Phpbb Güncelleme 3.2.8 - 3.3.0

phpBB 3.3.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
whiplash
Kayıtlı Kullanıcı

Phpbb Güncelleme 3.2.8 - 3.3.0

Mesaj gönderen whiplash »

Merhaba arkadaşlar , bir sitemde phpbb forum kullanıyorum versionu 3.2.8 şu an, 3.3.0 a güncellemek istedim , ftp den sunucuya bağlanıp sitedeki , images , store , files ,config dosyaları haricindeki dosyaları silip , yeni dosyaları yükledim sonra xx .com / install dediğimde hata verdi. En son sadece 3.2.8 to 3.3.0 dosyasını indirdim, içinden çıkan , install , vendor, docs dosyalarını sunucuya ya attım, xx .com / install yaptığımda onda da şöyle bir hata verdi :

Fatal error: Composer dependencies have not been set up yet, run 'php ../composer.phar install' from the phpBB directory to do so ....

Kısaca bir türlü güncelleyemedim .
copyas
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi

Re: Phpbb Güncelleme 3.2.8 - 3.3.0

Mesaj gönderen copyas »

phpBB 3.3.0 'a sürüm yükseltme yapıldığı için konu aslında 3.3.x Destek Forumu 'na yönelik...

phpBB Güncelleme ve Sürüm Yükseltme nedir?

Dosyalar ve veritabanınızın yedeği varsa phpBB 3.2.8 sürümünü yedek üzerinden kurup, sürüm yükseltme öncesinde Önbellek Temizliği yaparak deneyiniz. İşlemlerden sonra hata alırsanız yeniden temizlik yaparak deneyiniz. Farklı bir tarayıcıda da deneyiniz.

3.2 sürümlerinden 3.3 sürümlerine yükseltme yönergelerini adım adım izleyiniz. Madde 1 'de bulunan özellikleri sağladığınızdan emin olunuz.

Son olarak olumlu veya olumsuz sonucu bildiriniz.
whiplash
Kayıtlı Kullanıcı

Foruma yeni üye oldum, konuyu belirttiğiniz kategoriye taşıyabilir miyim bilmiyorum, ya da siz taşıyabilirsiniz.
Aldığım yedekten , 3.2.8 versiyonunu ve veritabanını geri yükledim site çalıştı. Peki gerekli şifreleri versem ftp vs , buradan yardımcı olup benim adıma güncelleme için destek olabilirler mi ?
Ama belirttiğiniz adımları tekrar kontrol edeceğim , teşekkürler.
copyas

Mesaj gönderen copyas »

whiplash yazdı: 05.02.2020, 00:13 Foruma yeni üye oldum, konuyu belirttiğiniz kategoriye taşıyabilir miyim bilmiyorum, ya da siz taşıyabilirsiniz.
Konuyu sadece yönetici ya da bir moderatör taşıyabilir. Ben sadece bundan sonrası için açacağınız başlıklara biraz daha dikkat etmeniz için söyledim. Her forumun altında ne ile ilgili olduğu hakkında kısa bir açıklama vardır. Büyütülecek bir durum yok.
whiplash yazdı: 05.02.2020, 00:13 Peki gerekli şifreleri versem ftp vs , buradan yardımcı olup benim adıma güncelleme için destek olabilirler mi ?
phpBB Türkiye Site Kuralları konusunda madde 6. 'yı öncelikli olmak üzere diğer kuralları da müsait bir zamanda okuyunuz.

Özelden birilerine yaptırarak öğrenemezsiniz. Kendi çabalarınızla deneyerek daha iyi öğrenebilirsiniz. Ekran görüntüsü atın, ne yaptığınızı anlatın vb. yardımcı oluruz.

Özelden yardım edersek de aynı sorunu yaşayan biri için tekrar yardım etmek durumunda kalıyoruz. Kimse forumda yazan bir şeyi yeniden anlatmaz. Makaleler bu yüzden vardır. Makalesi yoksa bile daha önce konuşulan bir konudan bağlantı verilir. Dolayısıyla forumlarda arama yapararak sorununuzu daha kısa sürede halledebilirsiniz. Örneğin, 48 saat sonra biri çıktı sorduğunuz soruya sadece link bıraktı. Boşuna beklemiş oldunuz. Ayrıca internet ortamında kimseye güvenemezsiniz. Bunları da yeni olduğunuz için aklınızda bulunsun diye yazdım. Bu soru özelinde hata yaptınız vb. demek için değildir. Yanlış anlaşılma olmasın.
whiplash yazdı: 05.02.2020, 00:13 Aldığım yedekten , 3.2.8 versiyonunu ve veritabanını geri yükledim site çalıştı.
Bir önceki mesajda da belirttiğim gibi phpBB 3.2.8 iken önce önbellek temizliği yapın, daha sonra sürüm yükseltme adımlarını uygulayınız. Olmaz ise hatanın kaynağı veya daha detaylı anlatım için yine yardımcı oluruz. Sonucu bildirmeniz yeterlidir.
whiplash
Kayıtlı Kullanıcı

haklısınız, yardımınız için teşekkürler .
whiplash
Kayıtlı Kullanıcı

Önbellek temizliği yaptım , php sürümü güncelledim, belirttiğiniz bütün adımları yaptım yine şu hatayı verdi :

Resim
copyas

Mesaj gönderen copyas »

Profilinizdeki adrese girdim ve şuraya yönlendiriyor : http://forumcoco.com/install/app.php
  1. /install dizini varsa silin.
  2. /vendor dizinini silip, tam paketten yeniden yükleyin.
  3. /phpbb dizinini silip, tam paketten yeniden yükleyin.
Bütün adımlardan sonra önbellek temizliği yapınız. Bu dizinlerin hepsi forumunuzun kurulu olduğu dizindedir.

Bazen dosyaların tam olarak aktarılamadığı oluyor.
whiplash
Kayıtlı Kullanıcı

install dosyası kurulum tamamlandıktan sonra silinmiyor muydu ?, yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum
whiplash
Kayıtlı Kullanıcı

copyas yazdı: 06.02.2020, 22:06 Profilinizdeki adrese girdim ve şuraya yönlendiriyor : http://forumcoco.com/install/app.php
  1. /install dizini varsa silin.
  2. /vendor dizinini silip, tam paketten yeniden yükleyin.
  3. /phpbb dizinini silip, tam paketten yeniden yükleyin.
Bütün adımlardan sonra önbellek temizliği yapınız. Bu dizinlerin hepsi forumunuzun kurulu olduğu dizindedir.

Bazen dosyaların tam olarak aktarılamadığı oluyor.
dediğiniz adımları yaptım , install dizinini de sildim , fatal hatasını vermiyor ama bu sefer şöyle bir hata verdi :
Not : browserdan çerezleri de temizledim .

Resim
copyas

Mesaj gönderen copyas »

whiplash yazdı: 06.02.2020, 22:10 install dosyası kurulum tamamlandıktan sonra silinmiyor muydu ?, yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum
Sadece kurulum değil ! Hem sürüm yükseltme hem de güncelleme işlemlerinde de /install dizini vardır ve işlemlerden sonra silinmesi gereklidir. İlk mesajımda sürüm yükseltme ile güncelleme arasındaki farkın anlatıldığı bağlantıyı vermiştim.

phpBB 3.2.8 'den phpBB 3.3.0 'a sürüm yükseltme yaparsınız.

phpBB 3.3.0 'dan phpBB 3.3.1 'e ise ( henüz yayınlanmadı ) güncelleme yaparsınız.

Sorununuza gelecek olursak ;

.htaccess dosyasını bilgisayarınıza indirin yani yedeğini alın. Sonra silin ve tam paketteki dosyayı yükleyin. Yönlendirme .htaccess dosyasından kaynaklanıyor olabilir. Bu dosyada herhangi bir değişiklik yaptınız mı? ( Bu dosya forumun kurulu olduğu dizindedir. ) Önbellek temizliği yapmayı unutmayınız.

Eğer .htaccess dosyasında değişiklik yapmadıysanız ( siz yine de tam paketten yükleyerek deneyin ) sunucu konfigürasyonundan ya da sunucunuz kaynaklı olabilir.

Bu işlemleri yaptıktan sonra farklı bir tarayıcıda deneyiniz. Yine olmaz ise :
  1. phpBB 3.2.8 yedeğini /deneme adında bir dizin oluşturup bunun içine kurun, YKP 'den sunucu ayarlarınızın ekran görüntüsünü atın bir bakalım.
  2. Sunucunuza yazın yani destek talebi oluşturun bakalım ne diyecekler.
Farklı tarayıcıda sonuca ulaşırsanız da normal tarayıcınızın ayarlarını sıfırlayın.

Bu işlemlerden sonra hala sonuca ulaşamazsak sorunun kaynağı konusunda araştırma yaparım. Sonucu geri bildirim yapın.
whiplash
Kayıtlı Kullanıcı

hosting firması çözemedi , daha üst yetkilileri çalışıp geri dönüş yapacaklar , destek talebi oluşturdum . Şu an forumcoco.com olarak girdiğimde siteyi açıyor (tabi 3.2.8 olarak) , install klasörünü servardan sildiğimde , postlar falan gözüktü . Ama tekrar güncelleme yapmaya çalıştığımda forumcoco.com/install dediğimde şöyle bir hata çıkıyor :

Resim
copyas

Mesaj gönderen copyas »

Ben şu an sitenize girdiğimde "Sorry but this board is currently unavailable." uyarısı görüyorum. En azından bir şeyler gelmeye başlamış.
whiplash yazdı: 08.02.2020, 01:20 Ama tekrar güncelleme yapmaya çalıştığımda forumcoco.com/install dediğimde şöyle bir hata çıkıyor :
500 hatası genellikle sunucu kaynaklı çıkmaktadır. Sunucudaki hata kayıtlarına bakıp cevap versinler, bekleyelim.
whiplash
Kayıtlı Kullanıcı

tamamdır , ilgilendiğiniz için teşekkür ederim .
whiplash
Kayıtlı Kullanıcı

Sorun çözüldü. Hosting firması bir ayar mı yaptı orasını bilmiyorum ama. Yaptığım işlemleri anlatayım kısaca :

Bir program ile server a bağlanıp , docs , install , vendor , dosyalarını sildim . Sonra phpbb com a gidip , automatic uptade kısmından 3.2.8 to 3.3.0 ı seçtim . (hemen sol alt kısımdan). Sonra tekrar server a zipten çıkardığım , docs , install , vendor dosyalarını sitenin kurulu olduğu ana dizine yükledim . Daha sonra xx .com / install dediğimde yükleme ekranı geldi. Oradan sadece veritabanını yükle seçeneğini seçip ilerle dedim ve bitti. Admin panelden system e girip kontrol ettim , "Your phpBB installation is up to date. There are no updates available at this time." current version : 3.3.0 yazıyordu. Olurda aynı sorunla karşılacak arkdaşlar olursa yardımcı olmaya çalışırım. Tabi bu aşamaya kadarda 50 tane işlem denemişizdir, ben en son olayın çözüldüğü , çalışan kısımı anlattım .
copyas

Mesaj gönderen copyas »

whiplash yazdı: 10.02.2020, 12:39 Sonra phpbb com a gidip , automatic uptade kısmından 3.2.8 to 3.3.0 ı seçtim .
Geçmiş olsun.

Yanlız önerilen yöntem, otomatik güncelleme değildir. O sayfada da yazdığı üzere : If updating from phpBB 3.1.x or 3.2.x then please see our guide for the recommended updating method.

Bunun Türkçesi : 3.2 sürümlerinden 3.3 sürümlerine yükseltme

Muhtemelen hosting firmanız bazı ayarları güncellediği için probleminiz ortadan kalktı. Hosting firmanız cevap verdikten sonra sürüm yükseltme yöntemini denemiş miydiniz ?

Eğer denemiş ve problem varsa hala sorununuz devam ediyor sonucu çıkar. Hatırlamıyorsanız şunu deneyin :
  1. phpBB 3.2.8 yedek dosyalarınızı /deneme adlı bir dizin açıp buna yükleyin.
  2. deneme adında boş bir veritabanı açın. ( kullanıcı adı ve şifresini de kaydedin )
  3. Bu boş veritabanına phpBB 3.2.8 'den aldığınız veritabanını içe aktarın.
  4. /deneme dizini içindeki config.php dosyasındaki veritabanı bilgilerini yeni açtığınız deneme adlı olan bilgiler ile değiştirin. ( madde 2 'deki )
  5. siteadresiniz.com/deneme yazarak forumun açılıp açılmadığını kontrol edin.
  6. Herşey yolunda ise, önerilen sürüm yükseltme yöntemini uygulayınız.
  7. Sürüm yükseltme için siteadresiniz.com/deneme/install adresini ziyaret edeceksiniz. Sonra /install dizini silmeyi unutmayın.
  8. Önbellek temizliği unutmayın.
  9. Sonuç başarılı olursa deneme dizini ve veritabanını silersiniz.
Bunları yaparak sorun aslında devam ediyor mu bunu öğrenmiş olursunuz. Aynı zamanda bilginizi pekiştirmiş olursunuz. Deneyip denememe tercihi size aittir.

“3.3.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir