CT 5 İnformation

phpBB 2.0.x sürümleri için MODlar hakkında ihtiyacınız olan desteği buradan sorarak alabilirsiniz.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
NEFRİT
Uzaklaştırıldı
İletişim:

CT 5 İnformation

Mesaj gönderen NEFRİT »

CT 5 yani phpBB içn yapılmış olan güvenlik sistemi hakkında pek çok şey konuluşuyor vede tartışılıyor siz kullanıcıların başına gelen en sık olay ise CT 5 kurulumu sonrasındaki çeşitli kod hatları.

Sonunda tüm gücümü toplayarak CT 5 i kurmaya karar verdim, kurmayı düşünmüyordum çünki CT 5 te çok fazla sorun olduğu ön yargısına kapılarak sonraki versiyonu beklemenin yada çıkacak olan bir yama paketinden sonra kurmanın daha iyi olacanı düşnsemde bu yargı yanlış çıktı.

CT 5 i kurdum, üzerinde yanlış hatırlamıyorsam 40 yada 50 dk yazıyordu oysa 20 dk da kurulumu tamamladım. Öncelikle kurulumu çok zor değil ve aynı zamnda bazı php dosyalarının içerisine girmeye bile gerek kalmıyor çünki içeriye kod değil bir takım başka şeler ekleniyordu örneğin ;

Kod: Tümünü seç

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
admin/admin_ranks.php

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
 *   (at your option) any later version.
 *
 ***************************************************************************/

#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
// CTracker_Ignore: File Checked By Human
// Tell the Security Scanner that reachable code in this file is not a security issue
İşte bunları yapmayarak zamandan tasaruf ediyoruz. Ama gel gelelim CT 5 in çaılşmasında bir sorun yoksada CT 5 in admin klasöründeki bir dosyaya eklediği bir kod nedeniyle admin paneldeki veri tabanı büyüklüğü görülmüyor.

CT 5 phpBB forum sistemlerini her ne kadar koruduğu tartışıla dursun (bence pek etkili değil) umarım ileride birisi çıkarda şu sevmediğim nuke ye yaptıkları gibi doğru düzgün bir koruma sistemi yapılır.
Özellerden kullanıcılara reklam yaptığım için sayın yöneticim beni uzaklaştırdı.
Kullanıcı avatarı
cupra
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen cupra »

http://phpbbturkey.com/viewtopic.php?t=3464

ct5 te db göstermeme sorunu çözüldü bu başlığı bu yazıyı okuyanlar için ekledim..

ct 5 serisi 4 serisine göre daha iyi koruma sağlıyor.. şu aşamada yüklemenizin bir sorun olmayacağını söylemeliyim.

dosya kontrolü müthiş.. nezaman bir dosya değiştirilirse ctracker dosya kontrolünden görebiliyorsunuz..
buda dosyalarınıza müdahale edilmesi riskini engellemesede görmenizi sağlayabilir..

:)
Kilitli

“2.0.x MOD Destek” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 2 misafir