2.0.15 versiyon upgrade'i ve alt forum sorunu.

phpBB 2.0.x kurulum ve çalıştırılmasında meydana gelen sorun ve problemler için buradan yardım alabilirsiniz.
Kilitli
spike
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

2.0.15 versiyon upgrade'i ve alt forum sorunu.

Mesaj gönderen spike »

Adminlere sormama daha öncesinde baya bir dolaşmama rağmen bulamadım.Ayrıntılı olarak bazı arkadaşlar açıklamışlar ama yarı yolda kalınca artık yazma gereği duydum.Lütfen bana 2.0.15 versiyonundan en yeni versiyona nasıl yükselteceğimi söyleyecek bir arkadaş var mı acaba?Lütfen link veriyorsunuz ayrıntılarını da yazın.en yeni versiyona geçiş yokmu tek bir update ile?Lütfen ayrıntıları ile yazarsanız çok sevinirim.
Ayrıca alt forum yaratma işlemi benim için dahada önemli,eğer elimdeki versiyona alt forum yaratmayı başarabilirsem update yapmayacağım.Alt forum yaratmak için hangi dosyayı editliyoruz nelere dikkat ediyoruz lütfen ayrıntıları ile yazınız.Bazı arkadaşlara özelden bu soruları sormama rağmen bana msn'den yardım etmeyeceklerini ilettiler.Lütfen yardımcı olunuz.
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

tek update ile 2.0.22 versiyonuna geçiş malesef yok. Forumunda çok fazla mod kurulu değilse updateler ile uğraşacağına 2.0.22 phpBB yi yükle (config.php hariç) sonra db updateleri yap ve istediğin modları yeniden yükle.

istersen veritabanını modsuz hale getir, yanlız bunları yaparken mutlaka yedek al, biryerde yanlış yaparsan geri dönebilesin.

Clean phpBB SQL Tables/kullanılmayan sql tablolarını kaldır
spike
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

soru

Mesaj gönderen spike »

işte güzel bir cevap.yenisini kurduktan sonra sanırım aynı şekilde veri tabanını yükleyebiliyorum değil mi?ayrıca benim şu anki forumumda install klasörü eskiden kurduğum için bulunmuyor.
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: soru

Mesaj gönderen Dn_35 »

spike yazdı:işte güzel bir cevap.yenisini kurduktan sonra sanırım aynı şekilde veri tabanını yükleyebiliyorum değil mi?ayrıca benim şu anki forumumda install klasörü eskiden kurduğum için bulunmuyor.
2.0.22 yi kurmuyorsun, config.php hariç tüm forum dosyalarını siliyoruz ve 2.0.22 dosyalarını FTP ile atıyorsun sonra db uptadeleri yap sırasıyla forumu çalıştır ve Veritabanındaki fazlalık tabloları silmek için üstteki mesajımda verdiğim konudaki anlatılanlarıyap forumun 2.0.22 olur. sonra istediğin modları yeniden eklersin.

Bu arada bu işlemleri yapmadan forum dosyaları ve veritabanının yediğini almayı unutma,
Kilitli

“2.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir