phpBB 3.1 sürümüyle gelecek olan yeni özellikler

phpBB 3.1.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB 3.1.x kurulumu ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.1.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temalarından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.1.x Stil/Tema Sorunları & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB 3.1.x eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.1.x Eklenti Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
pikachu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

phpBB 3.1 sürümüyle gelecek olan yeni özellikler

Mesaj gönderen pikachu »

bildirimler diye bir alan eklenmiş ana sayfaya ve direkt olarak bildirim geldiğinde aktif hale geçiyor.
Screenshot_1.png

mesajlara aynı anda çoklu dosya ekleme özelliği eklenmiş, ayrıca bu özelikte sürükle-bırak ile dosya ekleme fonksiyonu da mevcut.
Screenshot_3.png

ana sayfada son mesaj başlığını gösteme özelliği eklenmiş. bunca zamandır neden bu özelliğin olmadığı da ayrı bir soru işareti zaten
:D
Screenshot_2.png
Kullanıcı avatarı
pikachu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Görsellerle 3.1 yenilikleri

Mesaj gönderen pikachu »

notification (bildirimler) özelliğinin açılmış-tıklanmış hali.
Screenshot_4.png

Remember me (beni hatırla) özelliği ile yapılan girişlerin kayıtlarını yönetme özelliği.
Screenshot_6.png

Avatar seçiminde gravatar kullanabilme özelliği. gravatar ile ilgili bilgi için "http://tr.gravatar.com/" adresinden bilgi alabilirsiniz.
Screenshot_5.png
Kullanıcı avatarı
pikachu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen pikachu »

ana site URLsi ve ana site metni özelliği
Screenshot_7.png

MySQL Fulltext, phpBB native, PostgreSQL Fulltext arama eklentilerine artık Sphinx eklentisi de desteklenmekteymiş. :D
Screenshot_9.png
Kullanıcı avatarı
pikachu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen pikachu »

dil paketi, stiller ve eklenti (eski ismiyle MOD) alanları tek bir sekmede toplandı.
Screenshot_10.png

eklentiler özelliği ki eklenen en önemli özellik sayılabilir. artık core (çekirdek) kodlara dokunmadan sadece dosya ekleyerek ve aktifleyerek yeni eklentiler kurulması sağlanacak.
Screenshot_11.png

soft delete (yumuşak silme) ve permanenetly delete (kesin silme) özelliği eklenmiş. yani soft delete ile silinenler belli bir alana gönderilecek ve kontrol edilip tamamen silinebilecek ya da geri döndürülebilecek.
Screenshot_12.png

yeni özellikler farkedildikçe eklenecektir
:D

Kod: Tümünü seç

yeni bir başlık altında görsellerle 3.1 yenilikleri başlığı ile açılabilir.
Kullanıcı avatarı
pikachu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: phpBB 3.1 "Ascraeus" Alpha1 Önizleme Sürümü Yayınlandı

Mesaj gönderen pikachu »

phpbb.com blog'da dün yapılan duyuruda 3.1 ile birlikte farklı ekran boyutlarındaki görüntülenmenin cihazdan cihaza uyum sağlayacağı bildirildi. gelişmelerin halen devam ettiği ve https://area51.phpbb.com/phpBB/ sitesinde bu geliştirme sürümünün denenmeye başladığı yazılmaktadır. yani artık mobil cihazlar için uyumlu bir görünüm olacak. bilgisayarınızdan girdiğinizde bir farklılık görmeyebilirsiniz ama cep telefonunuzla girdiğinizde telefona uyumlu görünüm ile karşılaşıyorsunuz. telefonum ile yaptığım denemelerde area51 sitesindeki forumun telefon ekranıyla uyumlu bir görünüm aldığını gördüm.

phpbb.com sitesindeki ekran görüntüsünü de paylaşalım:
mobile-topic-screenshot-240x300.png
mobile-topic-screenshot-240x300.png (75.8 KiB) 5502 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
pikachu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen pikachu »

bit.ly, google veya facebook hesabınızla siteye girmeye yarayan oauth özelliği eklenmiş.
Screenshot_13.png
tUQE
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen tUQE »

Peki bu giriş nereden oluyor?
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Re: phpBB 3.1 sürümüyle gelecek olan yeni özellikler

Mesaj gönderen ESQARE »

Teşekkürler, mesajlarınız tek bir konu altına taşındı.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Kullanıcı avatarı
pikachu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen pikachu »

Kod: Tümünü seç

phpbb.com sitesinde phpbb 3.1 ile ilgili yapılan/yapılacak yenilikler ve iyileştirmelerle ilgili olan metni elimden geldiğince türkçeleştirmeye çalıştım. zaten yazılı özelliklerin bir çoğunu üstteki mesajlarda görsellerle sizlere tanıtmaya çalıştım.
  • Yeni Özellikler
  • Eklentiler - MDO yerine eklenti, MOD eklemek için dosya düzenleme bitiyor. YKP'den kolayca eklenebilen eklentiler olacak.
  • AJAX - bazı özellikler için sayfa yeniden yüklenmesini beklemeye gerek kalmamasını sağlayan AJAX özelliği.
  • Bildirimler - işlemler sonucu etkilenen kullanıcılara kullanım sırasında bildirim gönderilecek. Mesela bir mesajları alıntılandığında. Eposta ile veya diğer bildirim yollarıyla yapılabilecek.
  • Soft Delete (Yumuşak Silme) - Mesajlar ve konular artık "yumuşakça" silinebiliyor (veritabanında kalıyor ama genel görüntülenmeden kaldırılıyor) istenirse kalıcı olarak silinebilir.
  • Gravatar - Gravatar servisini kullanarak avatarınızı ayarlayabilirsiniz, tabi önceki avatar seçenekler halen mevcut (yükleme, URL ve galeri).
  • Eklenti geliştirmeleri - Eklentiler artık toplu şekilde yüklenip indirilebiliyor. Çok büyük resimler yüklenmeden önce yeniden boyutlandırılabiliyor.
  • OAuth kayıt - Google, Bit.ly, veya Facebook kullanarak kayıt olun veya giriş yapın.
  • Daha fazla arama plugini- MySQL Fulltext and phpBB native, PostgreSQL Fulltext yanında artık Sphinx eklentisi de desteklenmekte.

Önemli Değişiklikler/Hata Düzeltmeleri
  • Daha iyi Timezone uyarlaması - Kullanıcı kontrol panelinden zamanalanını seçtikten sonra günışığı tasarrufu otomatik ayarlanacak.
  • Forum listesinde son konu- forum listesinde son konu başlığı artık link şeklinde görünecek.
  • Geliştirilmiş takım sayfası - Takım sayfası artık daha iyi organize edilmiş ve yönetim kontrol panelinden düzenlemeler yapılabilir. (localhost'ta kurulum yaptım ama bu düzenlemenin nereden yapıldığını bulamadım)
  • Maksimum konu başlığı uzunluğu arttırıldı -Konu başlıkları artık 120 karaktere kadar oluşturulabilir.
  • Global Duyurular geliştirildi - Global duyurular artık gönderildikleri forumda link şeklinde görünecek (ve taşınabilecek), daha kolay izin yönetimine izin veriyor.
  • Geliştirilmiş MySQL Fulltext Araması - A MySQL Fulltext Search Indeksi artık yaklaşık 40% daha az tablo alanı kaplıyor.
  • Devam ettirilebilir eklenti indirmesi - Eklentilerin indirilmesi durdurulduktan veya indirme kesildikten sonra devam ettirilebilir.
  • Geliştirilmiş sayfa başlıkları - tarayıcı sayfa başlığı artık site ismi ile değil forum/konu ismi ile başlıyor (site ismi artık sonda bulunuyor).
  • Geliştirilmiş çoğul eki desteği - Önemsiz olmayan çoğul eki kuralları olan diller (ör. Boşnakça) artık lisan sistemi tarafından desteklenmekte.
  • Metin tabanlı butonlar - -Gönderiyi cevapla- ve -yeni konu- gibi geniş butonlar artık resim değil CSS ve metin olacak.
  • çeşitli prosilver geliştirmesi - CSS3 yuvarlatılmış köşeler, kaldırılmış ikilenmiş renkler, fazlası...
  • Geliştirilmiş Stil kalıtımı - şablon dosyası kalıtım derinliği artık sınırsız (ör: prosilver > awesomesilver > mysilver > yoursilver).

Resim değil de metin ve CSS ile yapılmış yeni butonlardan bir örnek
Screenshot_1.png
Screenshot_1.png (11.44 KiB) 5388 kere görüntülendi
tUQE
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen tUQE »

@pikachu merhaba,

OAuth kayıt - Google, Bit.ly, veya Facebook kullanarak kayıt olun veya giriş yapın.

Bu giriş nasıl olacak tarif edebilir misin?
Ayarlardan Facebook seçtim ama facebook kullanıcı bilgilerini nereye yazacağımı bulamadım.
Kullanıcı avatarı
pikachu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen pikachu »

valla onun tam olarak nasıl olduğunu denemedim ama yönetim panelinden "secret" ve "key" yazan yerleri doldurman lazım öncelikle. onları da galiba bu ilgili sitelerin develop (geliştirme) yerlerinde oluyor sanırsam.
mesela bit.ly'nin develop sayfasında "http://dev.bitly.com/authentication.html" ilgili bir yazı var sanırsam. ama dediğim gibi denemedim
Simuzer
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Simuzer »

Yeni özellikler güzel. Ama bence pek yeterli değil. Çok fazla değişiklik olacağını da zannetmiyorum.
Kullanıcı avatarı
pikachu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen pikachu »

Simuzer yazdı:Yeni özellikler güzel. Ama bence pek yeterli değil. Çok fazla değişiklik olacağını da zannetmiyorum.
yani çok uç bir özellik olmayacak galiba, dediğim gibi 3.0 sürümü ilk duyurulduğunda büyük heyecan yaratmıştı ama sonra biraz gelişim yavaşladı galiba. şu an forum-site işleriyle uğraşmasam da nedense phpBB'nin gelişimi beni sevindiriyor. :D
Kullanıcı avatarı
pikachu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen pikachu »

moderatör kontrol paneli linkinin yanına yönetici kontrol paneli linki eklendi (3.1 sürümünde olacak minicik bir değişiklik daha) :D
ozH5lsg.jpg
İlkem
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen İlkem »

en azından gelişiyor :) hayırlı olsun
Kilitli

“3.1.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir