phpbb3 için mod yazma
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
phpbb3 için mod yazma
Merhabalar ben mod yazmaya yeni başladım yanlız admin panelden forum sayfasına duyuru mod yazmak istiyorum bu nasıl olur ipuçları örnekler verebilirmisiniz rica etsem bu konuda öğrenmek isteyen arkadaşlarada yardımcı olmuş olur.
Re: phpbb3 için mod yazma
Bir modifikasyon için insanın bilmesi gerekenler (herhangi bir farklı web yazılımı içinde geçerli)
iyi derecede PHP bilmeli
İyi derecede HTML bilmeli
İyi derecede CSS bilmeli
iyi derecede PHPBB3 kod yapısını, PHPBB3' ün ne olduğunu nerde ne yapacağını, ne olursa bu olurunu vs. vs bilmeli
bir de cin olmadan adam çarpmamalı
Duyuru panosu için şunları incelemenin öneririm;
viewtopic.php?f=34&t=13931
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 9&t=981855
iyi derecede PHP bilmeli
İyi derecede HTML bilmeli
İyi derecede CSS bilmeli
iyi derecede PHPBB3 kod yapısını, PHPBB3' ün ne olduğunu nerde ne yapacağını, ne olursa bu olurunu vs. vs bilmeli
bir de cin olmadan adam çarpmamalı
Duyuru panosu için şunları incelemenin öneririm;
viewtopic.php?f=34&t=13931
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 9&t=981855
Zamana Güzellik Kat!
rocksenn öncelikle yardım için verdiğin likler için çok teşekkürler.
yanlız kimseyi çarpmaya gerek yok sadece ben o linkleri ve onun gibi bir çok modu biliyorum benim o modlara ihtiyacım yok sağol yanlız sen kod yazmayı nekadar biliyorsun bilmiyorum ama benim bilgili arkadaşlardan isteğim sadece kod yazmayı öğrenmek phpbb3 dilinde duyuru modu gibi zor modları sormamdaki neden öğrenmektir hazırcılıktan kurtulmak için aslında yeni yeni başladım mod yazmaya kod parçalarıylan örnekler yayınlanırsa bir bölümde çok sevinirim.
yanlız kimseyi çarpmaya gerek yok sadece ben o linkleri ve onun gibi bir çok modu biliyorum benim o modlara ihtiyacım yok sağol yanlız sen kod yazmayı nekadar biliyorsun bilmiyorum ama benim bilgili arkadaşlardan isteğim sadece kod yazmayı öğrenmek phpbb3 dilinde duyuru modu gibi zor modları sormamdaki neden öğrenmektir hazırcılıktan kurtulmak için aslında yeni yeni başladım mod yazmaya kod parçalarıylan örnekler yayınlanırsa bir bölümde çok sevinirim.
O adam çarpma kısmı senin için söylemedim genel olarak bu konu ile farklı davranış gösterenler için her neyse
Konumuza gelirsek yapmak istediğin şey güzel birşey ayrıca php css html gibi dilleri öğrenmek zahmetli ve meşakatli iş herşeyin başı heves tabiki;
PHPBB3 için bu php css ve html gibi kod yapıları eğitim ya da uygulama tarzında paylaşılabilir zaten mümkün olduğuncada paylaşılıyor sonuçta burası PHPBB3 destek yeri
senin gibi 10 hevesli arkadaş daha olsa yerli üretim modifikasyonlar yakında kod yollarına çıkabilir.
Ben kendi adıma hazırladığım bu konuda 7-8 makale var onları en kısa zamanda ekleyeceğim.
Konumuza gelirsek yapmak istediğin şey güzel birşey ayrıca php css html gibi dilleri öğrenmek zahmetli ve meşakatli iş herşeyin başı heves tabiki;
PHPBB3 için bu php css ve html gibi kod yapıları eğitim ya da uygulama tarzında paylaşılabilir zaten mümkün olduğuncada paylaşılıyor sonuçta burası PHPBB3 destek yeri
senin gibi 10 hevesli arkadaş daha olsa yerli üretim modifikasyonlar yakında kod yollarına çıkabilir.
Ben kendi adıma hazırladığım bu konuda 7-8 makale var onları en kısa zamanda ekleyeceğim.
Zamana Güzellik Kat!
rocksenn ilgilenmen güzel çok teşekkür ederim ben daha önce yazdığım 2 tane mod vardı ben onları biraz daha geliştirip admin panalli yaptım o modların önceki halleri burada yayında ve ben daha zor gibide çok fazla kod yazmadan aynı işi yapabilen kodlar öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız bu konuya çok çok sevinirim.ben bu kod yazma işlemini ilk olarak ben açmış bulunuyorum buraya yanlız çok ilgilenen benim gibi hevesli insanlar var ama kimse bişiy yazmamış
neyse bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim admin panalden yapılabilir kod parçaçıklarını çok sevinirim mod demiyorum phpbb3 kod parçalarını
örneği: bu mod admin panelden modu açıp kapama ve duyuru yazma buloğu gibi .

örneği: bu mod admin panelden modu açıp kapama ve duyuru yazma buloğu gibi .
Kod: Tümünü seç
<!-- INCLUDE overall_header.html -->
<a name="maincontent"></a>
<h1>{L_DUYURU_CONFIG}</h1>
<p>{L_DUYURU_CONFIG_EXPLAIN}</p>
<form id="acp_duyuru" method="post" action="{U_ACTION}">
<fieldset>
<legend>{L_TS_DUYURU_SETTINGS}</legend>
<dl>
<dt><label for="duyuru_enabled">{L_DUYURU_ENABLED}</label></dt>
<dd><input type="radio" class="radio" name="duyuru_enabled" value="1" <!-- IF DUYURU_ENABLED -->checked="checked"<!-- ENDIF -->/> {L_YES}
<input type="radio" class="radio" name="duyuru_enabled" value="0" <!-- IF not DUYURU_ENABLED -->checked="checked"<!-- ENDIF --> /> {L_NO}</dd>
</dl>
<dl>
<dt><label for="duyuru_static_message">{L_DUYURU_STATIC_MESSAGE}:</label><br />
<span>{L_DUYURU_STATIC_MESSAGE_EXPLAIN}</span></dt>
<dd><textarea name="duyuru_static_message" id="duyuru_static_message" rows="3" cols="40">{DUYURU_STATIC_MESSAGE}</textarea></dd>
</dl>
<p class="submit-buttons">
<input class="button1" type="submit" id="submit" name="submit" value="{L_SUBMIT}" />
<input class="button2" type="reset" id="reset" name="reset" value="{L_RESET}" />
</p>
{S_FORM_TOKEN}
</fieldset>
</form>
<!-- INCLUDE overall_footer.html -->
Benzer modları inceleyerekten kendiniz yeni modlar yazabilirsiniz. Ben şuanda kendi modumu geliştiriyorum.
viewtopic.php?f=34&t=19812
Ama artık phpBB ile fazla uğraşamayacağım için başka bir sisteme geçiyorum işe başlayacağım için phpBB'ye mod kurmakla zaman geçiremeyecem ne yazık ki.
viewtopic.php?f=34&t=19812
Ama artık phpBB ile fazla uğraşamayacağım için başka bir sisteme geçiyorum işe başlayacağım için phpBB'ye mod kurmakla zaman geçiremeyecem ne yazık ki.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir