phpbb2 forum sitemin hosting değişimi (acil yardım!)

phpBB 2.0.x kurulum ve çalıştırılmasında meydana gelen sorun ve problemler için buradan yardım alabilirsiniz.
Kilitli
nexus35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

phpbb2 forum sitemin hosting değişimi (acil yardım!)

Mesaj gönderen nexus35 »

phpbb2 plus forum sitemi başka bir hosting firmasına aktarmak istedim. ftp ile dosyalarımı yükledim fakat mysql veritabanını phpmyadmin ile import ederken dosyanın 2 mb ile sınırlı olması gerektiğini söylüyor ve yüklemiyor. Benim veritabanı dosyam ise sıkıştırılmamış olarak 63 mb. Veritabanı dosyamı yeni hostinge nasıl yükleyebilirim. Dosyayı bölme programları işe yarar mı? Yarar ise bu bölme işleminden sonra bunları ne şekilde yükleyebilirim. Bilgi düzeyim sınırlı olduğu için tam tarif olarak yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Bana dileyen msn den de yardımcı olabilir. erkans2002@hotmail.com
Kullanıcı avatarı
cupra
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

bigdump

Mesaj gönderen cupra »

slm bigdump programıyla bunu yapabilirsin..

1. bigdump klasörünü aç içindeki dosyayı wordpad le açıp bu bilgileri kendi sunucuna göre düzenle

Kod: Tümünü seç

// Database configuration

$db_server   = 'localhost';
$db_name     = '';
$db_username = '';
$db_password = '';
2. dosyayı kaydedip sunucuna yolla
3. sql dosyasını aynı yere yolla
4. programı çalıştır ve işlemin bitmesini bekle. (phpmyadmindeki sql tablosunun içinin boş olması gerek.)
Dosya ekleri
bigdump.zip
bigdump 0.27b
(7.67 KiB) 98 kere indirildi
Kullanıcı avatarı
cupra
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen cupra »

Kod: Tümünü seç

// Connection character set should be the same as the dump file character set (utf8, latin1, cp1251, koi8r etc.)
// See http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/charset-charsets.html for the full list

$db_connection_charset = 'utf8';
karakter karşılaştırmasınıda utf8 olarak yapıyorduk sanırım..
nexus35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen nexus35 »

Hostin firmasından da bana maille öneri geldi. Veritabanı dosyalarını parçalara bölerek yükleyiniz dediler. Veritabanını elle uzun uğraşla bölüp import ettim. Fakat forum topikleri görünmüyor. MySql içine baktığımda bu topikleri görebiliyorum fakat forumda göremiyorum. cache dizinini de sildim ama farketmedi. Neden olabilir acaba?
Kullanıcı avatarı
cupra
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen cupra »

nexus35 yazdı:Hostin firmasından da bana maille öneri geldi. Veritabanı dosyalarını parçalara bölerek yükleyiniz dediler. Veritabanını elle uzun uğraşla bölüp import ettim. Fakat forum topikleri görünmüyor. MySql içine baktığımda bu topikleri görebiliyorum fakat forumda göremiyorum. cache dizinini de sildim ama farketmedi. Neden olabilir acaba?
yukarıda yazdıklarımı okuma şansınız oldumu.. öncelikle elle sql çalıştırarak yapıldıysa hata alma riski yüksek ve utf8 şeklinde yollamadınızsa tr karakter problemi oluşabilir...
nexus35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen nexus35 »

Mlalesef ben paraçlara bölüp yolladıktan sonra yazınızı okuyabildim. Benim işlemimden sonra site çalıştı herşey güzel sandım fakat bugün topikleri açarken karışıklıklar başladı. Yeni açtığım topiği gönder deyince eski bir topiğin bilgileri geldi. Diğer üyeler de aynı şeyi söyledi. Bu durumda şimdi sizin dediğiniz şekilde bigdump ile yapmayı deneyeceğim.

Peki bigdump dosyası içinde dediğiniz yerler dışında başka bilgi girişi yada düzeltmesi yapacak mıyız yoksa sadece db bilgileri ve utf8 eklememiz yeterli oluyor mu? Bir de bu bigdump.php yi ve mysql veritabanı dosyamı ftp ile yolladıktan sonra ne gibi bir işlem yapacağımı izah edebilir misiniz?
Kilitli

“2.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir