[phpBB Debug] PHP Warning: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8 hatası

phpBB 3.2.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Kilitli
GlobalRunner
Kayıtlı Kullanıcı

[phpBB Debug] PHP Warning: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8 hatası

Mesaj gönderen GlobalRunner »

Merhaba phpBB Turkey destek forumu,

Kendi kurduğum forumdan sonra aldığım çok hata var. Şimdi bunları söyleyim;

Admin Panelinde Gelen Hata:
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 86: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 151: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 152: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/user.php on line 300: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_acp.php on line 95: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_acp.php on line 96: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_acp.php on line 97: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_acp.php on line 98: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_acp.php on line 99: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_acp.php on line 100: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_acp.php on line 101: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_acp.php on line 102: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_acp.php on line 103: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_acp.php on line 104: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8

İkinci aldığım hata ise Admin panelinde yaptığım bir forumun index sayfasında hiç gözükmemesi.

Birisi yardım ederse mutlu olurum. :wink:
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Re: [phpBB Debug] PHP Warning: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8 hatası

Mesaj gönderen ESQARE »

Bu hataları almadan önce yaptığınız işlemleri yazar mısınız?
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
GlobalRunner
Kayıtlı Kullanıcı

Re: [phpBB Debug] PHP Warning: htmlspecialchars(): charset `i' not supported, assuming utf-8 hatası

Mesaj gönderen GlobalRunner »

ESQARE yazdı: 10.09.2018, 11:45 Bu hataları almadan önce yaptığınız işlemleri yazar mısınız?
Hocam forumu kurduktan sonra bile bu hatalar gelmekte yani kurulumda forum kurulurken bu hatalar bile vardı. Hocam Admin panelinde yaptığım eylem yoktu sadece 'Styles' sayfasına girdim ama bu hatalar geldi.

Bu arada hocam FileZilla kullanıyorum bu hataların FileZilla'dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Bu hata sunucunuzda kurulu olan PHP'deki default_charset ayarının UTF-8 olarak belirlenmemesinden ya da PHP derlemesinin default_charset ile yapılandırılmamasından dolayı kaynaklanıyor. Eğer kendi sunucunuz değilse durumu hosting firmanıza bildirin ve PHP'yi default_charset ile yapılandırmalarını söyleyin. Eğer PHP, default_charset ile yapılandırılmışsa sunucunuzdaki php.ini dosyası içerisinde default_charset ayarını UTF-8 yapmalarını söyleyin.

Bu ayarı sunucu yönetici erişimi olmadan yapmanın bir başka yolu da .htaccess dosyasına ilgili değerleri eklemenizdir. Çoğu hosting firması .htaccess dosyasından sitenize özel PHP ayarı yapmanıza izin verir. Siz de (eğer izniniz varsa) bunu .htaccess dosyasından yapabilirsiniz.

phpBB ana dizininizdeki .htaccess dosyasını açın ve en alt satıra alttaki kodları ekleyin. Daha sonra dosyayı kaydedip yükleyin:

Kod: Tümünü seç

AddDefaultCharset UTF-8
php_value default_charset UTF-8

Bu arada aldığınız 2. hatanın da (yönetim panelinde beyaz sayfa çıkması) bu sorun yüzünden kaynaklandığını düşünüyorum.

Not: Eğer yukarıda yazdıklarımdan hiç bir şey anlamadıysanız ve ayarlamalar sırasında risk almak istemiyorsanız bu mesajıma link vererek hosting firma yetkilinize okutun.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Kilitli

“3.2.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir