Plus'da Türkçe karakter sorunu
Plus'da Türkçe karakter sorunu
Arkadaşlar plus'da olan Türkçe kod sorununu nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misini?
En son Nightfire tarafından 25.03.2007, 20:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sorunu çözdüm paylaşmak isterim.
includes klasörünün içindeki page_header.php dosyasının en başına şunu ekleyin. Yönetim paneli hariç herşey düzgünce çalışıyor.
includes klasörünün içindeki page_header.php dosyasının en başına şunu ekleyin. Yönetim paneli hariç herşey düzgünce çalışıyor.
Kod: Tümünü seç
<?php
header ("Content-Type: text/html; charset=iso-8859-9");
?>
Aynı kodu admin klasöründeki page_header_admin.php nin en başına eklemelisin.Nightfire yazdı:Sorunu çözdüm paylaşmak isterim.
<?php header ("Content-Type: text/html; charset=iso-8859-9"); ?>
Yönetim panelinde de sorun kalmayacaktır..
bu düzenlemeler üyelerin TR Karakterleri düzgün görünmesini sağlar ama arama motorlarının bootlarınada sitenin karakter setini belirtmek lazım yoksa google gibi arama sitelerinde sonuçlar TR çıkmaz.
Bunu temanızın xxx_header.tpl dosyalarımızı düzenleyerek yaparız.
Bunu temanızın xxx_header.tpl dosyalarımızı düzenleyerek yaparız.
# ----- AÇ -----
templates/..../xxxx_header.tpl
templates/...../admin/page_header.tpl
# ----- BUL -----
<head>
# ----- ALT SATIRINA EKLE -----
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-9">
<meta name="language" content="tr" />
# ----------------------------------
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu
Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
- Erdem Çorapçıoğlu
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
phpbb plus da var olan türkçe sorunun kaynağı AJAX MOD. Siz ajax modu kladırmadığınız sürece plus üstünde asla % 100 bir türkçeleştirme yapamazsınız.
php dosyalarına eklemiş olduğunuz
Bir nebze olsada türkçeşeltirecektir ancak ajax modun yine sorun çıkartması olağan bir durum olacaktır.
Bu durumda şunu denemenizde fayda vardır:
ajax.php yi açın <?php yi bulup bir satır aşağısına bunu yazın
Bir nebze olsada türkçeşeltirecektir ancak ajax modun yine sorun çıkartması olağan bir durum olacaktır.
ajax.php yi açın <?php yi bulup bir satır aşağısına bunu yazın
Department of Computer Engineering
verdiğiniz kodu denedim ama çabuk mesaj düzeltmede karakterler gene bozuluyor.Erdem Çorapçıoğlu yazdı:phpbb plus da var olan türkçe sorunun kaynağı AJAX MOD. Siz ajax modu kladırmadığınız sürece plus üstünde asla % 100 bir türkçeleştirme yapamazsınız.
ajax.php yi açın <?php yi bulup bir satır aşağısına bunu yazınKod: Tümünü seç
ajax'tan kurtulmak(kapatmak) için
yönetim paneli>genel yönetim>ayarlar +
girip AJAX mesaj önizleme ve AJAX çabuk düzenleme'ye hayır, Kullanıcı ayarlarını göz ardı et'e evet diyeceksiniz.
Arkadaşım bunu verdiğin iyi oldu saolkelkirpi yazdı:Aynı kodu admin klasöründeki page_header_admin.php nin en başına eklemelisin.Nightfire yazdı:Sorunu çözdüm paylaşmak isterim.
<?php header ("Content-Type: text/html; charset=iso-8859-9"); ?>
Yönetim panelinde de sorun kalmayacaktır..
Türkçe karakter olarak düzelttimbu turkce kod dediğin turkce karakter sorunumu
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir