phpBB Security 1.0.3 kurulumu (Ayrıntılı ve Açıklamalı)
- ArmageddoN
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Ne kadar çok istek olması lazım hocam? bende isterimdeESQARE yazdı:Çok istek olursa kurulu halde yayınlayabiliriz.

Kaybedeceklerin, kazanacaklarından fazla ise; neden kazanasın ki?
Univers@L Mu Online
Univers@L Mu Online
İstek olayına gelirsek sadece mod kurulu olarak yayınlamayı kastettim (phpBB dosyalarını değiştirerek). htaccess dosyalarını kimseye göre düzenleyemeyiz çünkü (hiç kimsenin ftp pathi gibi bilgilerini bilemeyiz)
Sanıyorum ki herkes .htaccess dosyalarında hata yapıyor.Bu yüzden de modu kurulu olarak yayınlamak gene aynı sorunları verecektir.
Sanıyorum ki herkes .htaccess dosyalarında hata yapıyor.Bu yüzden de modu kurulu olarak yayınlamak gene aynı sorunları verecektir.

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Htaccess Saçmalığı
Aslında modu iyice inceledim de htaccess lere hiç te gerek yok...
Bakın şimdi hep beraber htaccess saçmalığına göz atıcaz.
1- Forum ana dizinine eklenen .htaccess dosyasında içindeki kod şu :
Şimdi bu ilk .htaccess dosyasının görevi o kadar saçmaki aslınad ilk htaccess sadece 2. hataccessi yani aslında .phpbbsecurity isimli dosyanın yerini gösteriyor.
2- .phpbbsecurity isimli dosyada ise sadece sizin admin panele girebilmeniz için gerekli olan kodlanmış şifrenizden başka hiç bişey yok örneğin :
3- Admin panelin içne koyduğumuz htaccess dosyası ise 2 işe yarıyor. Bunlardan ilki admin panele girişi engellemek, ikincisi ise ana dizinde bulunan .phpbbsecurity isimli dosyadan admin şifrenize bakmak.
Peki şimdi mantıksızlığa bakın ana dizine iki farklı htaccess koymaya ne gerekl var zaten bu 2 dosyadan biri diğerinin yerini gösteriyor. Yani aslında çok çok daha basit bir şekilde bu mod düzenlenebilirdi ama böyle bir htaccess karmaşası ile kullanıcının yani bizlerin kafası karıştırılıyor.
Gelelim gizli soru ve gizli cevaba belki bu bir güvenlik olarak düşünülebilr ama çok gereksiz neden mi düşünün gizli sor yazıyorsunuz cevabınız kodlanıyor. Peki sorun bakalım gizli soru ve cevap olayı olmasa ne olacak zaten phpBB Security modu EXPLOİT saldırıları engellemekte tabii bunun dışında güzel 3-5 özelliği daha var link yasaklama vs vs vs gibi...
Bakın şimdi hep beraber htaccess saçmalığına göz atıcaz.
1- Forum ana dizinine eklenen .htaccess dosyasında içindeki kod şu :
Kod: Tümünü seç
<Files .phpbbsecurity>
deny from all
</Files>
2- .phpbbsecurity isimli dosyada ise sadece sizin admin panele girebilmeniz için gerekli olan kodlanmış şifrenizden başka hiç bişey yok örneğin :
Kod: Tümünü seç
nefrit:MQ6ZO05YYkW5Y
3- Admin panelin içne koyduğumuz htaccess dosyası ise 2 işe yarıyor. Bunlardan ilki admin panele girişi engellemek, ikincisi ise ana dizinde bulunan .phpbbsecurity isimli dosyadan admin şifrenize bakmak.
Peki şimdi mantıksızlığa bakın ana dizine iki farklı htaccess koymaya ne gerekl var zaten bu 2 dosyadan biri diğerinin yerini gösteriyor. Yani aslında çok çok daha basit bir şekilde bu mod düzenlenebilirdi ama böyle bir htaccess karmaşası ile kullanıcının yani bizlerin kafası karıştırılıyor.
Gelelim gizli soru ve gizli cevaba belki bu bir güvenlik olarak düşünülebilr ama çok gereksiz neden mi düşünün gizli sor yazıyorsunuz cevabınız kodlanıyor. Peki sorun bakalım gizli soru ve cevap olayı olmasa ne olacak zaten phpBB Security modu EXPLOİT saldırıları engellemekte tabii bunun dışında güzel 3-5 özelliği daha var link yasaklama vs vs vs gibi...
Özellerden kullanıcılara reklam yaptığım için sayın yöneticim beni uzaklaştırdı.
Forumum hacklendikten sonra aklım başıma geldi ve kurdum... İyiki de kurmuşum doğrusu...
Bu forumda kaç zamandır bu mod kurulu olmasına rağmen aşağıya bakıyorum bu güne kadar phpBB Güvenliği 167 Exploit Denemesini engelledi diyor...
Ben kuralı 3 gün oldu veeee... phpBB Güvenliği 75 Exploit Denemesini engelledi diyor...
Varmı böyle bir saldırı girişimi yahu... Sanırım inat yapmış adam uçuracak komple benim forumu... Bu forum kaç ayda 167 olmuş.. Benimki 3 günde 75 oldu
Bu forumda kaç zamandır bu mod kurulu olmasına rağmen aşağıya bakıyorum bu güne kadar phpBB Güvenliği 167 Exploit Denemesini engelledi diyor...
Ben kuralı 3 gün oldu veeee... phpBB Güvenliği 75 Exploit Denemesini engelledi diyor...
Varmı böyle bir saldırı girişimi yahu... Sanırım inat yapmış adam uçuracak komple benim forumu... Bu forum kaç ayda 167 olmuş.. Benimki 3 günde 75 oldu

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
phpBB Nasıl Kurulur
https://www.phpbbturkey.com/viewtopic.php?t=35
Mod Nasıl Kurulur
https://www.phpbbturkey.com/viewtopic.php?t=108
Lütfen Özel Mesaj Atıp Soru Sormayınız !!!
phpBB Nasıl Kurulur
https://www.phpbbturkey.com/viewtopic.php?t=35
Mod Nasıl Kurulur
https://www.phpbbturkey.com/viewtopic.php?t=108
Lütfen Özel Mesaj Atıp Soru Sormayınız !!!
yönetim panelinde: bilgi:gdip e tıklayınca bunlar cıkıyor ne demek
Array
(
[GD Version] => bundled (2.0.28 compatible)
[FreeType Support] => 1
[FreeType Linkage] => with freetype
[T1Lib Support] =>
[GIF Read Support] => 1
[GIF Create Support] => 1
[JPG Support] => 1
[PNG Support] => 1
[WBMP Support] => 1
[XBM Support] => 1
[JIS-mapped Japanese Font Support] => 1
)
Array
(
[GD Version] => bundled (2.0.28 compatible)
[FreeType Support] => 1
[FreeType Linkage] => with freetype
[T1Lib Support] =>
[GIF Read Support] => 1
[GIF Create Support] => 1
[JPG Support] => 1
[PNG Support] => 1
[WBMP Support] => 1
[XBM Support] => 1
[JIS-mapped Japanese Font Support] => 1
)
Kimler çevrimiçi