3.2.6 güncellemesinde karşılaştıklarım

phpBB 3.2.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Kilitli
copyas
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi

3.2.6 güncellemesinde karşılaştıklarım

Mesaj gönderen copyas »

sürüm : 3.2.5
dizin : adres/forum

3.2.5 'ten 3.2.6 güncellemesini farklı dizinler ( forum3, forum4 vb ) açarak 2 deneme yaparak gerçekleştirdim.

İlk denememde 29 Nis 2019 tarihinde aldığım yedek üzerinden güncelleme işlemini phpBB 3.2.6 [ Tam Paket (Türkçe) ] üzerinden yaptım. Güncelleme işlemini phpBB 3.2.x güncelleme nasıl yapılır? başlığı üzerinden uyguladım. Herhangi bir sıkıntı da yaşamadım. Temaları da güncelledim. Sadece 29 Nisan yedeği üzerinden güncelleme yaptığım için yeni açılan konular gözükmedi ki bu durum da gayet normal.

Güncelleme işlemini başarılı şekilde yaptıktan sonra asıl dizinde de güncelleme işlemini yapacaktım ama forumda açılan 3.2.6 sürümünde bilinen sorunlar başlığını farkettim. Ticket 'lardaki kod değişikliklerini yaptıktan sonra sunucuya yükleyeyim diye bir düşünce geldi aklıma. Anlatılan kod değişikliklerini bilgisayarımda yaptıktan sonra sunucuya bu şekilde yükledim. Bu sefer sadece en güncel veritabanı yedeğini indirdim. Veritabanı güncelleme işlemi başarılı şekilde yapıldı. Fakat forum açılmadı. "Misafir" adıyla bir kullanıcı varmış gibi gözüküyor ve çıkış yapmıyor. Ayrıca "Bu mesaj panosunun hiç forumu yok." uyarısı veriyor. url 'den /ucp.php?mode=login olmaya çalışırken de aşağıdaki uyarıyı verdi :
SQL ERROR [ mysqli ]

Table 'u_forum4.phpbb_zebra' doesn't exist [1146]

Bu sayfa açılırken bir sql hatası oluştu. Bu problem devam ederse lütfen Mesaj Panosu Yöneticisi ile iletişime geçin.
f1.jpg
f2.jpg
1. yolu deneyip, ticket 'lardaki kod değişikliklerini yapınca da bir sorun çıkmadı.

2.yolu deneyecek olan varsa göz önünde bulundursun. Kod değişikliklerini bilgisayarda yapıp hazır bir şekilde sunucuya atınca problem oldu.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Re: 3.2.6 güncellemesinde karşılaştıklarım

Mesaj gönderen ESQARE »

Yeni sürüm (phpBB 3.2.7) yayınlandı: viewtopic.php?f=85&t=22414

Muhtemelen güncelleme yaptığınızda sorunlarınız çözülecektir.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Kilitli

“3.2.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir