admin şifremi unuttum. giremiyorum

phpBB 3.2.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Kilitli
yavuz_h
Kayıtlı Kullanıcı

admin şifremi unuttum. giremiyorum

Mesaj gönderen yavuz_h »

kurduğum forum sitesi
www.kullanıcıadı.com/forum/
olarak alt klasörde idi. Yönetici olarak sıkıntısız giriyordum. Takiii Kullanıcı adımı hatırladığım halde şifremi unutana kadar.
şifremi yolla diyorum, şifrem de gelmiyor bana. Ya maili yanlış hatırlıyorum, ya da sistemde bir arıza var.
HOST un içine girdim, ADMIN şifremin yerini bulamadım.
nasıl şifremi geri alabilirim. En azından hostun içinde klasörün ham haline erişebiliyorum, ama kullanıcı adım ve şifrelerim nerde bulamıyorum.
forumu ele geçiren mi var, yoksa ben mi şifremi unuttum onu bile bilemiyorum.
nasıl HOST un içinden geri alabilirim.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Re: admin şifremi unuttum. giremiyorum

Mesaj gönderen ESQARE »

phpBB'de yönetici dahil tüm kullanıcıların şifreleri veritabanında MD5 algoritmasıyla yeniden şifrelenmiş halde saklanmaktadır. Dolayısıyla, yöneticiler dahil hiç bir kullanıcının şifrelesini görmek ya da düzenlemek mümkün değildir. Yapabileceğiniz tek şey, giriş sayfasındaki "Şifremi unuttum" bağlantısına tıklayarak mail adresinize yeni bir şifre belirleyebilmeniz için şifre sıfırlama bağlantısı istemektir. Mail kutunuzun spam/junk/gereksiz v.b. klasörlerini kontrol edin. Mail gelmiyorsa hosting kaynaklı bir problem olabilir. Böyle bir durumda hosting firmanıza PHP mail fonksiyonunun çalışmadığını bildirmeniz gerekir.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
yavuz_h
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen yavuz_h »

Teşekkür ederim.
Zavalli
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Zavalli »

Yanlis hatirlamiyorsam phpmyadmin ile yapabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Zavalli yazdı: 21.12.2018, 23:31 Yanlis hatirlamiyorsam phpmyadmin ile yapabilirsiniz.
Nasıl yapılıyormuş açıklayacak mısınız? Açıklayamıyorsanız yanlış bilgi vermeyin.
Resim

Zavalli
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Zavalli »

ESQARE yazdı: 24.12.2018, 11:39
Zavalli yazdı: 21.12.2018, 23:31 Yanlis hatirlamiyorsam phpmyadmin ile yapabilirsiniz.
Nasıl yapılıyormuş açıklayacak mısınız? Açıklayamıyorsanız yanlış bilgi vermeyin.
Bu nasil bir cevap? Neden yanlis bilgilendiriyim ki?
En son Zavalli tarafından 04.01.2019, 00:27 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Zavalli
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Zavalli »

Eger gec kaldiysam özur dilerim Yavuz kardesim. Ilk önce phpmyadmine gir, Admin1 diye kullanici ac, ve sonra bu skripti gir:

INSERT INTO phpbb_users (user_type, group_id, username, username_clean, user_regdate, user_password, user_email, user_lang, user_style, user_rank, user_colour, user_posts, user_permissions, user_ip, user_birthday, user_lastpage, user_last_confirm_key, user_post_sortby_type, user_post_sortby_dir, user_topic_sortby_type, user_topic_sortby_dir, user_avatar, user_sig, user_sig_bbcode_uid, user_jabber, user_actkey, user_newpasswd) VALUES (3, 5, 'Admin1', 'admin1', 0, '21232f297a57a5a743894a0e4a801fc3', 'admin@example.com', 'en', 1, 1, 'AA0000', 1, '', '', '', '', '', 't', 'a', 't', 'd', '', '', '', '', '', '');
Simuzer
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Simuzer »

ESQARE'nin söylediği gibi, kimseham şifreyi bilmez, bulamaz.

Eski şifreyi hatırlamaktansa; yeni bir şifre belirleyin. Mesela; 123456 gibi. Bunun MD5'e çevrilmiş halini elde edin.

123456 için MD5 Hash verisi: e10adc3949ba59abbe56e057f20f883e

Bu veriyi, phpmyadmin ile yönetici haklarına sahip kullanıcı adını (mesela "Admin" gibi) bulup; şifre kısmındaki MD5 verisini, yeni elde ettiğiniz veri ile değiştirip kaydedebilirsiniz. Böylece, Admin - 123456 ile sisteminize giriş yapabilirsiniz. Daha sonrasında, profil panelinizden şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Not: MD5 elde etmek için https://www.md5hashgenerator.com sitesini kullanabilirsiniz.
Simuzer
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Simuzer »

Zavalli yazdı: 03.01.2019, 22:52 Eger gec kaldiysam özur dilerim Yavuz kardesim. Ilk önce phpmyadmine gir, Admin1 diye kullanici ac, ve sonra bu skripti gir:

INSERT INTO phpbb_users (user_type, group_id, username, username_clean, user_regdate, user_password, user_email, user_lang, user_style, user_rank, user_colour, user_posts, user_permissions, user_ip, user_birthday, user_lastpage, user_last_confirm_key, user_post_sortby_type, user_post_sortby_dir, user_topic_sortby_type, user_topic_sortby_dir, user_avatar, user_sig, user_sig_bbcode_uid, user_jabber, user_actkey, user_newpasswd) VALUES (3, 5, 'Admin1', 'admin1', 0, '21232f297a57a5a743894a0e4a801fc3', 'admin@example.com', 'en', 1, 1, 'AA0000', 1, '', '', '', '', '', 't', 'a', 't', 'd', '', '', '', '', '', '');
Admin1 şifresinin MD5 değeri 21232f297a57a5a743894a0e4a801fc3 olarak saklanıyor. Peki Admin1'in şifresi nedir ?
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Konuyu açan arkadaş şifresini bulmanın yollarını arıyor, Zavalli kullanıcısı ise phpMyAdmin yoluyla yeni bir yönetici kullanıcısı ekleme yöntemini anlatıyor. "Yanlış hatırlamıyorsam phpmyadmin ile yapabilirsiniz" yorumu yerine, bildiğiniz farklı yol veya yöntemler varsa sorunun çözüm yöntemi açıklamalısınız. Bu tarz içi boş yorumlara gerek yoktur. Yine de yapmaya çalıştığınız açıklamayı ben yapayım üşenmeden...

Yönetici şifresine direkt olarak kesinlikle erişilemese de şöyle bir senaryo izlenebilir:
1-) Farklı bir yönetici (admin) kullanıcısı oluşturulur.
2-) Mesaj panosuna bu yeni oluşturulan yönetici kullanıcı adı ve şifresi ile girilir.
3-) Son olarak unutulan yönetici (admin) kullanıcısının şifresi değiştirilebilir.

Ayrıca herkesin phpMyAdmin'e erişimi olmayabilir ya da teknik bilgisi olmayabilir. phpMyAdmin, eğer sorunu çözebilecek bir eklenti veya script yoksa deneyimli kullanıcılar tarafından başvurulacak son çare olmalıdır. Deneyimi olmayan kullanıcıların phpMyAdmin üzerinde yapılacak hatalar sonucu veritabanı etkisiz hale bile gelebilir. Bu nedenle phpMyAdmin yönteminin yerine öncelikle alttaki yöntem uygulanmalıdır;

DİKKAT: Alttaki işlemler yapılmadan önce tüm site ve dosyaların yedeği kesinlikle alınmalıdır.
1-) Alttaki sos_admin.zip dosyasının içerisinden çıkan sos_admin.php adlı dosya (dosyanın orjinali: https://gist.github.com/3D-I/416f0298bf ... f7ddbfad0c) FTP ya da dosya transfer programı aracılığıyla phpBB dosyalarının bulunduğu ana dizine gönderilir.
sos_admin.zip
(1.39 KiB) 146 kere indirildi
2-) www.siteadresiniz.com/phpBB3/sos_admin.php adresine giderek script çalıştırıldıktan sonra, kullanıcı adı: Admin1 şifre: admin şeklinde mesaj panosuna yönetici girişi yapılır.
3-) sos_admin.php dosyası FTP aracılığıyla gönderilen dizinden tamamen silinir.
4-) YKP -> KULLANICI VE GRUPLAR -> Kullanıcıları Yönet sayfasından şifresi unutulan eski yönetici kullanıcısının şifresi değiştirilir.
5-) Son olarak güvenlik açısından YKP -> KULLANICI VE GRUPLAR -> Kullanıcıları Yönet sayfasından Admin1 adlı kullanıcının Kurucu durumu Hayır olarak değiştirilir ve ardından Admin1 kullanıcısı tamamen silinir.

phpMyAdmin üzerinden bu yöntemi uygulamak için;
1-) Alttaki SQL sorgusu phpMyAdmin'den çalıştırıldıktan sonra, kullanıcı adı: Admin1 şifre: admin şeklinde mesaj panosuna yönetici girişi yapılır.

Kod: Tümünü seç

2-) YKP -> KULLANICI VE GRUPLAR -> Kullanıcıları Yönet sayfasından şifresi unutulan eski yönetici kullanıcısının şifresi değiştirilir.
3-) Son olarak güvenlik açısından YKP -> KULLANICI VE GRUPLAR -> Kullanıcıları Yönet sayfasından Admin1 adlı kullanıcının Kurucu durumu Hayır olarak değiştirilir ve ardından Admin1 kullanıcısı tamamen silinir.
Resim

Zavalli
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Zavalli »

Simuzer yazdı: 04.01.2019, 07:45 ESQARE'nin söylediği gibi, kimseham şifreyi bilmez, bulamaz.

Eski şifreyi hatırlamaktansa; yeni bir şifre belirleyin. Mesela; 123456 gibi. Bunun MD5'e çevrilmiş halini elde edin.

123456 için MD5 Hash verisi: e10adc3949ba59abbe56e057f20f883e

Bu veriyi, phpmyadmin ile yönetici haklarına sahip kullanıcı adını (mesela "Admin" gibi) bulup; şifre kısmındaki MD5 verisini, yeni elde ettiğiniz veri ile değiştirip kaydedebilirsiniz. Böylece, Admin - 123456 ile sisteminize giriş yapabilirsiniz. Daha sonrasında, profil panelinizden şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Not: MD5 elde etmek için https://www.md5hashgenerator.com sitesini kullanabilirsiniz.

Senden baskasi erisemez sifreye eger hack edilmediyse.
Zavalli
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Zavalli »

Simuzer yazdı: 04.01.2019, 07:48
Zavalli yazdı: 03.01.2019, 22:52 Eger gec kaldiysam özur dilerim Yavuz kardesim. Ilk önce phpmyadmine gir, Admin1 diye kullanici ac, ve sonra bu skripti gir:

Admin1 şifresinin MD5 değeri 21232f297a57a5a743894a0e4a801fc3 olarak saklanıyor. Peki Admin1'in şifresi nedir ?
Kendin seciyorsun. Hic phpmyadmin kullandin mi?
Zavalli
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Zavalli »

ESQARE yazdı: 04.01.2019, 11:46 Konuyu açan arkadaş şifresini bulmanın yollarını arıyor, Zavalli kullanıcısı ise phpMyAdmin yoluyla yeni bir yönetici kullanıcısı ekleme yöntemini anlatıyor. "Yanlış hatırlamıyorsam phpmyadmin ile yapabilirsiniz" yorumu yerine, bildiğiniz farklı yol veya yöntemler varsa sorunun çözüm yöntemi açıklamalısınız. Bu tarz içi boş yorumlara gerek yoktur. Yine de yapmaya çalıştığınız açıklamayı ben yapayım üşenmeden...

Yönetici şifresine direkt olarak kesinlikle erişilemese de şöyle bir senaryo izlenebilir:
1-) Farklı bir yönetici (admin) kullanıcısı oluşturulur.
2-) Mesaj panosuna bu yeni oluşturulan yönetici kullanıcı adı ve şifresi ile girilir.
3-) Son olarak unutulan yönetici (admin) kullanıcısının şifresi değiştirilebilir.

Ayrıca herkesin phpMyAdmin'e erişimi olmayabilir ya da teknik bilgisi olmayabilir. phpMyAdmin, eğer sorunu çözebilecek bir eklenti veya script yoksa deneyimli kullanıcılar tarafından başvurulacak son çare olmalıdır. Deneyimi olmayan kullanıcıların phpMyAdmin üzerinde yapılacak hatalar sonucu veritabanı etkisiz hale bile gelebilir. Bu nedenle phpMyAdmin yönteminin yerine öncelikle alttaki yöntem uygulanmalıdır;

DİKKAT: Alttaki işlemler yapılmadan önce tüm site ve dosyaların yedeği kesinlikle alınmalıdır.
1-) Alttaki sos_admin.zip dosyasının içerisinden çıkan sos_admin.php adlı dosya (dosyanın orjinali: https://gist.github.com/3D-I/416f0298bf ... f7ddbfad0c) FTP ya da dosya transfer programı aracılığıyla phpBB dosyalarının bulunduğu ana dizine gönderilir.
sos_admin.zip

2-) www.siteadresiniz.com/phpBB3/sos_admin.php adresine giderek script çalıştırıldıktan sonra, kullanıcı adı: Admin1 şifre: admin şeklinde mesaj panosuna yönetici girişi yapılır.
3-) sos_admin.php dosyası FTP aracılığıyla gönderilen dizinden tamamen silinir.
4-) YKP -> KULLANICI VE GRUPLAR -> Kullanıcıları Yönet sayfasından şifresi unutulan eski yönetici kullanıcısının şifresi değiştirilir.
5-) Son olarak güvenlik açısından YKP -> KULLANICI VE GRUPLAR -> Kullanıcıları Yönet sayfasından Admin1 adlı kullanıcının Kurucu durumu Hayır olarak değiştirilir ve ardından Admin1 kullanıcısı tamamen silinir.

phpMyAdmin üzerinden bu yöntemi uygulamak için;
1-) Alttaki SQL sorgusu phpMyAdmin'den çalıştırıldıktan sonra, kullanıcı adı: Admin1 şifre: admin şeklinde mesaj panosuna yönetici girişi yapılır.

Kod: Tümünü seç

2-) YKP -> KULLANICI VE GRUPLAR -> Kullanıcıları Yönet sayfasından şifresi unutulan eski yönetici kullanıcısının şifresi değiştirilir.
3-) Son olarak güvenlik açısından YKP -> KULLANICI VE GRUPLAR -> Kullanıcıları Yönet sayfasından Admin1 adlı kullanıcının Kurucu durumu Hayır olarak değiştirilir ve ardından Admin1 kullanıcısı tamamen silinir.
Biraz dikkat etseydin konuya sifreyi bulacak hic bir yol yok. Sifreyi unutmus, nahi mail oldugunu unutmus. Hadi sen gel bana anlat Square nasil bulunacak iki secenek olmadigina göre? Var mi bir baska fikrin? Bak sende benim söyledigim noktaya geldin, admin1 uzerinden duzeltilir diye.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Kullanıcı adımı doğru bir şekilde yazamadığınız gibi, "phpMyAdmin üzerinden kendi şifre seçiyorsun, hacklenince şifrelere ulaşılabiliyor" gibi yanlış bilgiler vermeye devam ediyorsunuz. Burası tahmin forumu değildir. Bir sorunun çözümünü biliyorsanız detaylı bir şekilde açıklamasını da yapmalısınız. Yapamıyorsanız, kullanıcıların kafasını karıştırmaya hakkınız olmadığı gibi; bu forum üzerinden destek alamaz ya da veremezsiniz. Ayrıca üslubunuza biraz dikkat ediniz.

Bu arada konu içerisinde Simuzer'in verdiği bilgiler doğrudur.

:!: Konu amacından saptığı için kilitlenmiştir.

Yönetici ya da bir kullanıcının şifresi unutulduğunda yapılacaklar için şu makale incelenebilir: Bir kullanıcının şifresi unutulduğunda yapılması gerekenler
Resim

Kilitli

“3.2.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir