PHPBB2 den PHPBB3 e MOD GEÇİŞİ
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
PHPBB2 den PHPBB3 e MOD GEÇİŞİ
Phpbb3e geçişte bir mod için yardım lazım.
Moddaki değişen dosyalar şunlar; bana lütfen bu dosyaların karşılığı olan dosyaları söyler misiniz?
templates/subSilver/viewtopic_body.tpl
viewtopic.php
admin/admin_users.php
templates/subSilver/admin/user_edit_body.tpl
posting.php
templates/subSilver/posting_body.tpl
includes/functions_post.php
language/lang_english/lang_main.php
templates/subSilver/subSilver.cfg
Modifiye edilen dosyalar bunlar. Aynı dosyaların karşılıkları nasıl geçiyor?
Bir de , komutlar falan farklılık gösterir mi, yani aynı dosyaların karşılıklarını bulursak, aynı satırlarda aynı ekleme , çıkartma ve değiştirmeleri yaparsak, yinede çalışmama şansı varmı?
SOn olarak phpbb3 ile phpbb2 deki sql komutlarında fark var mı? Bir değişiklik olmadan aynen çalışıyorlarmı?
Çok teşekkürler, phpbbturkeyde de çare bulamazsak yandık.
Moddaki değişen dosyalar şunlar; bana lütfen bu dosyaların karşılığı olan dosyaları söyler misiniz?
templates/subSilver/viewtopic_body.tpl
viewtopic.php
admin/admin_users.php
templates/subSilver/admin/user_edit_body.tpl
posting.php
templates/subSilver/posting_body.tpl
includes/functions_post.php
language/lang_english/lang_main.php
templates/subSilver/subSilver.cfg
Modifiye edilen dosyalar bunlar. Aynı dosyaların karşılıkları nasıl geçiyor?
Bir de , komutlar falan farklılık gösterir mi, yani aynı dosyaların karşılıklarını bulursak, aynı satırlarda aynı ekleme , çıkartma ve değiştirmeleri yaparsak, yinede çalışmama şansı varmı?
SOn olarak phpbb3 ile phpbb2 deki sql komutlarında fark var mı? Bir değişiklik olmadan aynen çalışıyorlarmı?
Çok teşekkürler, phpbbturkeyde de çare bulamazsak yandık.
Re: PHPBB2 den PHPBB3 e MOD GEÇİŞİ
yapıları faklı olduğu için direkt geçiş mümkün değil modlarda.
modun yazarı yada başka biri modun phpbb3 versiyonu için de çıkarttı ise onu kurman lazım. http://www.phpbb.com/customise/db/modif ... a4d2cc667b
adresinden modlara bakabilirsin. yada forum kısmından mod isteğinde bulunabilirsin ingilizce olarak. yada aradığın modu burayada yazabilirsin bilen varsa ekler.
modun yazarı yada başka biri modun phpbb3 versiyonu için de çıkarttı ise onu kurman lazım. http://www.phpbb.com/customise/db/modif ... a4d2cc667b
adresinden modlara bakabilirsin. yada forum kısmından mod isteğinde bulunabilirsin ingilizce olarak. yada aradığın modu burayada yazabilirsin bilen varsa ekler.
Pikachu, bu mod kimsede yok, forumdada yoktur. Özel yapım.
Teşekkür ederim yinede cevabın için.
Ben biraz deneme yanılma ile çözmeye çalışayım, umut nerdeyse hiç yok ama.. Bakalım artık.
Teşekkür ederim yinede cevabın için.
Ben biraz deneme yanılma ile çözmeye çalışayım, umut nerdeyse hiç yok ama.. Bakalım artık.
hangi forumda kullanıyorsun ki, profilindeki site yeni kurulmuş phpbb3 sitesi. modtam olarak ne merak ettim şimdi. dediğim gibi ingilizcen varsa phpbb.comda mod istekleri bölümüne yazabilirsin. cevap gelirse ne ala 

Bu siteye yeni kuracağım. Mod özel yapım, ücretli yazıldı.
templates/subSilver/viewtopic_body.tpl : Bunu buldum ama : html uzantısı ile.
viewtopic.php : Bunu buldum aynı.
admin/admin_users.php : Ne admin klasörü var ne admin_users.php dosyası, bunun yerine ne var phpbb3te?
templates/subSilver/admin/user_edit_body.tpl ADmin klasörüde yok user_edit dosyası da yok.
posting.php : Bunu buldum aynı.
templates/subSilver/posting_body.tpl : Bunu buldum ama : html uzantısı ile.
includes/functions_post.php : Bunu buldum ama dosya adında ufak bir fark var functions_posting olmuş.
language/lang_english/lang_main.php : Allah Allah, language dosyasında lang main bile yok!
templates/subSilver/subSilver.cfg : Bunu buldum ama sanırım her bir stil için style.cfg diye ayrı ayrı konulmuş.
Doğru anladıysam eski tpl dosyalarının hepsi html uzantılı olmuş. Fakat admin klasörü yok hiçbir yerde. Yada ben göremiyorum farklı bir isimle yazılmış olabilir mi?
templates/subSilver/viewtopic_body.tpl : Bunu buldum ama : html uzantısı ile.
viewtopic.php : Bunu buldum aynı.
admin/admin_users.php : Ne admin klasörü var ne admin_users.php dosyası, bunun yerine ne var phpbb3te?
templates/subSilver/admin/user_edit_body.tpl ADmin klasörüde yok user_edit dosyası da yok.
posting.php : Bunu buldum aynı.
templates/subSilver/posting_body.tpl : Bunu buldum ama : html uzantısı ile.
includes/functions_post.php : Bunu buldum ama dosya adında ufak bir fark var functions_posting olmuş.
language/lang_english/lang_main.php : Allah Allah, language dosyasında lang main bile yok!
templates/subSilver/subSilver.cfg : Bunu buldum ama sanırım her bir stil için style.cfg diye ayrı ayrı konulmuş.
Doğru anladıysam eski tpl dosyalarının hepsi html uzantılı olmuş. Fakat admin klasörü yok hiçbir yerde. Yada ben göremiyorum farklı bir isimle yazılmış olabilir mi?
elindeki phpbb2 için yazılmış modu direk phpbb3 e uydurman benim bildiğim imkansız.elindeki modun phpbb3 için yazılmış versiyonu varsa sorun olmaz.bu mod ne ile ilgili modu istemiyoruz sadece özelliklerini söyle yeter.
tpl nin terini html aldı, admin'in yerini adm aldı ama işte dediğim gibi yapı değişti bayaa. çevirebilirsen ne güzel tabi. ama arkadaşın da dediği gibi aynı özelliklerde mevcut bi mod vardır belki.
Cevaplar için teşekkürler.
Pikachu, biraz uğraşayım becerebilirsem sana modu göstereceğim. Söz.
Bu forumdan özel mod isteği yapabiliyor muyuz? Ücretiyle de olabilir şekilde?
Pikachu, biraz uğraşayım becerebilirsem sana modu göstereceğim. Söz.

Bu forumdan özel mod isteği yapabiliyor muyuz? Ücretiyle de olabilir şekilde?
valla burda yapılmıyor. eskiden başka bir sitede yapılıyordu ama aktiflermi bilmiyorum?
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir