Kendi forum sitesini açmak isteyenlere tavsiye.

phpBB 2.0.x kurulum ve çalıştırılmasında meydana gelen sorun ve problemler için buradan yardım alabilirsiniz.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
tehlike_çanı
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Kendi forum sitesini açmak isteyenlere tavsiye.

Mesaj gönderen tehlike_çanı »

Sitesini yeni açan ya da daha doğrusu açmak isteyen birisi için sizin önerileriniz nedir yani bu işe başlarken sizin başınıza gelen ve diğer arkadaşların da başına gelmemesi için paylaşabileceğiniz öneriler var mı?
Mesela forum sitesini kurmak için ilk olarak alınacak host sizce nasıl bir özlliklere sahip olmalı site ileriye yönelik en az iki bin üyeyi herdefleyen bi site olcak.
Bu konudaki düşüncelerini paylaşırsanız sevinirim.Diğer arlkadaşlara da yol gösterir.Teşekkür edrim.
Kullanıcı avatarı
NEFRİT
Uzaklaştırıldı
İletişim:

Hemm

Mesaj gönderen NEFRİT »

Forum açacaksanız en başta server ın PHP desteği olması lazım tabii birde MYSQL desteği PHPMYADMİN gibi özellikleri olması lazım eğer 2 BİN üye hedefliyorsan siteni alırken belkide sınırsız DATE BASE alanı olan bir paket seçmelisin bölelikle milyonlarca mesajda yazılsa bir sorun çıkmaz yada binlerce üyen olsa bile öte yandan 2 bin üye ve onlarca mesaj forumunu ilerki dönemde milimetrik ama fark edilir şekilde yavaşlatabilir bu nedenle forumuna fazla MOD kurmaman gerekir mesela asla kurmaman gereken modlar dan bir kaç tanesi :

1- doğum günü modu

2- siteye son girenler modu

3- random avatar

İlk başta aklıma gelenler bunlar ama azcık forumunu hızlandırman içnse Extreme Mod ve birde extereme tema tavsiyemdir.

Öte yandan çok üyen olacaksa PHPBB Securty gibi bir koruma sistemi forumuna yapılacak olan atakları ve saldırıları engelleyecektir. Ama en başta SERVER güvenliği önemlidir server ın dos ataklara ve daha onlarca şeye karşı koruması olmalı bu tür ataklarda server IP leri otomatik olarak banlamalı ve uzaklaştırmalı.

Tüm bunları göz önüne alarak server alman tavsiyemdir :D
Özellerden kullanıcılara reklam yaptığım için sayın yöneticim beni uzaklaştırdı.
Kullanıcı avatarı
tehlike_çanı
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen tehlike_çanı »

Yorumların için teşekkür edrim NEFRİT kardeş.
Kullanıcı avatarı
NEFRİT
Uzaklaştırıldı
İletişim:

Rica ederim

Mesaj gönderen NEFRİT »

Rica ederim, hiç önemli değil. Başka tavsiyesi olan varsa buyursun. (Muhtemelen aklıma gelmeyen bişeyler olmuştur)
Özellerden kullanıcılara reklam yaptığım için sayın yöneticim beni uzaklaştırdı.
asi_prens
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen asi_prens »

birde arkadaşlar host aldıgınız firma cok sağlam olmalı forumu kurarsınız 3 5 ay gecer database yükselir sonra database yedekleme tasımagibi işlerle uğraşmamak için sağlam bir firma bulun ;)
testtt
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen testtt »

funpic.de nasil sizce ben oraya kurdum ilerde sorun cikarmi
Kullanıcı avatarı
cupra
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen cupra »

yedekleme buda önemli bir husus; hosting firmanıza sormalısınız. çünkü herkesin başına forumla ilgili istenmeyen bir olay gelmekte; hosting firmalarının belir günlerde hafta da 1 olmak üzere ftp ve db yedeği alması gerekir.(yada daha sık). bu durumları sorun ne zaman yedek alıyor ve geriye doğru nekadar gün yedek tutuyor..
bu bilgilere sahip olmanız çok büyük forumlarla uğraşacaklar için stratejik olarak önemli..
Kullanıcı avatarı
__KRAL__
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen __KRAL__ »

cupra yazdı:yedekleme buda önemli bir husus; hosting firmanıza sormalısınız. çünkü herkesin başına forumla ilgili istenmeyen bir olay gelmekte; hosting firmalarının belir günlerde hafta da 1 olmak üzere ftp ve db yedeği alması gerekir.(yada daha sık). bu durumları sorun ne zaman yedek alıyor ve geriye doğru nekadar gün yedek tutuyor..
bu bilgilere sahip olmanız çok büyük forumlarla uğraşacaklar için stratejik olarak önemli..
Evet Yedekleme çok Önemli Eğer bir Hack olayı gibi bişey olursa direk hostingden geri yükleme yapabilirsiniz.
Hydra
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Sizce hangisi daha uygun?

Mesaj gönderen Hydra »

Arkadaşlar alan satın alacağım fakat başlangıç seviyesi bir forum (tahmini 75-100 civarı üye) için aşağıdaki seçeneklerden birincisi yeterli mi? Bir seneliğine birinci seçeneği alıp daha sonra forum büyürse ikinciye yükseltmeyi düşündüm boşuna fazla ödeme yapmamak için. Yoksa başlangıç olarak birinci yetmez de ikinci seçeneği mi alayım? Ama sanki birinci seçenek yeterli gibi geldi bana..

1)
Alan:50mb
Domain:1
Sub domain:10
E-mail:10
Bandwith:5Gb
MySql:2
MsSql:1

2)
Alan:100mb
Domain:1
Sub domain:10
E-mail:100
Bandwith:7Gb
MySql:3
MsSql:2

Site reklamı falan olmasın diye tam fiyat vermeyeceğim ama ikisi arasında yaklaşık 25YTL fark var.
swindler
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen swindler »

mssql ne oluyo mysql biliyom ama mssql hiç duymadım.
Kullanıcı avatarı
LeBron
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen LeBron »

Bir veritabanı yönetim sistemidir. Hem Genel Kamu Lisansı'na sahip özgür bir yazılım, hem de GPL'in kısıtladığı alanlarda kullanmak isteyenler için ayrı bir lisansa sahiptir. php kodlaması kullanan sitelerin vazgeçilmezlerindendir.
Kilitli

“2.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 1 misafir