Aşırı CPU ve MySQL kullanımı
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Aşırı CPU ve MySQL kullanımı
Merhabalar, hostum bugün hizmetimi askıya aldı. Gelen mailde hizmetin askıya alınma nedeni şöyle;
Siteniz aşırı CPU ve MySQL kullanımı yaparak kesintiye yol açmaktadır.
Host ile görüştüm ve kendilerine acaba CPU'u zorlayacak şeyin ne olduğunu sordum fakat bunu biz anlayamayız cevabı geldi. Sonuç olarak ne yapmak gerekiyor? CPU kullanımı nasıl düşürülebilir?
Siteniz aşırı CPU ve MySQL kullanımı yaparak kesintiye yol açmaktadır.
Host ile görüştüm ve kendilerine acaba CPU'u zorlayacak şeyin ne olduğunu sordum fakat bunu biz anlayamayız cevabı geldi. Sonuç olarak ne yapmak gerekiyor? CPU kullanımı nasıl düşürülebilir?
Re: Aşırı CPU ve MySQL kullanımı
site içi aramayı süreli yap.bir dene.
Bahsettiğiniz şeyi pek anlayamadım. Biraz daha açar mısınız?
Sitenizde eğer fazla mod kuruluysa ve bu modlarda fazla sql sorgusu yaptırıyorsa hostunuzun kurulu olduğu makinada cpu kasmasına neden olabilir... Gereksiz şeyleri arındırın sitenizden veya daha iyi bir hosting sağlayıcısına geçin...
http://www.bilisimaster.com/
Tavsiye edebilirim elimde kupon koduda var ilgilenirseniz verebilirim. 7/24 telefondan destek gün içlerindede online destek verilmekte...
http://www.bilisimaster.com/
Tavsiye edebilirim elimde kupon koduda var ilgilenirseniz verebilirim. 7/24 telefondan destek gün içlerindede online destek verilmekte...
olması şart olmayan sayfalar koyup çalışmadıktan sonra pek güven vermiyorlar bana yani ,
blog sayfası çalışmayan forum sayfası bakımda olan, duyurular kısmı boş olan, anasayfada iletişim numaraları olmayan, bilgibankası ve dosya merkesi alanları boş olan bir siteye benziyor bana göre
blog sayfası çalışmayan forum sayfası bakımda olan, duyurular kısmı boş olan, anasayfada iletişim numaraları olmayan, bilgibankası ve dosya merkesi alanları boş olan bir siteye benziyor bana göre

4 yıldır phpBB ile uğraşıyorum daha phpBB'nin aşırı cpu ve mysql kullanmasına sebep olacak bir eklenti görmedim.
Sorununuz ya arama ayarlarından kaynaklanıyor ya da tema ayarlarından, phpmyadmin'e girip aşırı boyuttaki tablolara bakar isimlerini buraya yazar veya tüm tabloların resmini çekip buraya koyarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Sorununuz ya arama ayarlarından kaynaklanıyor ya da tema ayarlarından, phpmyadmin'e girip aşırı boyuttaki tablolara bakar isimlerini buraya yazar veya tüm tabloların resmini çekip buraya koyarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Daha yeni açıldı sitesi ondandır ben oradayım gayet güzelpikachu yazdı:olması şart olmayan sayfalar koyup çalışmadıktan sonra pek güven vermiyorlar bana yani ,

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Evrek4 tablolar şu şekilde;
http://i.imgur.com/4jFju.jpg
http://i.imgur.com/FAQab.jpg
http://i.imgur.com/95TsL.jpg
muh4mmet, şu an hosting değiştirmeyi düşünmüyorum. Fakat değiştirmeyi düşünürsem kupon kodunu rica ederim. Teşekkürler.
http://i.imgur.com/4jFju.jpg
http://i.imgur.com/FAQab.jpg
http://i.imgur.com/95TsL.jpg
muh4mmet, şu an hosting değiştirmeyi düşünmüyorum. Fakat değiştirmeyi düşünürsem kupon kodunu rica ederim. Teşekkürler.

3-4 yıl önce phpbb kullanan bir arkadaşım aynı sorunla karşılaşmıştı.Aşırı CPU ve MySQL kullanımı.Maxis yazdı:Bahsettiğiniz şeyi pek anlayamadım. Biraz daha açar mısınız?
Hosting sahibi bize bunun sebebinin site içi aramanın çok ve gereksiz kullanılmasından olduğunu söyledi.yani sitene saldırı amaçlı birileri girip arama bölümünde flood yapmış "olabilirler".Bunu önlemekde bir kullanıcıya sürekli üst üste arama hakkı yerine 2 arama arasında belli bir süre bekletmekten geçiyor.
Mesala bu sitede 2 kere üst üste arama yaptıktan sonra.
Üzgünüz fakat şimdilik arama yapamazsınız. Lütfen bir kaç dakika içerisinde tekrar deneyin.
Senin sitende üst üste istediğin kadar arama yapılıyor.
Counters, dediğinizi uyguladım. Teşekkürler, alternatif çözümler bekliyorum hala.
Maxis sorun ile ilgili araştırma yapmama rağmen bir şey bulamadım işin aslı, bu sorun tema ve arama ile ilgili olmayabilir.
phpmyadmin tablolarının tamamını seçip onar, ardından optimize et. Son olarak phpbb_session tablosunun yedeğini al, yedeği aldıktan sonra tabloyu boşalt pjpmyadmin'den, sorun çıkarsa yedeği yüklersin zaten, bu tablonun boşaltılması geçici çözüm olacaktır kanaatimce, ileride icabında tekrar boşaltırsın bu tabloyu.
phpmyadmin tablolarının tamamını seçip onar, ardından optimize et. Son olarak phpbb_session tablosunun yedeğini al, yedeği aldıktan sonra tabloyu boşalt pjpmyadmin'den, sorun çıkarsa yedeği yüklersin zaten, bu tablonun boşaltılması geçici çözüm olacaktır kanaatimce, ileride icabında tekrar boşaltırsın bu tabloyu.
Dediklerinizi uyguladım, Session's u boşalttım herhangi bir sorun çıkmadı.. inşallah katkısı olur. Alternatif çözümü olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
Sunucumda barındırdığım 8 - 10 k tekilli phpbb 3 forumda aynı sorunu yaşıyordum. Tüm araştırmalarıma rağmen çözümü bulamamıştım.
Forumunda teşekkür modu ve forum içerisindeki toplam kullanıcı sayısı modu bulunuyorsa hemen kaldırmalısın.
Ardından tema değişikliği yap o şekilde gözlemle.
PhpBB arama özelliğini kapat ve google özel arama koy sitene. Biraz kod bilgisiyle güzel bir şekilde sitene yerleştirebilirsin. google özel arama ile daha kesin sonuçlar alırsın.
Bu işlemleri uyguladıktan sonra sorunun düzelecektir.
Son olarak panelden hata kayıtlarına bakarmısın dikkat çekici birşeyler var mı?
Forumunda teşekkür modu ve forum içerisindeki toplam kullanıcı sayısı modu bulunuyorsa hemen kaldırmalısın.
Ardından tema değişikliği yap o şekilde gözlemle.
PhpBB arama özelliğini kapat ve google özel arama koy sitene. Biraz kod bilgisiyle güzel bir şekilde sitene yerleştirebilirsin. google özel arama ile daha kesin sonuçlar alırsın.
Bu işlemleri uyguladıktan sonra sorunun düzelecektir.
Son olarak panelden hata kayıtlarına bakarmısın dikkat çekici birşeyler var mı?
Yeni bir güne gülümse !
Hata kayıtlarım bugüne kadar boştu hala boş. Cloudflare'a geçtim ayrıca.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot], Google [Bot] ve 3 misafir