Ana sayfa yönlendirme sorunu

phpBB 3.3.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
myliferror
Kayıtlı Kullanıcı

Ana sayfa yönlendirme sorunu

Mesaj gönderen myliferror »

Arkadaşlar merhaba mevcut sitem için forum oluşturdum ve anasayfa(portalı) aktif edemediğimden dolayı forumun anasayfam olmasını istiyorum.Kısaca ...net/forum 'olan uzantının ...net 'e tıklayınca direk açılmasını istiyorum

Kullandığım sürüm 3.3.3

Teşekkürler
Saygılar
copyas
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi

Re: Ana sayfa yönlendirme sorunu

Mesaj gönderen copyas »

myliferror yazdı: 17.05.2020, 03:50 Kullandığım sürüm 3.3.3
phpBB 3.3.0 olsa gerek...

Portal dediğiniz şeyi ilerde aktif edecek misiniz? Böyle bir planınız varsa süresi nedir?

Yoksa bundan sonrası için forumu anasayfa dediğiniz şekliyle mi kullanacaksınız?
myliferror
Kayıtlı Kullanıcı

copyas yazdı: 17.05.2020, 06:50
myliferror yazdı: 17.05.2020, 03:50 Kullandığım sürüm 3.3.3
phpBB 3.3.0 olsa gerek...

Portal dediğiniz şeyi ilerde aktif edecek misiniz? Böyle bir planınız varsa süresi nedir?

Yoksa bundan sonrası için forumu anasayfa dediğiniz şekliyle mi kullanacaksınız?
Merhaba;

Eğer halledebilirsem kullanmayı düşünüyorum ancak bu konuda oldukça bilgim yok uzun zaman alır o yüzden siteme ulaşımda forumun olmasını istiyorum.
Teşekkürler
copyas

Mesaj gönderen copyas »

Kısa vadeli bir zaman olsaydı url yönlendirme seçeneğini söyleyecektim fakat görünen o ki bir belirsizlik var.

Öncelikle phpBB dosyalarının ve veritabanının yedeğini alın !

Siz forumunuzu /public_html/forum dizinine kurmuşsunuz. Yapacağımız işlemin özeti : /public_html dizini içindeki /forum dizini hariç ne varsa sileceğiz ve /forum dizini içeriğini /public_html içine taşıyacağız.

Sırasıyla yapmanız gerekenler :
  1. Yedek almadan işlem yapmayın.
  2. CHMOD İzinleri 'ni kontrol edin. viewtopic.php?f=58&t=14532
  3. Çerez ayarlarınızı kontrol edin. viewtopic.php?f=60&t=21970
  4. Sunucu ayarlarınızı kontrol edin. ( YKP > GENEL > SUNUCU KONFİGÜRASYONU > Sunucu ayarları )
    1. Sunucu URL ayarlarını zorla: seçeneğini "hayır" olarak işaretleyin ve kaydedin.
    2. Script yolu: seçeneğinde /forum yazıyordur. Taşıma işleminden sonra burası / olacaktır.
  5. Önbellek temizliği yapın. viewtopic.php?f=58&t=22550
  6. /public_html dizini içindeki /forum dizini hariç ne varsa silin.
  7. /forum dizini içeriğini /public_html içine taşıyınız.
  8. Taşıma işlemi sonrasında /forum dizinini siliniz.
  9. Tarayıcının adres satırına domain adresinizi girerek foruma giriş yapın.
    1. Önbellek temizliği yeniden yapmak gerekebilir.
    2. Tarayıcı önbelliği temizliği de gerekebilir.
  10. Sunucu ayarlarına girip, script yolunu madde 4.b. 'de anlatıldığı gibi yapın.
myliferror
Kayıtlı Kullanıcı

Merhaba copyas;

Öncelikle ayrıntılı anlatımınız için teşekkür ederim, ancak işlemlerin uzunluğu birazcık korkuttu beni şöyle birşey sormak istiyorum;
Peki ben anasayfamı kendimce hallettikten sonra tekrardan foruma yönlendirmek istesem bir bu kadar daha mı işlem yapacağım ?

Teşekkürler.
copyas

Mesaj gönderen copyas »

Merhaba

İşlemler uzun değil, ben sadece sıkıntı yaşamamanız için olması gereken ayarları kontrol edin diye yazdım. Zaten ayarlarınızda sıkıntı varsa, taşıma işleminde veya ilerde problem yaşayacağınız sonucu çıkar.

Şu an adres.com/forum 'dan adres.com 'a taşıma işlemi yapıyoruz. İlerde tam tersini yapmak istediğiniz zaman da kabaca tersini yapacağız. Örneğin madde 4.b. 'yi / 'dan /forum 'a dönüştüreceksiniz. Ya da şu an /forum dizinini silmiş olacakken ilerde oluşturacaksınız gibi.

Bu işlem zor bir şey değil. Denemeden de öğrenemezsiniz. İlk mesajımda da belirttiğim gibi yedeklerinizi alın. Herhangi bir hata durumunda geri dönüş şansınız olur.

Kafanıza takılan ya da anlamadığınız yer neresi ise sorun, cevaplayalım.

Bu arada /public_html dizini içindekiler sizin için önemli ise yedeklerini alın. ( madde 6 'ya yönelik ) Ben onları phpBB dosyalarıyla çakışma veya karışma olmasın diye silin dedim.
myliferror
Kayıtlı Kullanıcı

Bunu taslak olarak kaydedeceğim portal yapmaya çalışacağım çok teşekkür ederim sağolun
Saygılarımla

“3.3.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir