Yeni Kayıtlı kullanıcılar için mesaj sayısı
Yeni Kayıtlı kullanıcılar için mesaj sayısı
Merhaba.
Forumumda uzun zamandır mevcut olan bir kural var. En az bir adet mesaj girmeyenlere forumdaki dosyalar görünmüyor. Yeni kayıtlı kullanıcı varsayılan grubumuz. 1 mesaj girdiği zaman kayıtlı kullanıcı grubuna geçiyor ve dosyaları görebiliyor. Fakat şöyle bir sorunum var. Mesela bir kişi üye oluyor ve uygun olmayan bir mesaj gönderiyor. (Başlık: lekaliakiylak Konu:mlkyakyleak ) Tabi hemen siliyorum bu mesajları. Fakat bu kullanıcı kayıtlı kullanıcılar grubuna eklenmiş oluyor ve orada kalıyor. Forumda hiç mesajı olmamasına rağmen kayıtlı kullanıcı grubunda bulunması benim istemediğim bir durum. Çünkü geçerli bir mesaj girsin istiyorum. Forumun formatı bunu gerektiriyor. Hiç mesajı olmayan üyelerin tamamı her şekilde yeni kayıtlı kullanıcılar bölümünde kalmalı. Bunun bir yol var mı_?
Forumumda uzun zamandır mevcut olan bir kural var. En az bir adet mesaj girmeyenlere forumdaki dosyalar görünmüyor. Yeni kayıtlı kullanıcı varsayılan grubumuz. 1 mesaj girdiği zaman kayıtlı kullanıcı grubuna geçiyor ve dosyaları görebiliyor. Fakat şöyle bir sorunum var. Mesela bir kişi üye oluyor ve uygun olmayan bir mesaj gönderiyor. (Başlık: lekaliakiylak Konu:mlkyakyleak ) Tabi hemen siliyorum bu mesajları. Fakat bu kullanıcı kayıtlı kullanıcılar grubuna eklenmiş oluyor ve orada kalıyor. Forumda hiç mesajı olmamasına rağmen kayıtlı kullanıcı grubunda bulunması benim istemediğim bir durum. Çünkü geçerli bir mesaj girsin istiyorum. Forumun formatı bunu gerektiriyor. Hiç mesajı olmayan üyelerin tamamı her şekilde yeni kayıtlı kullanıcılar bölümünde kalmalı. Bunun bir yol var mı_?
Re: Yeni Kayıtlı kullanıcılar için mesaj sayısı
YKP -> GENEL -> Kullanıcı Kayıt Ayarları - Yeni üye mesaj sınırı özelliğini istediğiniz mesaj sayısına göre ayarlayın.

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Zaten öyle ayarlar. Ama kullanıcı bir mesaj girdiği zaman kayıtlı kullanıcı oluyor ve mesajı silinse bile orada kalıyor. Ben şunu istiyorum. Eski üye yeni üye farketmez mesaj sayısı 0 olan tüm üyeler yeni kayıtlı kullanıcı olsun. ve mesajları silinip tekrar 0 olanlar da kayıtlı kullanıcıdan yeni kayıtlı kullanıcı grubuna geçsin. Geçersiz bir mesaj giriyor ve mesajı silinse bile kayıtlı kullanıcı grubunda kalmaya devam ediyor bunu önlemeliyim..
Yeni Kayıtlı Kullanıcılar özelliğinde mesajı silinen kullanıcı tekrar eski guruba geri dönemez. Ancak, mesajları onaya tabi tutabilirsiniz.Bu özelliğin amacı da zaten uygunsuz mesaj gönderenleri mesajları yayınlanmadan önce yönetici tarafından onaylanmasıdır. Kullanıcının mesajını onaylamazsanız Kayıtlı Kullanıcılar Grubunu da geçemeyecektir.

Benim aklımdaki çare de tam olarak o. Toplu şekilde güncelleme yapılamıyor anladığım kadarıyla. Yani mesaj sayısı 0 olan ve kayıtlı kullanıcı grubunda olan tüm üyeler, toplu şekilde yeni kayıtlı kullanıcı olsun gibi bir seçenek yok..
Auto Groups adlı eklentiyi incelediniz mi? İşinize yarayabilir.

Hemen deneyeceğim. İşime yarar gibi duruyor çok teşekkürler..
Eklenti çok işlevsel fakat uymadı bir türlü. 2 mesaj gerekiyor istediğim şeyin olması için. 1 mesaj girenler oluşturduğum gruba ne girebiliyor nede çıkabiliyor.. 2 mesaj çok olur zaten ders notu yüklüyorlar 1 tanesi bile sıkıntı 2 hiç olmaz sanıyorum..
- melihonline
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Siz üyenin anlamsız yazdığı mesajı sildikten hemen sonra grubunu elle değiştirebilirsiniz.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Son günlerde uygulama olarak yaptığım en mantıklı şey üyeyi mesajıyla birlikte silmek. Çünkü dosyaları indirebilmek için anlamsız içerik giren üye daha sonra da forumun hayrına bir iş yapmaz gibi geliyor. Üyenin durmasında bir fayda görmüyorum yani. Aslında esquare üstadın önerdiği eklenti çok hoşuma gitti ama mutlaka 2 mesaj girmenizi istiyor sistem. 1 mesaj olsaymış tam uyacaktı
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir