Büyüyen Forumların Yapması Gerekenler

phpBB 2.0.x kurulum ve çalıştırılmasında meydana gelen sorun ve problemler için buradan yardım alabilirsiniz.
Kilitli
SeVeN
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Büyüyen Forumların Yapması Gerekenler

Mesaj gönderen SeVeN »

Merhaba arkadaşlar,
Benim öğrenmek istediğim daha doğrusu merak ettiğim birkaç konu var, belkide bir çok arkadaşımız bu konuda bilgilenmek istiyordur..

Frum sayfamızda yaklaşık 970-1.000 üye var,
Forumdaki mesaj sayısı 45.000 civarında..

Benim korkum database günden güne biraz daha artmakta ve bu konuda acaba yapılması gereken bişi olabilrmi daha doğrusu şöyle diyim bunun bir sonu varmı, yada daha kolaylık olması açısından (örneğin yedek alma yedek yükleme) ne yapmam gerekir..

Gerçe server ile ilgili bir sorunum yok Mysql Veritabanı için sınırsız bir alanım var benim merak ettiğim şu aşamada mesajları biraz rahatlatmak için eski mesajları silmem yada Allah korusun serverla ilgili bir sorunla karşılaşırsam büyük bir database'in tekrar servera yüklenmesinde sorun yaşarmıyım..Yada ne biliyim sizin tavsiyeleriniz nedir şuanda abartılacak bir durum yok ama ilerisini merak ediyorum o yüzden böyle bir başlık açma gereği duydum..
Hepinize şimdiden teşekkürler..
SeVeN
supermoto
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen supermoto »

up up cevap pls
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

"Mesaj rahatlatmak için eski mesajları silmek" diye bir şey olamaz. Sonuçta her mesaj görüntülendiğinde sistem aynı şekilde çalışır. Haftada bir, phpMyAdmin yardımıyla ya da alternatif yöntemlerle tüm veritabanı tablolarınızı optimize edin ve onarın.

Sitenize çok fazla mod/eklenti eklememenizi öneririm. Anlık hiti yüksek olan sitelerde eklentiler, SQL sorgusunu aşırı derecede yükseltiyor ve site kapanıyor.

Bir de veritabanı ve dosyalarınızın yedeklerini hergün alın.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Kilitli

“2.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir