belirli mesaj sayısına gelince konu açabilme

phpBB 3.3.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
yusufemird
Kayıtlı Kullanıcı

belirli mesaj sayısına gelince konu açabilme

Mesaj gönderen yusufemird »

belirli mesaj sayısına gelince belirli forumda konu açabilme gibi bir özellik yapabilir miyim?
copyas
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi

Re: belirli mesaj sayısına gelince konu açabilme

Mesaj gönderen copyas »

yusufemird
Kayıtlı Kullanıcı

bu ne alaka hocam özür dilerim ama ?
copyas

Mesaj gönderen copyas »

Site imzanızda hem phpBB hem de Türkçe çeviri imzası yok. Anlamadıysanız bunları geri eklemeniz için bağlantıyı vermiştim. Bunları geri eklemenizi rica ediyoruz.
ESQARE yazdı: 11.11.2019, 09:41
Ayrıca hem phpBB hem de Türkçe çeviri imzalarımızı sitenize geri ekler misiniz? Yazılımı siz yapmadınız sanırım? viewtopic.php?f=1&t=4575
ESQARE yazdı: 12.09.2018, 09:30
Bu arada Türkçe çeviri imzalarımızı link şeklinde eklemelisiniz. Detaylı bilgi için şu sayfaya bakabilirsiniz: viewtopic.php?f=1&t=4575
ESQARE yazdı: 08.06.2018, 15:33 Bu arada sitenizde Türkçe çeviri imzalarımız bulunmamaktadır. Konuyla ilgili bilginiz olmadan imzalarımızı sildiğinizi düşünmek istiyoruz. Lütfen imzalarımızı geri ekler misiniz?

Konuyla ilgili duyurumuz: viewtopic.php?f=1&t=4575
ESQARE yazdı: 01.03.2018, 15:57 Öncelikle sitenize phpBB ve Türkçe çeviri imzalarımızı geri ekler misiniz?
İlgili konu: viewtopic.php?f=1&t=4575
yusufemird
Kayıtlı Kullanıcı

Tabii ki nereden tekrar yapabilirim şu an unuttum kodları atarmısınız ?
copyas

Mesaj gönderen copyas »

Verdiğim bağlantıda hangi kodların eklenmesi gerektiği yazıyor. Kodlarla uğraşmamak için şu yol tercih edilebilir :

Hangi dosyalarda değişiklik yaptıysanız sunucunuzdan o dosyaların mevcut hallerini silip, orijinal hallerini geri yükleyebilirsiniz. Örneğin; /language/tr/common.php dosyasını sunucudan silin ve orijinalini geri yükleyiniz.

Sorunuza dönecek olursak; bu işlemi grup özelliğini kullanarak yapabilirsiniz. Varsayılan gruplar kullanılabileceği gibi kendi oluşturduğunuz grupları da kullanabilirsiniz. Varsayılan gruplar üzerinden örnek vermek gerekirse;
  1. Yeni kayıtlı kullanıcılar
  2. Kayıtlı kullanıcılar
Yeni kayıtlı kullanıcılar için mesaj sınırını örneğin 5 olarak belirlediniz. 6. mesaj ile birlikte otomatik olarak bu kişi kayıtlı kullanıcılar grubuna geçecektir.

İkinci aşamada forum izinlerini ayarlamalısınız. İlgili forum için yeni kayıtlı kullanıcılar grubunu sadece okuma erişimi verirseniz, konu açamamış olurlar.

phpBB izinleri ilk etapta biraz karışık gelebilir. Kurcaladıkça mantığını anlarsınız. Yukarda bu işlemin ana mantığını anlattım. Kendinize göre uyarlayınız.
yusufemird
Kayıtlı Kullanıcı

copyas yazdı: 17.04.2020, 23:43 Verdiğim bağlantıda hangi kodların eklenmesi gerektiği yazıyor. Kodlarla uğraşmamak için şu yol tercih edilebilir :

Hangi dosyalarda değişiklik yaptıysanız sunucunuzdan o dosyaların mevcut hallerini silip, orijinal hallerini geri yükleyebilirsiniz. Örneğin; /language/tr/common.php dosyasını sunucudan silin ve orijinalini geri yükleyiniz.

Sorunuza dönecek olursak; bu işlemi grup özelliğini kullanarak yapabilirsiniz. Varsayılan gruplar kullanılabileceği gibi kendi oluşturduğunuz grupları da kullanabilirsiniz. Varsayılan gruplar üzerinden örnek vermek gerekirse;
  1. Yeni kayıtlı kullanıcılar
  2. Kayıtlı kullanıcılar
Yeni kayıtlı kullanıcılar için mesaj sınırını örneğin 5 olarak belirlediniz. 6. mesaj ile birlikte otomatik olarak bu kişi kayıtlı kullanıcılar grubuna geçecektir.

İkinci aşamada forum izinlerini ayarlamalısınız. İlgili forum için yeni kayıtlı kullanıcılar grubunu sadece okuma erişimi verirseniz, konu açamamış olurlar.

phpBB izinleri ilk etapta biraz karışık gelebilir. Kurcaladıkça mantığını anlarsınız. Yukarda bu işlemin ana mantığını anlattım. Kendinize göre uyarlayınız.
tamamdır. ekledim. bilgi için ise teşekkürler :)
copyas

Mesaj gönderen copyas »

yusufemird yazdı: 18.04.2020, 17:33
copyas yazdı: 17.04.2020, 23:43
tamamdır. ekledim. bilgi için ise teşekkürler :)
Rica ederim.

Konuyla ilgili bir uyarı yapayım. Varsayılan kullanıcı grupları olan "Yeni kayıtlı kullanıcılar" ve "Kayıtlı kullanıcılar" gruplarından örnek vermek gerekirse, bir üye yeni kayıt olduğu zaman hem Yeni kayıtlı kullanıcılar hem de Kayıtlı kullanıcılar grubunda bulunuyorsa bu işlem olmaz.

Şu durum oluşacaktır : İlgili üyeyi Yeni kayıtlı kullanıcılar grubunda olduğu için sadece okuma erişimi vermiş olabilirsiniz fakat aynı üye Kayıtlı kullanıcılar grubunda da olduğu için burdaki izinleri kullanarak konu açma yetkisine sahip olur.

Aynı anda ilgili iki grupta olmaması gereklidir. Daha önceki mesajımda da söylediğim gibi ben işlemin ana mantığını anlattım. Uyarlama işlemi size aittir.
yusufemird
Kayıtlı Kullanıcı

bir üye yeni kayıt olunca veya sonrasında aynı anda iki grupta da olmaması için ne yapmalıyım ?
copyas

Mesaj gönderen copyas »

YKP > GENEL > MESAJ PANOSU KONFİGÜRASYONU > Kullanıcı kayıt ayarları > Genel ayarlar
  • Yeni üye mesaj sınırı:
    • Yeni üyeler burada belirtilen mesaj sayısına ulaşana kadar Yeni Kayıtlı Kullanıcılar grubunda kalırlar. Yeni üyelerin mesajlarını incelemek ya da ÖM sistemini kullanamamalarını sağlamak için bu grubu kullanabilirsiniz. 0 değeri bu özelliği kapatır.
  • Yeni Kayıtlı Kullanıcılar grubunu varsayılan olarak ayarla:
    • Eğer evet olarak ayarlanırsa, ve yeni üye mesaj sınırı belirlenirse, yeni kayıt olan kullanıcılar sadece Yeni Kayıtlı Kullanıcılar grubuna yerleştirilmekle kalmaz, ayrıca bu grup onların varsayılan grubu da olur. Eğer varsayılan bir grup rütbesi ve/veya avatarı tanımlamak isterseniz bu özellik kullanışlı gelebilir.
yusufemird
Kayıtlı Kullanıcı

copyas yazdı: 19.04.2020, 16:24 YKP > GENEL > MESAJ PANOSU KONFİGÜRASYONU > Kullanıcı kayıt ayarları > Genel ayarlar
  • Yeni üye mesaj sınırı:
    • Yeni üyeler burada belirtilen mesaj sayısına ulaşana kadar Yeni Kayıtlı Kullanıcılar grubunda kalırlar. Yeni üyelerin mesajlarını incelemek ya da ÖM sistemini kullanamamalarını sağlamak için bu grubu kullanabilirsiniz. 0 değeri bu özelliği kapatır.
  • Yeni Kayıtlı Kullanıcılar grubunu varsayılan olarak ayarla:
    • Eğer evet olarak ayarlanırsa, ve yeni üye mesaj sınırı belirlenirse, yeni kayıt olan kullanıcılar sadece Yeni Kayıtlı Kullanıcılar grubuna yerleştirilmekle kalmaz, ayrıca bu grup onların varsayılan grubu da olur. Eğer varsayılan bir grup rütbesi ve/veya avatarı tanımlamak isterseniz bu özellik kullanışlı gelebilir.
tamam anladım ve varsayılan olarak ayarladım yani şimdi 1 mesaj olarak ayarladım ben 1 mesaj attıktan sonra yeni kayıtlı kullanıcı gidecek yeni üye rütbesi gelecek doğru mudur ?
yusufemird
Kayıtlı Kullanıcı

bir de şurada gözüktüğü gibi benim sitemde zaten toplam 8 kayıtlı kişi var ama hem kayıtlı kullanıcılarda olup hem yeni kayıtlılarda olmalarını istemiyorum tek yerde olabilsinler grup atlayınca eski grupları gitsin bende hem mod olarak yönetici olarak gözüküyorum örneğin sadece yönetici olayım var mı bunu yapmanın yolu ?
Dosya ekleri
Screenshot_15.png
copyas

Mesaj gönderen copyas »

yusufemird yazdı: 19.04.2020, 17:08 1 mesaj attıktan sonra yeni kayıtlı kullanıcı gidecek yeni üye rütbesi gelecek doğru mudur ?
Bilgim o yöndedir. Bu özelliği kullanmadığım için %100 doğruluğunu garanti edemem. "deneme" adında bir kullanıcı oluşturun ve olacakları görün. Çalışıp çalışmadığını bu şekilde test edebilirsiniz. Sonucu bildirin.

yusufemird yazdı: 19.04.2020, 17:12 bir de şurada gözüktüğü gibi benim sitemde zaten toplam 8 kayıtlı kişi var
Ek olarak bu ayarı yeni yaptığınız için bundan önce kayıt olmuş üyelere bu işlem uygulanmayabilir.

yusufemird yazdı: 19.04.2020, 17:12 hem kayıtlı kullanıcılarda olup hem yeni kayıtlılarda olmalarını istemiyorum tek yerde olabilsinler grup atlayınca eski grupları gitsin
İlgili grup için üyeler butonuna basın, istediğiniz kişiyi istediğiniz gruba ekleyebildiğiniz gibi, istediğinizi de o gruptan çıkarabilirsiniz.

“3.3.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir