phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
carlotti1997
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen carlotti1997 »

merhaba
sitemde avatar pixel sorunu simdi ben avatar pixelini 100 olarak ayarliyorum ama istedigim avatari yukleyemiyorum cok buyuk diyor pixelini dusunruncede resmin yarisi gidiyor zaten bnm yapmak istedigim herhangi bir resmi istedigim pixelde siteye koymak bunu nasil duzeltebilirim oyeler surekli mesaj yaziyor :roll:
carlotti1997
Kayıtlı Kullanıcı

Re: avatar sorunu

bu arada yazmayi onutmusum phpbb surumum 3.0.10
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

Merhaba,

Boyutlandırma yapmamamasını mı istiyorsunuz? Şayet cevabınız evetse oradaki boyut değerlerini yükseltin örneğin 500x500 yapın. Herkes istediği resmi yükler.

Ama forumun biçimi bozulabilir şayet sınırlama kaldırılırsa...
carlotti1997
Kayıtlı Kullanıcı

merhaba
hayir ben boyutlandirma yapmasini istiyorum ama ama herkezin istedigi resmi yuklemisni istiyorum yani ben simdi turki bayragi yuklemek istoyrum ama bana pixeli cok buyuk diyor yuklemiyorum resmin pixelinide dusurdugumde bayragin yarisi kayboluyor ve eger sizin dediginizi yaparsam biliyorum forumun duzeni bozucak bnm yapmak istedigim sey herkez istedigi resmi yuklesin o resim sitede bnm sectigim pixelde gurunsun
carlotti1997
Kayıtlı Kullanıcı

yada siz bana en uygun ayari suylermisniz
Kullanıcı avatarı
ZeNaNLi
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
İletişim:

Mesaj gönderen ZeNaNLi »

Otomotik avatar boyutlandırma modunu kullanabilirsiniz, yönetim kontrol panelinden herkesin hangi boyutta olursa olsun yüklediği bir avatarı sizin istediğiniz boyutlara indirgenmesini sağlayabilirsiniz.
Resim
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
carlotti1997
Kayıtlı Kullanıcı

tesekur ederim ama o dedigniz otomatik avatar boyutlandirma nerdene suylemisniz ayrintili oralar yunetim kontrol panalinde hic bir yerde bulamadim
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

YKP > GENEL > SITE KONFIGÜRASYONU > Avatar Ayarları
carlotti1997
Kayıtlı Kullanıcı

dediginiz yeregirdim ama sadece bunlar var
bunlardan hangisi suylermisniz
Avatarlar kullanıcıların kendilerine yakın hissedip seçtikleri genel olarak küçük, benzersiz resimlerden oluşur. Tema stiline göre çoğunlukla mesajlar görüntülenirken kullanıcı adının hemen altında gösterilir. Siz bu bölümde kullanıcılarınızın kendi avatarlarını nasıl tanımlayacağını belirleyebileceksiniz. Burada önemli bir hususa dikkat etmelisiniz, avatarlarınızın web sunucusunda yaratılmış kayıt klasörlerindeki, yazma işlemine karşı yetkilendirilmesi gerektiğini unutmayın. Lütfen şunu önemle hatırlayın, dosya boyutu sınırlaması sadece yüklenen avatarlar için geçerlidir, bu sınırlama uzak bağlantı verilen resimler için geçerli olmayacaktır.

Avatarların genel kullanımına izin verir;
Eğer genel olarak avatarları kapattıysanız ya da kesin bir şekilde avatar kullanımına izin vermiyorsanız, bu ayarı kapalı yaptığınız takdirde avatarlar mesaj panosunda artık görüntülenmeyecektir, fakat kullanıcılara hala kendi avatarlarını Kullanıcı Kontrol Panelinden indirebilirler.
Evet Hayır
Galeri avatarlarını aç:
Evet Hayır
Uzak avatarı aç:
Avatarlar diğer web sitelerinden bağlantı alır.
Evet Hayır
Evet Hayır
Uzak avatar yüklemeyi aç:
Diğer bir siteden avatarların yüklenmesine izin verir.
Evet Hayır
En yüksek avatar dosyası büyüklüğü:
Yüklenen avatar dosyaları için. Eğer bu değer 0 olursa, gönderilebilir dosya boyutu sadece PHP ayarlarınız tarafından sınırlanır.
Byte
En düşük avatar boyutları:
Piksel cinsinden Genişlik x Yükseklik.
x piksel
En yüksek avatar boyutları:
Piksel cinsinden Genişlik x Yükseklik.
x piksel
phpBB ana klasörünüzün alt yolu, örnek: images/avatars/upload.

Ön-yüklenmiş resimler için phpBB ana klasörünüzün alt yolu, örnek: images/avatars/gallery.
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

Aşağıdaki kısımlara piksel cinsinden değerler girmelisiniz;

En düşük avatar boyutları:
En yüksek avatar boyutları:
carlotti1997
Kayıtlı Kullanıcı

peki sizce en uygun piksel nedir ?
Tamer Bilen
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Tamer Bilen »

Avatarda 100x100 px den sonrası forumda şık durmuyor :)
Sn. Zenanli 'nın önerisi gayet mantıklı bir çözüm sizin için, yada üyeleriniz bir photoshop programı ile kendileri ekleyecekleri resimleri tekrar boyutlandırıp foruma yükleyecekler herşeyi devletten beklememek lazım.

Ayrıca kullanıcı kontrol panellerinde ekledikleri avatarın boyutlarını tekrar değiştirebilirler diye biliyorum.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Yandex [Bot] ve 1 misafir