phpBB Kurulumu (PHpTriad ile localhost ta kurulum)
phpbb kurulum çalışması??
arkadaşlar ben phpbb yi kurdum phptriad ı kullanarak
burda ki yazan lang türkçe ekledim
sonraki basamakta install.php yi çalıştır basamağında adrese bunu yazdığımda sayfa bulunamıyor diyor
yani http://localhost/phpBB2/install/install.php yazdığımda sayfa görüntülenemiyor diyor
sağda aşağıda trafik ışığı yeşil yanıyor neden olabilir ???
lütfen yardım
sonraki basamakta install.php yi çalıştır basamağında adrese bunu yazdığımda sayfa bulunamıyor diyor
yani http://localhost/phpBB2/install/install.php yazdığımda sayfa görüntülenemiyor diyor
lütfen yardım
Re: phpbb kurulum çalışması??
formu baştan sonu okursan yeşil ışık yanık olması gerek...energy32 yazdı:arkadaşlar ben phpbb yi kurdum phptriad ı kullanarak
lütfen yardım
arkadaşlar tekrar baştan kurulum yaparak siteye göre birkez daha hareket ettim ve yükleme işlemini yaptım.. herşey yolunda ama bir türlü yönetim panaline tıkladığımda panele giriş yapamıyorum ve aşağıdaki uyarı geliyo.. ingilizcem yok kusura bakmayın anlayamıyorum...
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, admin@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
--------------------------------------------------------------------------------
Apache/1.3.23 Server at localhost Port 80
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, admin@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
--------------------------------------------------------------------------------
Apache/1.3.23 Server at localhost Port 80
-
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
merhaba arkadaşlar esqare desteğin için teşekkürler
aşağıdaki parametre uygulamasında bir hata tespit ettim
- Sitenin varsayılan dili : Turkish
- Veritabanı Türü : MySQL 3.x
- Yükleme Metodunu Seçin : Yükle
- Veritabanı Server Adresi : localhost
- Veritabanı Adı : MySQL de phpBB için oluşturmuş olduğunuz veritabanının adı
- Veritabanı kullanıcı adı : PhpTriad kurulumunda anlatılan MySQL kullanıcı adı
- Veritabanı Şifresi : PhpTriad kurulumunda anlatılan MySQL şifresi
- Veritabanı Tablolarının Önadları : phpbb_
- Admin E-mail Adresi : Kendi e-mail adresinizi yazınız.
- Domain : localhost
- Server Port : 80
- Script Path : /
- Admin Kullanıcı Adı : Kullanıcı Adınız (Forumda kullanacağınız herhangi bir kullanıcı adı)
- Admin Şifresi : Şifreniz (Forumda kullanacağınız herhangi bir şifre)
- Admin Şifresi (Onayla) : Şifrenizi Tekrar Giriniz
bu paneli uygularken " - Script Path : / " ın bu şekilde yapılması istenmiş bu parametrede değişiklik yapmaz iseniz sorun çıkmayacaktır ilk çıktığı gibi bırakın
aşağıdaki parametre uygulamasında bir hata tespit ettim
- Sitenin varsayılan dili : Turkish
- Veritabanı Türü : MySQL 3.x
- Yükleme Metodunu Seçin : Yükle
- Veritabanı Server Adresi : localhost
- Veritabanı Adı : MySQL de phpBB için oluşturmuş olduğunuz veritabanının adı
- Veritabanı kullanıcı adı : PhpTriad kurulumunda anlatılan MySQL kullanıcı adı
- Veritabanı Şifresi : PhpTriad kurulumunda anlatılan MySQL şifresi
- Veritabanı Tablolarının Önadları : phpbb_
- Admin E-mail Adresi : Kendi e-mail adresinizi yazınız.
- Domain : localhost
- Server Port : 80
- Script Path : /
- Admin Kullanıcı Adı : Kullanıcı Adınız (Forumda kullanacağınız herhangi bir kullanıcı adı)
- Admin Şifresi : Şifreniz (Forumda kullanacağınız herhangi bir şifre)
- Admin Şifresi (Onayla) : Şifrenizi Tekrar Giriniz
bu paneli uygularken " - Script Path : / " ın bu şekilde yapılması istenmiş bu parametrede değişiklik yapmaz iseniz sorun çıkmayacaktır ilk çıktığı gibi bırakın
bende oluşan problem bu yüzden miş...SortE yazdı: bu paneli uygularken " - Script Path : / " ın bu şekilde yapılması istenmiş bu parametrede değişiklik yapmaz iseniz sorun çıkmayacaktır ilk çıktığı gibi bırakın
arkadaşlar bu sılaştan sonrasını mutlaka yazın yoksa Yönetim bölümüne kesinlikle bağlanamazsınız. bilginiz olsun...
script yolu = /phpBB2/
olarak kalsın kesinlikle silmeyin...
arkadaşlar ben "script yolu = /phpBB2/" burayı sildim ve / bu şekilde yaptım ve yükledim bunu nasıl değiştirebilirim sonradanKartal23 yazdı:bende oluşan problem bu yüzden miş...SortE yazdı: bu paneli uygularken " - Script Path : / " ın bu şekilde yapılması istenmiş bu parametrede değişiklik yapmaz iseniz sorun çıkmayacaktır ilk çıktığı gibi bırakın
arkadaşlar bu sılaştan sonrasını mutlaka yazın yoksa Yönetim bölümüne kesinlikle bağlanamazsınız. bilginiz olsun...
script yolu = /phpBB2/
olarak kalsın kesinlikle silmeyin...
http://localhost/phpBB2/install/install.php
dosttum öncelikle çalışmalarınızdan dolayı teşşekür ederim kurulum yaparken yukardaki vermiş olduğum linke tıklayınca sayfa bulunamadı diyor sebebi ne olabilir acaba bilgilendirirseniz sevinirim
dosttum öncelikle çalışmalarınızdan dolayı teşşekür ederim kurulum yaparken yukardaki vermiş olduğum linke tıklayınca sayfa bulunamadı diyor sebebi ne olabilir acaba bilgilendirirseniz sevinirim
http://localhost/phpBB2/install/install.php
bahtiyar localhost yerine site ismini yaz yap okbahtiyar yazdı:http://localhost/phpBB2/install/install.php
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 1 misafir