Arama motorlarında sitem neden böyle çıkıyor

phpBB destek veya chat forumu değildir
phpBB ile ilgili sorulan tüm soru başlıkları kilitlenecek veya silinecektir.
Bu forumda phpBB sorunları dışındaki genel Webmaster sorunlarını ve problemlerini tartışabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
halil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Arama motorlarında sitem neden böyle çıkıyor

Mesaj gönderen halil »

Merhabalar;
Forumumu nihayet arama motorlarında görür oldum :D Herkes ilk google'a çıkarsın peşinden yahoo, msn gelir diyordu. Ama bende tam tersi oldu önce yahoo, msnde gördüm ama hala google'da tık yok. :D Neyse buna da şükür.

Yalnız bir problem var;
Site ismine http://www.aaa.com diyelim. Reklama girer diye böyle yazmayı uygun buldum.

Yahoo.com'da aaa.com olarak arattığımda aynen aşağıdaki gibi çıkıyor.

aaa.com :: Ana Sayfa
... aaa.com. Türkiye'nin Edebiyat Forumu. SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Kayıt ... 2006 3:02 am. aaa.com Forum Ana Sayfası. Cevaplanmayan ...

Burda yazan "Türkiye'nin Edebiyat Forumu" ibaresi benim yönetim panelinden site açıklaması olarak yazdığım ibare. Oysa overal_header.tpl'de meta description olarak girdiğim cümle burda görünmüyor. Vede SSS Arama Üye Listesi gibi başlıklarda çıkıyor bunları nasıl engellerim. :roll:

Msn.com'da aaa.com şeklinde aratınca şu şekilde çıkıyor.

aaa Forumlar§ :: Ana Sayfa
aaa Forumlar§nda Edebiyat Hakk§nda Her Tќrlќ Bilgiyi Bulabilirsiniz ... Kimler Чevrimiчi: Kullan§c§lar§m§z toplam 37 mesaj gіnderdiler. Toplam 14 kay§tl§ kullan§c§m§z ...

Burada yazan "aaa Forumlar§nda Edebiyat Hakk§nda Her Tќrlќ Bilgiyi Bulabilirsiniz" cümlesi benim overal_header.tpl dosyasına girdiğim meta description cümlesi. Bu tamam. Ama beraberinde gelen Kimler Çevrimiçi Kullanıcılarımız 37 mesaj gönderdiler gibi ibareleri nasıl engelleyeceğim. :roll:
Teşekkürler
Halil UZCAN

Kısa bir süre sonra sitemi tamamlayacağım ( İnşallah :) )
Kullanıcı avatarı
crowzer
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen crowzer »

arama botları girdikleri bölümü indexliyorlar.Bu Sadece sende olan bir durum değil bütün sitelerde olur. overal_header.tpl 'den meta ayarlarını yap daha sonrasında düzelir
FoRumOlayi.com
Benimde İmzam Olmasın Ne Var Yani
Kullanıcı avatarı
halil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen halil »

Cevabını için teşekkür ederim;
Overal-header.tpl dosyamda meta taglarla ilgili kısım şu şekilde;

Kod: Tümünü seç

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9">
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">
<meta name="language" content="tr">
<meta name="distribution" content="global">
<meta name="rating" content="general">
<meta name="robots" content="all">
<meta name="revisit-after" content="1 days">
<meta name="expires" content="never">
<meta name="siteinfo" content="robots.txt">

<title>aaa Edebiyat Forumları</title>

<meta name="description" content="aaa Forumlarında Edebiyat Hakkında Her Türlü Bilgiyi Bulabilirsiniz">
<meta name="keywords" content="edebiyat, roman, şiir, makale, nazım, nazım türleri">

<!-- link rel="stylesheet" href="templates/subSilver/subSilver.css" type="text/css" -->
Bu şekilde düzenleme doğrumu acaba?
Teşekkürler;
Halil UZCAN

Kısa bir süre sonra sitemi tamamlayacağım ( İnşallah :) )
Kullanıcı avatarı
crowzer
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen crowzer »

evet Bu şekilde Yaparsan istediğin şekilde gözükecektir :lol:

yalnız <title>aaa Edebiyat Forumları</title> 'daki aaa'yı anlayamadım
FoRumOlayi.com
Benimde İmzam Olmasın Ne Var Yani
Kullanıcı avatarı
fikret34
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen fikret34 »

msn arama sonuçlarında garip çıkmasının nedeni. msn arama motorunda türkçe karakterler çıkmaz. Örnek:
http://search.msn.com/results.aspx?q=ph ... &FORM=MSNH
Dungeon Master
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dungeon Master »

:D Arkadas reklam olmasın diye yazmamıs aaa site ismi olsa gerenk :D

“Genel Tartışmalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir