3.3.0 veritabanı acil yardım lütfen.

phpBB 3.3.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
yseferoglu
Kayıtlı Kullanıcı

3.3.0 veritabanı acil yardım lütfen.

Mesaj gönderen yseferoglu »

Merhaba, web hosting firmamı değiştirdim, arvixe'den yeni sunucum olan godaddy'e 3.3.0 phpbb forumu kurdum, önceki sunucumdan yedeklediğim mysql dosyamı phpmyadmin ile içe aktar diyorum, hiçbir hata vermemesine rağmen konular yüklenmiyor. sadece toplam üye sayım doğru biçimde görünüyor. kackar.org/forum/
copyas
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi

Re: 3.3.0 veritabanı acil yardım lütfen.

Mesaj gönderen copyas »

yseferoglu yazdı: 27.01.2020, 23:01 web hosting firmamı değiştirdim,
phpBB 3.3.0 sürüm yükseltme işlemini taşıma öncesi mi sonrasında mı yaptınız ? Veritabanı yedeği aldığınız zamanki phpBB sürümünüz neydi ? Sadece veritabanı yedeği mi aldınız ? Dosyaların yedeği yok mu ?

Yeni firmanızda kurulumu kontrol panelinden mi yoksa burda anlatılan önerilen yöntem ile mi yaptınız ? Kontrol panelindeki uygulamadan yapılan kurulumlarda hata olasılığı olabiliyor.
yseferoglu
Kayıtlı Kullanıcı

php 2 den bu yana sürekli ben kendim kuruyorum. Bu kurulumda da hiç bir hata mesajı almadan sorunsuz kurdum.
arvixe cpanel veritabanı adına otomatik olarak kök dizindeki kullanıcı adımı ekliyordu. (home/deneyci/puplic_html)
arvixe: veri tabanı adım kackarorg ise otomatik olarak deneyci_kackarorg oluyordu.
godaddy de böyle bir şey yok. ben kendi bir kaç farklı isimde mysql veri tabanı açtım, forum kurulum aşamasında veritabanına da bağlanıyorum, son aşamada yedek dosyayı içe aktarırken hiç bir hata mesajı almıyorum, ama konular başlıklar görünmüyor.

sorun veri tabanı adından olabilir mi acaba?

arvixe hesabı 3 4 gün içinde silinecek, ve cpanele daha erişimim olmayacak. O yuzden yedekleme esnasında forumu dışa aktarırken farklı bir şey yapmam gerekecekse fazla zamanım kalmadı.
Dosya ekleri
cpanel veritabani.png
yseferoglu
Kayıtlı Kullanıcı

Bakın 39 başlık ve 149 mesaj yüklenmiş görünüyor ama ana sayfada yok.
Dosya ekleri
Adsız.png
yseferoglu
Kayıtlı Kullanıcı

Sanırım düzeldi, önbelleği temizle yaptım şu an herşey normal gibi.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Mesaj panosuyla ilgili yaptığınız her işlemden sonra mutlaka önbellek temizliği yapmalısınız. Bu klasik bir bilgidir. Genelde bizler önbellek temizliğini yaptığınızı varsayarak yardımcı oluyoruz.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
copyas

Mesaj gönderen copyas »

yseferoglu yazdı: 28.01.2020, 12:48 Sanırım düzeldi, önbelleği temizle yaptım şu an herşey normal gibi.
Geçmiş olsun da ben ne yaptığınızı tam olarak anlamış değilim. Gerçi kendim için değil de yanlış bildiğiniz bir şeyler varsa düzeltelim amacıyla yazıyorum.

Siz sürüm yükseltme veya güncelleme işlemini sıfırdan kurulum yapıp, daha sonra veritabanı yedeğini bu sıfır kurulumdaki veritabanına içe aktar yöntemiyle mi yapıyorsunuz ?

Örnek :
phpBB 3.2.5 sürümündesiniz. phpBB 3.2.8 sürümüne güncelleme yapacaksınız. Bunun için sıfırdan phpBB 3.2.8 kurulumu yaptıktan sonra, phpBB 3.2.5 sürümünden aldığınız veritabanı yedeğini içe mi aktarıyorsunuz ?
yseferoglu
Kayıtlı Kullanıcı

eski sunucumda 3.2.2 vardı dataları yedek aldım, yeni sunucuma da sıfırdan aynısı kurarken vendom klasörü vb. bazı hatalar aldım. Daha sonra yeni sunucuya 3.3.0 kurdum ve hiç hata vermedi, sanırım php versiyonu ile alakalı bir durumdu. Bende eski sunucumdaki 3.2.2 yi 3.3.0 a güncelleyip dataları tekrar yedekledim ve yeni sunucuma aktardım. ön belleği temizle deyince her şey normale döndü.
copyas

Mesaj gönderen copyas »

Taşıma işlemi zaten sürekli yapacağınız bir işlem değil de sıfırdan kurulum yapmak yerine boş bir veritabanı açıp, yedeği bunun içine yüklemek ve dosyaları olduğu gibi sunucuya yükleyerek bu işlemi halledebilirdiniz. Dolaylı yoldan da olsa aynı işlemi yapmışsınız. Sadece yeni bir kurulum olduğu için pano istatistikleriniz gerçeği yansıtmamış olacak. Mesaj panosunu kurduğunuz tarih gibi...

Ayrıca mesaj ekinde yüklü olan dosyalarınızın ve avatar gibi resim dosyalarının da yedeğini almanız gereklidir. Bunlar veritabanında bulunmaz.

Güncelleme işleminde de aynı yöntemi mi uyguluyorsunuz bilmiyorum ama güncelleme için makaleler forumunda ne yapılması gerektiği anlatılıyor : phpBB 3.3.x güncelleme nasıl yapılır? ( 3.2 ile aynı zaten )

Önbellek Temizliği --> Bu makaleyi de okursanız neden problem yaşadığınızı anlarsınız. Bundan sonrası için aklınızda bulunsun.

“3.3.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir