arkadaşlar.phpBB 2.0.18 versiyonunu,dil yamalarını ve temalarını vs. phpBB'nin sitesinden download ettim.
siteyi ftp ile host adresine attım.(zipleri bilgisayarımda açtım ve klasörleri düzgün hale getirdim).
host içine forumu kurmak lazımmış.kurmak işine geçecem ancak karşıma veritabanı ayarları çıktı.
ayrı bir veritabanı istiyormuş.benimse hiçbir programlama bilgim yok ve veritabanı nasıl yapılır bilmiyorum.
sorum bu dosyların içinde veritabanı mevcut değilmidir.niçin ayrı bir veritabanına ihtiyaç war.içinde warsa bu veritabanının adı nedir biraz ayrıntılı bir şekilde yardımcı olursanız memnun olurum.
saygılar...
yardım lütfen
phpBB bilgileri veritabanından alır.Hostunuzun mysql desteği olması lazım.Ve phpbb forum verilerini veritabanına yazması lazım.Buraya yazmış olduğumuz mesajlar bu veritabanında tutulur ve saklanır.Yani ftp ile alakası yok.Bu verileri bir yerde depolamak gerekiyor ve bunun içinde veritabanı şarttır.Programlara bilmeniz gerekmiyor bunun için.
Ayrıntılı bilgi için hosting firmanızla konuşun onlar size yardımcı olacaklardır.
Ayrıntılı bilgi için hosting firmanızla konuşun onlar size yardımcı olacaklardır.
veritabanı hakkında yanlış bilgi sahibisiniz.Veritabanı ftp ye attığınız dosyalarda olmaz.O dosyalarda yükleme için gereken scriptler bulunur.Ve bununla veritabanı bilgilerinizi girerek phpbb tablolarını script sayesinde veritabanınıza otomatik olarak kurarsınız.Ve bu tablolar veritabanında oluşturulur.
Eğer phpmyadmin kullanıyorsanız veritabanındaki bilgileri oradan görebilirsiniz.phpmyadmin'de herhangi bir tablo yada veri yok ise veritabanınız boş durumdadır.Kısacası veritabanı ve ftpdeki dosyalar ayrı şeylerdir.
Veritabanı hakkında daha ayrıntılı bilgi için lütfen bu belgeyi okuyun: http://www.belgeler.org/hpm/html-php-my ... mysql.html
Eğer phpmyadmin kullanıyorsanız veritabanındaki bilgileri oradan görebilirsiniz.phpmyadmin'de herhangi bir tablo yada veri yok ise veritabanınız boş durumdadır.Kısacası veritabanı ve ftpdeki dosyalar ayrı şeylerdir.
Veritabanı hakkında daha ayrıntılı bilgi için lütfen bu belgeyi okuyun: http://www.belgeler.org/hpm/html-php-my ... mysql.html
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Yandex [Bot] ve 1 misafir