config.php Dosyası

phpBB 3.2.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Kilitli
copyas
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi

config.php Dosyası

Mesaj gönderen copyas »

phpBB ile 3.0.x sürümleri ile tanıştım. 3.1.x ve sonrasında 3.2.x sürümlerine yükseltme ile şu an güncel sürüm olan phpBB 3.2.8 sürümünü kullanmaktayım. Şu konuda bu dosyanın bahsi geçince o zaman aklıma takılmıştı ama yeni vakit bulup yazabiliyorum.

Benim forumumda config.php dosyasının içeriği ( örnektir ) şu şekildedir :

Kod: Tümünü seç

<?php
// phpBB 3.0.x auto-generated configuration file
// Do not change anything in this file!
$dbms = 'mysqli';
$dbhost = '';
$dbport = '';
$dbname = 'forumdeneme';
$dbuser = 'root';
$dbpasswd = '123456';
$table_prefix = 'phpbb_';
$acm_type = 'file';
$load_extensions = '';

@define('PHPBB_INSTALLED', true);
// @define('DEBUG', true);
// @define('DEBUG_EXTRA', true);
Görüldüğü üzere bu dosya 3.0.x olarak kalmış.

3.2.x sürümleri için bu dosyanın içeriği ( örnektir ) şu şekildedir :

Kod: Tümünü seç

<?php
// phpBB 3.2.x auto-generated configuration file
// Do not change anything in this file!
$dbms = 'phpbb\\db\\driver\\mysqli';
$dbhost = 'localhost';
$dbport = '';
$dbname = 'forumdeneme';
$dbuser = 'root';
$dbpasswd = '123456';
$table_prefix = 'phpbb_';
$phpbb_adm_relative_path = 'adm/';
$acm_type = 'phpbb\\cache\\driver\\file';

@define('PHPBB_INSTALLED', true);
// @define('PHPBB_DISPLAY_LOAD_TIME', true);
@define('PHPBB_ENVIRONMENT', 'production');
// @define('DEBUG_CONTAINER', true);

Sürüm yükseltme veya güncelleme yaparken normalde bu dosya otomatik kendiliğinden güncelleniyor mu? Eğer böyleyse nasıl bir hata buna sebep oluyor?
Sürüm yükseltme veya güncelleme öncesinde config.php dosyasının CHMOD ayarını 666 olarak değiştirmek mi gerekir?

CHMOD İzinleri makalesinde yazan Config.php: yüklemeden önce 666, yüklemeden sonra 644 sadece sıfır kurulum için mi gerekli yoksa sürüm yükseltme için de gerekli mi?

Sürüm Yükseltme Rehberi makalesinin 3.1 sürümlerinden 3.2 sürümlerine yükseltme bölümünde yazan ki aynı uyarı 3.0 sürümlerinden 3.1 sürümlerine yükseltme bölümünde de yazıyor :
Önemli
3.2 dosyalarını sunucunuza gönderirken, config.php dosyasının üzerine YAZMAYINIZ.
Ben bunu, bu dosyaya karışmayın ve dosya izinlerini yazılabilir olarak ayarlamayın olarak algılamıştım. Başka bir anlamı var mı ?

3.2.8 sürümünde olmama rağmen config.php dosyasının 3.0.x sürümü ile kalması görünürde olmasa bile arka planda ya da altyapıda herhangi bir hata, güvenlik açığı vb yaratır mı? ( görünürde olmasa bile 'den kasıt bu haliyle de sistem çalışıyor )

phpbb.com 'da bulduklarım :
Rebuilding Your config.php File makalesinde nasıl değişim yapılacağı anlatılıyor. Tabi burdaki anlatım bu dosyayı yanlışlıkla silenler ya da ilk kurulumda dosya ayarı yazılabilir olmadığı için düzgün şekilde oluşturulmadıysa sonrasında bu dosyayı manuel olarak oluşturmak için anlatılmış.

Should I update my old config.php?
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Re: config.php Dosyası

Mesaj gönderen ESQARE »

Her iki dosyada kullanılabilir, herhangi bir güvenlik sorunu oluşturmaz. Yine de son güncel halinin kullanılması tavsiye edilir. Dosyanın CHMOD ayarı sunucu tarafından dosyanın içerisine bilgiler yazılabilmesi için sadece kurulumda 666 olarak ayarlanmalıdır.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Kilitli

“3.2.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir