iyi günler arkadaşlar ben phpbb security kurdum forumda fayet güzel çalışıo hiçbir sorun yok fakat forumda verilen phpbb security 1.0.3 kurulumunda .htaccess ve .phpbbsecurity dosyalarını da yollamam gerektiği yazıyordu.ben eski ücretsiz formumda .htaccess dosyasını ftpye yollamıştır İnternal Server Error hatası almıştım ve daha ne yaptıysam
bu sorunu düzeltememiştim bu formumdada aynı şeyi yaşamak istemiyorum bu nedenle sorum şu olcak .htaccess ve .phpbbsecurity dosyalarını göndermezsem ne farkeder gönderirsem ne farkeder?
.htaccess ve .phpbbsecurity dosyaları?
Gönderir isen admin panele girerken ilk başta normal forum admin şifrenden başka bir şifre soracak göndermez isen sormayacak ama her iki koşulda da siten korunacak fark yok 2 kere şifre sorulması güvenliği bence yükseltmez.
2 kere şifre sorulması exploit saldırıyıda engelleyemez bu nedenle htaccess olayına girmenize gerek yoktur.
2 kere şifre sorulması exploit saldırıyıda engelleyemez bu nedenle htaccess olayına girmenize gerek yoktur.
Özellerden kullanıcılara reklam yaptığım için sayın yöneticim beni uzaklaştırdı.
nefrit cevabın için teşekkür ederim bunu halletim .htaccess dosyası olayını kayyo adminiyle özel olarak konuşarak yaptım şu anda yönetim paneline girerken senni bahsettiğin şifreyi istio phpbb sec . ama tabi üç kere arka arkaya giriş yapmak insanı sıkıo ilk önce normal login,sonra yönetim paneli için phpbb sec., sonra yönetim paneli için tekrar şifre çok sıkıcı oluo ama güvenlik açısından iyi gibime gelio
Güvenlik açısından iyi gibine gelebilir ama düşün ki exploit saldırısını htaccess ile sağlanan şifre engelleyemez asıl önemli olan o modun diğer özellikleridir, kendi sitemde de dediğim gibidir admin panelimde htaccess bulunmamaktadır.
Ancak tabiki modun yazarı öyle yapmış sizde orjinal şekilde yaparsanız daha uygun olabilir.
(Demek istediğim uğraşıpta yapamayanlar bunun bir sorun oluşturacağını düşünmesin)
Ancak tabiki modun yazarı öyle yapmış sizde orjinal şekilde yaparsanız daha uygun olabilir.
(Demek istediğim uğraşıpta yapamayanlar bunun bir sorun oluşturacağını düşünmesin)
Özellerden kullanıcılara reklam yaptığım için sayın yöneticim beni uzaklaştırdı.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir