 mesaj aynı kişi ve aynı mesaj bütün konulara yazmış.
evet o banada oldu kimler çevrimiçi bölümünde google bot duruo habire kıl olmaya başladım daha onceden konu acıodu izinleri düzenleyince açmıo
İyi, kötü, çirkin.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Ahrefs [Bot] ve 3 misafir