Site taşıma sonrası siteden atma problemi

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Kayıtlı Kullanıcı

Site taşıma sonrası siteden atma problemi

Mesaj gönderen idam_mahkumu »

Arkadaşlar forumu sorunsuz bir şekilde farklı bir host taşıdım. domain.com/forum - domain.com/forum yani dizinler felan değişmedi, herşey aynı.

Çerezlerle felanda oynamadım, ancak sorunum şu: login olduktan sonra siteden atıyor. Çerezleri sildim, php_session'u boşalttım, Cache klasörünü boşlattım, ne yaptıysam olmadı. Sorun devam ediyor.
Kullanıcı avatarı
ZeNaNLi
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
İletişim:

Re: Site taşıma sonrası siteden atma problemi

Mesaj gönderen ZeNaNLi »

YKP sunucu ayarlarını kontrol ettiniz mi?
Resim
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Nameserverlarınız (isim sunucularınız) henüz yeni hostinginize yönlenmemişte olabilir. Hostinginizi değiştirdiğinizde domain (alan adınız) üzerinde herhangi bir işlem yaptıysanız en az 48 saat beklemeniz gerekir.

Not: Ayrıca kendi kullandığınız tarayıcınızın da çerezlerini temizleyin.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Kayıtlı Kullanıcı

ESQARE yazdı:Nameserverlarınız (isim sunucularınız) henüz yeni hostinginize yönlenmemişte olabilir. Hostinginizi değiştirdiğinizde domain (alan adınız) üzerinde herhangi bir işlem yaptıysanız en az 48 saat beklemeniz gerekir.

Not: Ayrıca kendi kullandığınız tarayıcınızın da çerezlerini temizleyin.

Domainin nameserverini güncellemiştim ancak 10 gün oldu neredeyse, ayrıca yeni bir forum kurduğum zaman sorunsuz çalışıyor. Benim problemim eskisinde.

Forumumda baya bir mod kurulu, Saf Phpbb3'e nasıl geri dönebilirim ?
KIRA
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen KIRA »

mysql yedeğinizi aktarırken 1 den fazla import ettiğimde bende de aynı sorun olmuştu sitenizin son mysql yedeğini silin ve tek seferde import edin sorun büyük ihtimal düzelecektir. Ayrıca eski hostinginizdeki database ve ftp yollarını silin.
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Kayıtlı Kullanıcı

Mysql yedekleme olayını anlayamadım hocam? Zaten tek seferde import etmiştim ?
KIRA
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen KIRA »

öyleyse diğer dediklerimi yap.
Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Kayıtlı Kullanıcı

eski siteyi tamamen sildim az önce. Db'yi kaldırıp yeniden import ettim, sorunsuz. Dosyaları silip yeniden upload ettim, yine aynı :) Kafayı sıyırmak üzereyim. Localde herşey sorunsuz.

Session'u boşalttım, cahce'yi boşalttım, çerez ayarları normal, sunucu ile ilgili extra bir ayar mı var ? Saat ayarıyla ilgili birşey olabilir mi?
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

çerez ayarlarınız normal değil, mesaj panonuzun ya da tarayıcınızın çerez ayarları ile ilgili sorununuz var. Mesaj panosuna giriş yapamama ya da atma sorunu , hiç bir hata almıyorsanız çerezler kullanılamadığı için meydana gelir.
Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Kayıtlı Kullanıcı

ESQARE yazdı:çerez ayarlarınız normal değil, mesaj panonuzun ya da tarayıcınızın çerez ayarları ile ilgili sorununuz var. Mesaj panosuna giriş yapamama ya da atma sorunu , hiç bir hata almıyorsanız çerezler kullanılamadığı için meydana gelir.
Kontrol ettiğiniz için teşekkür ederim; hali hazırdaki çerez ayarlarım:

çerez domaini: orhanabi.net

çerez adı: phpbb3_2gzqv

çerez yolu: /

Çerez güvenliği: hayır

Bunlar orjinal ayarlar, hiç dokunmadım. Ne gibi bir değişiklik yapmam gerekiyor. Ayrıca, İe, Chrom ve firefox'la da giremiyorum, sadece ben değil diğer üye arkadaşlarda aynı sorunu yaşıyorlar.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

çerez ayarlarınıza nasıl ulaştınız? YKP'ye giriş yapabiliyor musunuz?

Eğer orda değişiklik yapabiliyorsanız cookie domaininizin başına nokta işareti koyup deneyin.

Şu şekilde:

çerez domaini: .orhanabi.net
Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Kayıtlı Kullanıcı

ESQARE yazdı:çerez ayarlarınıza nasıl ulaştınız? YKP'ye giriş yapabiliyor musunuz?

Eğer orda değişiklik yapabiliyorsanız cookie domaininizin başına nokta işareti koyup deneyin.

Şu şekilde:

çerez domaini: .orhanabi.net
Şöyle ki; giriş yaptıntan sonra; sistemin otomatik yönlendirmesini bekleyince; herhangi bir atma durumu olmuyor. Ancak forum linkini tıklayınca siteden atıyor, veya forumlarda dolaşırken de siteden atıyor. Çerez ayarlarına admin paneldn ulaştım, admin panele girebiliyorum. Dediğidinizi deneyeceğim.

Edit: sorun devam ediyor, forum ana sayfasını tıklayınca siteden atıyor. localde ki kopyasında hiçbir sorun yok. Ayrıca, Support Tools kit diye bir program var, onu denicem ancak o da beyaz ekran hatası veriyor.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

https://www.phpbb.com/kb/article/fixing ... -settings/ sayfasında phpBB'nin bir makalesi var. İsterseniz bir de ordaki çözümlere bakın. İngilizceniz iyi değilse takıldığınız yerde yardımcı olmaya çalışayım.
Resim

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Kayıtlı Kullanıcı

ESQARE yazdı:https://www.phpbb.com/kb/article/fixing ... -settings/ sayfasında phpBB'nin bir makalesi var. İsterseniz bir de ordaki çözümlere bakın. İngilizceniz iyi değilse takıldığınız yerde yardımcı olmaya çalışayım.
Biliyor musunuz bunları en başta denemiştim, ama olmadı bir türlü. Büyü mü vardır nedir, anlamadım. O kadar yıldır emeğim boşa gitmek üzere, çünkü forumu kimse ziyaret etmez oldu. Herkes aynı şeyi söylüyor, "logout oluyoruz" Zaten forumları kimsenin ziyaret etmediği; yerini facebook, twitter sitelerinin aldığı bu dönemde, bir de forumda teknik sorun olunca, kimse ziyaret bile etmek istemiyor.

Artık pes ediyorum, denemediğim şey kalmadı.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Size son bir fikir daha verebilirim. (Yalnız bu işlemi sistem yöneticiniz (hosting yetkiliniz) yapabilir ya da sizin sunucunuza yönetici (root) erişiminiz varsa / sunucunuzdaki php.ini dosyasında değişiklik yapabiliyorsanız uygulayabilirsiniz) :

Şu mesajda eski hostunda php 4 sürümü kullanan ve yeni hostunda php 5 sürümüne geçipte aynı sorunu yaşayan bir kullanıcı var. Eğer sizde böyle bir geçiş yaptıysanız konunun size de yardımı dokunabilir. Tabi bunun için eski ve yeni hostunuzdaki php sürümlerini bilmeniz gerekiyor.

Mevcut sorunun php ile ilgili bir bug olduğu şurada yazılmış: http://www.mail-archive.com/php-bugs@li ... 33712.html

Belki de eski hostunuzda php 4.x sürümlerinden biri kullanılıyordu ve siz şu anda yeni hostunuzda php 5.3.1 sürümüne geçiş yaptıysanız mevcut bugdaki problem oluşmuş olabilir. Aynı kullanıcı sorunu php.ini dosyası içerisinde request_order = "GP" kısmını request_order = "GPC" olarak değiştirerek çözmüş. İsterseniz bunu bir deneyin ya da hosting yetkilinize durumu bildirin onlar düzeltsinler.

Not: php.ini dosyasında yapılan değişikliklerin etkili olması için Apache (httpd) yeniden başlatılmalıdır.

Son olarak eğer sistem (root) erişiminiz yoksa (php.ini dosyasında siz düzenleme yapamıyorsanız) ya da hosting firma yetkilileriniz bu düzenlemeyi yapmaya sıcak bakmıyorlarsa ve php 4 sürümünü kullanmanıza izin veriyorlarsa geçici olarak (geçici dememin sebebi bundan sonraki phpBB sürümleri php'nin alt sürümlerine destek vermeyecektir.) php 4'e geçiş yapıp sorunun çözülüp çözülmediğini deneyebilirsiniz.

Mevcut Cpanel kullanan sunucularda php 4 ve php 5 sürümleri yüklüyse eğer, php 4'ten php 5'e ya da tam aksi yöne normal kullanıcı tarafından cPanel arayüzü kullanılarak geçiş yapılabiliyor diye biliyorum.
Resim

Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir