Sitenizin Hitini Arttırın

phpBB destek veya chat forumu değildir
phpBB ile ilgili sorulan tüm soru başlıkları kilitlenecek veya silinecektir.
Bu forumda phpBB sorunları dışındaki genel Webmaster sorunlarını ve problemlerini tartışabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
NEFRİT
Uzaklaştırıldı
İletişim:

Mesaj gönderen NEFRİT »

Google'ın Arama Teknolojisi
Geleneksel arama motorları aranılan kelimenin her hangi bir sayfada kaç kere geçtiğini esas alarak çalışır. Google biraz daha farklı bir yöntem izliyor ve genellikle yarım saniyeden kısa bir sürede yapılan hesaplamalarla insan katkısı olmadan sonuçlar karşınıza getiriliyor. Bu teknolojinin temelinde, Larry ve Sergey tarafından geliştirilen, PageRank ve Hypertext Eşleme Çözümlemesi teknikleri yatıyor.

PageRank
Bu yöntem, internette bulunan sayfaların, 500 milyondan fazla değişken ve üç milyardan fazla terimle hesaplanarak, tarafsız bir şekilde seviyelendirilmesidir. PageRank yöntemi bağlantıları saymak yerine onları sınıflandırma amaçlı kullanır. Örnek vermek gerekirse sayfa A'dan sayfa B'ye verilen bir bağlantı sayfa A'dan sayfa B'ye verilen bir oy şeklinde algılanır. Google bu oyları karşılaştırarak sayfaların önemlilik seviyesine karar verir.

Ayrıca oyları (bağlantıları) veren sayfaların seviyesi de hesaba katılır. Yani yüksek seviye bir sayfadan verilen bağlantının ağırlığı daha fazla olur. Bu yöntem tarafından onaylanmış ve tamamen dinamik şekilde belirlenen seviyelere göre bir Google araması yapıldığında seviyesi yüksek olan sayfalar diğerlerine göre daha yüksek sıralarda çıkarlar.
Özellerden kullanıcılara reklam yaptığım için sayın yöneticim beni uzaklaştırdı.
Kullanıcı avatarı
NEFRİT
Uzaklaştırıldı
İletişim:

Mesaj gönderen NEFRİT »

Google kesinlikle kendi çalışanlarını bir sayfanın önem sıralamasını belirleme işleminde kullanmıyor. Buna bir örnek vermek gerekirse arama bölümüne başarısızlık anlamına gelen "failure" kelimesi yazılıp aratıldığında birinci sırada Amerika Başkanı George W. Bush'un Beyaz Saray internet sitesindeki sayfası çıkıyor. Bu durum bir süre önce e-postalara konu olmuştu ve elden ele dolaşmıştı. Gelen tepkiler üzerine Google'dan yapılan açıklamada sayfa önceliklerinin tamamen kendiliğinden belirlendiğini Bush ve başarısızlık kelimesinin internet üzerinde çok fazla yan yana kullanılmasından ve internet üzerinde pek çok sayfanın Beyaz Saray'ın internet sitesindeki bu sayfaya bağlantı vermesinden dolayı böyle bir sonuç çıktığı belirtilmişti.

Google'ın böyle bir yöntem kullanmasından dolayı kendi seviyelerinin artması ve arama motorlarında ön sırada çıkabilmek açısından bazı firmalar diğer yüksek seviyeli sayfalara kendi bağlantılarını koymaları için para bile ödüyorlar. Belki dikkatinizi çekmiştir bu amaçla kullanılmak üzere bazı sayfalarımızın alt kısmında yan yana üçerli gruplar halinde bağlantılar (backlink) yer alıyor.

Hypertext Eşleme Çözümlemesi
Yine geleneksel arama motorlarının tersine Google hypertext (yardımlı metin) tabanlı bir arama motoru. Yani bir sitede bulunan bütün yazıların yazı karakterine, bulundukları yerlere ve alt gruplarına bakarak o sayfa hakkında karar veriyor. Ayrıca söz konusu olan sayfalara komşu sayfaları da bu çözümleme sürecine katıyor. Bu derinlemesine etkili veri çözümleme tekniği sayesinde Google yapılan aramaya en yakın sonuçları karşımıza çıkarabiliyor.

Burada anlatılanlar Google'ın kullandığı tekniklerin en temel olanlarının basitçe anlatılmış halleri aslında süreç çok daha karmaşık. Günümüzde eğer bir sayfanın devamlı okuyucusu değilseniz büyük ihtimalle aradığınız bir bilgiye arama motoru sayesinde ulaşıyorsunuzdur. Bu yüzden arama motorlarında ön sıralarda çıkan sitelerin okunma oranı da daha fazla oluyor. İşte sırf bu amaçla yani sizi arama sonuçlarında daha yüksek seviyelere getirmek için çalışan yeni bir meslek doğdu: Arama Motoru Mühendisliği. Bu kişiler Google'ın ve diğer arama motorlarının ne tür şeylere dikkat ettiğini çok iyi biliyorlar ve sayfanızı nasıl yapmanız gerektiğini size söylüyorlar. Bir çeşit danışmanlık hizmeti gibi düşünülebilir. Ancak internet üzerinde bunu yaptığını iddia eden pek çok kişi var. Google'ın arama motorunda devamlı değişiklikler yaptığını ve sürekli yeni özellikler eklediğini düşünürseniz bunların büyük çoğunluğunun uydurma veya yetersiz olduğu sonucuna varabiliriz. Bu yüzden kendisinin bu konuda bilgili olduğunu söyleyen kişilere dikkat etmenizde fayda var çünkü Google resmi olarak böyle bir yetki veya sertifika kesinlikle dağıtmıyor.

Evt arkadaşlar umarım artık sizlerde google ın felsefesini bilyorsunuz ve sitenizi buna göre kodlarsınız.
Özellerden kullanıcılara reklam yaptığım için sayın yöneticim beni uzaklaştırdı.
Kullanıcı avatarı
GodBeach
Uzaklaştırıldı
İletişim:

Mesaj gönderen GodBeach »

Yıl bilmem kaç IBM Dos çıkıcak tabi bu dosu geliştirenler ibm şirketin çıkıyor kuruyorlar microsoftu :) şimdi para içinde yüzüyorlar
Bir php kodu
$GodBeach = "Php Script Yazılır";

print $GodBeach;

Önizleme: Php Script Yazılır
Murat5
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Murat5 »

Nefrit in verdiği kodu overal_header in <HEAD> satırından sonra yazdım. Google da arattım benim sitem online ziyaretçi diye bi siteden çıktı. Nasıl Nefrit'in koyduğu resimdeki gibi yazdığım koddan çıkmasını sağlayabilirim?
Kullanıcı avatarı
BaRCeLoNa
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen BaRCeLoNa »

nefrit tin verdiği koda değil :) nefritin verdiği yazıya baq sen ozaman anlarsın nein ne olduğunu :)
ve ikincisi : http://www.forumuni.com
:)

Özelden Mesaj Atmayın Cevaplamam ...
Kullanıcı avatarı
RoyaLTurK
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen RoyaLTurK »

dostum sen kendi referans linkini vermişsin ama sana şöyle söyleyim. o verdiğin referans adresi, senin forumdan gitmediği sürece hit alamazsın. yani uğraşların boşuna, çünkü, onlarında bir kontrol paneli var. bakarlar ya bu siteye bak derler hitlerin bu siteden gelmesi gerekirken kendinin referans numarası ile başka sitelerden geliyo hitler derler ve doğal olarakta hit sayılmaz. aksine gerileme yaparsın :)
karga9
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen karga9 »

Arkadaşlar gerçekten çok yararlı oldu hepinize teşekkür ederim.Bir de ben ekledim(google da) ama bu robotların gelmesi ve sayfamın google da çıkması ne kadar sonra olur?
Akıl Yaşta Değil Baştadır!
Kullanıcı avatarı
pikachu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen pikachu »

1 gün- 1 hafta arası değişebilir.
zirve
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen zirve »

ben siteme meta-tag ekleyince discarationda ne yazdıysan aynısı çıkıyor.onun için kaldırdım
derin8380
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen derin8380 »

Sizde sitenize hit isterseniz ücretsiz olarak sitenizi ekleyebilirsiniz,ben ekledim bile....

http://www.topsiteguide.com/toplist.asp ... zintoplist
BlackSun
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

toplist siteleri

Mesaj gönderen BlackSun »

toplist siteleri hakkındaki eleştirleri okudum. ancak biraz abartıldığını düşünüyorum..

benim de kendi forum sitem ve toplist sitem var.

geçmişte hiç bir yere üye değildim ve pagerank im büyük bir site olmama rağmen dışarıdan link verilmediği için düşük idi.

şimdi toplist lere üye olduğum gibi kendim de bir toplist sitesi açtım.

ancak bu siteden asıl amacım türkiye forum sitelerini bir çatı altında toplamak. en iyi örneklerini insanların önüne topluca sunmak. bunları yaparken de forum ve web teknolojileri üzerine tartışmalar ile paylaşım ortamı yaratmak.

http://hitforumlar.com/
BlackSun
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen BlackSun »

bu arada nefrit e verdiği güzel bilgiler için teşekkür ederim
[ resmi görüntülemek için tıklayın ] 'a sitenizi ekleyerek hitinizi arttırın.
Kullanıcı avatarı
lord_lion
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen lord_lion »

Bu güzel bilgiler için sonsuz teşekkürler.yalnız ben overall header'a değil sitemin açılış sayfası olan index dosyasında yaptım meta tag'ları.çünkü google benim sitemi direk oradan indexlemiş.Bir yanlışlık olmaz heralde.
yalnız o en altta yazan

<meta name="author" content="nickname">
şu kısım nasıl olmalı.Yani aynı şekildemi kalacak,yoksa o kısma ne yazmalıyız?

Emeğe Saygı

İletişim:

Mesaj gönderen pikachu »

author yazar demek , oraya kendi adını yada nickini yazabilirsin, sorun olmaz :D

“Genel Tartışmalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir