3.2.8 forum sitemap

phpBB 3.2.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Kilitli
ToMCaT
Kayıtlı Kullanıcı

3.2.8 forum sitemap

Mesaj gönderen ToMCaT »

Arkadaşlar 3.1.10 dan 3.2.8 e güncelliyorumda takıldığım bişey var sitemapı nasıl hazırlamalıyım yada indexleme için bildiğiniz bir yöntem varmı
aknctn
Kayıtlı Kullanıcı

Re: 3.2.8 forum sitemap

Mesaj gönderen aknctn »

Ben sitemap eklentisi kullanmıştım ama sorun yaşayıp kaldırdım. Sürüm eski güncellenmemiş. Kurdum çalışıyordu ama toplam URL'lerin sadece yarısını çıkardı diğer çıkaramadığı sayfalarda arama motorlarına eklenmedi bende kaldırdım eklentiyi sitemapsız devam ediyorum.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

sitemap'ın arama motorları açısından bir önemi kaldı mı?
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
aknctn
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen aknctn »

Search Console'da site haritası ekleme seçeneği mevcut haliyle en iyi seo için bir şeyler yapmak istiyoruz. Olmadan da oluyor evet ama ufak bir etki linki sonuçlarda öne çekebiliyor. Sitemap gerçekten ne kadar fayda sağlar onu bilemiyorum tabi.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Google’ın Search Console’dan Site haritaları özelliğini yakın bir gelecekte kaldıracağını düşünüyorum.
Çünkü ilk başlarda sitemap sadece google’a siteyi daha kapsamlı tarayabilmesi ve tarama sıklığını belirlemesi için yardım eden bir kolaylıktı. Oysa günümüzde Google, güncel teknolojileriyle sitemap’e gerek kalmadan bile daha kapsamlı bir tarama ve tarama sıklığı gerçekleştiriyor. Özellikle phpBB’de bir konu güncellenince veya mesaj gelince sitemape gerek kalmadan o sayfa güncellenerek dizine ekleniyor. Sitemap belki gizli ya da ziyaretçiler tarafından ulaşılamayan sayfalar, ya da güncelliği arama motorları tarafından görülemeyen sayfalar için işe yarayabilir. Ama zaten gizli bir sayfa neden sitemap üzerinden Google’a gönderilsin? Bu da ayrı bir konu...
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
aknctn
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen aknctn »

ESQARE yazdı: 23.02.2020, 21:57 Google’ın Search Console’dan Site haritaları özelliğini yakın bir gelecekte kaldıracağını düşünüyorum.
Çünkü ilk başlarda sitemap sadece google’a siteyi daha kapsamlı tarayabilmesi ve tarama sıklığını belirlemesi için yardım eden bir kolaylıktı. Oysa günümüzde Google, güncel teknolojileriyle sitemap’e gerek kalmadan bile daha kapsamlı bir tarama ve tarama sıklığı gerçekleştiriyor. Özellikle phpBB’de bir konu güncellenince veya mesaj gelince sitemape gerek kalmadan o sayfa güncellenerek dizine ekleniyor. Sitemap belki gizli ya da ziyaretçiler tarafından ulaşılamayan sayfalar, ya da güncelliği arama motorları tarafından görülemeyen sayfalar için işe yarayabilir. Ama zaten gizli bir sayfa neden sitemap üzerinden Google’a gönderilsin? Bu da ayrı bir konu...
Eyvallah hocam tecrübelerinize dayanaraktan site map'tan vaz geçiyorum. Hâlâ acaba nasıl çözerim ayarlarım diye düşünüyordum vaz geçtim. Merakımız ilgilimiz çok ama ha deyince her şey bir anda öğrenilemiyor. Desteğinizden ötürü Allah razı olsun.
Kilitli

“3.2.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir