Joomla Phpbb İçin Tek Üyelik

phpBB 2.0.x kurulum ve çalıştırılmasında meydana gelen sorun ve problemler için buradan yardım alabilirsiniz.
Kilitli
alpaslanh
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Joomla Phpbb İçin Tek Üyelik

Mesaj gönderen alpaslanh »

Selamlar
Joomla ile yapılmış bir sitem var.Phpbb ile de bir forum sayfası oluşturdum.ve siteme link verdim.ancak foruma girenler ikinci defa üye olmak zorunda kalıyorlar.Joomla şifresi ile foruma da girmelerini istiyorum.bunu nasıl ve nerden yapabilirim.teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

Joomla destek forumlarına bir bak phpBB yi Joomla'ya enteğre edebiliyorsun.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
head
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen head »

phpbb i joomlaya entegre etmek isteyen arkadaslar bunu okusunn
ben denedim ama istedigim gibi bir verim alamdımm. ama dosyalar calısıyor .
forum un style dosyalarının orjinali gibi calısmasını sitiyorsanız
jommlanın template klasorunundki kullandıgınız templatenin staylie klasounun altına atmanız lasım sozu uzatmadan alnatıma geceyşmm

Kod: Tümünü seç

Joomla 1.0.12 – phpbb 2.0.22 Versiyonları Arasında Entegre Kurulumu 

Bu anlatım Joomla 1.0.12 versiyonuyla Phpbb2 2.022 versiyonu için yapılmıştır ve test edilmiştir. Lütfen sizler bunu önce yerel sunucuda deneyin yada normal bir sunucuya kuruyorsanız öncelikle veritabanı yedeğinizi mutlaka alın. Aksi halde oluşacak sorunlardan tarafım sorumlu değildir. 
Bu anlatım joomla ve phpbb2 kurulu bir sunucuda nasıl entegre yapılır anlatımıdır, bu yüzden joomla ve phpbb2 forumunun belirtilen sürümlerde olup sisteme kurulu olması gereklidir. Önemli bir detayda forumun joomla ile aynı dizinde kurulu olmasıdır, biz bu anlatımda yerel sunucuda tatbik ettiğimizden http://127.0.0.1/joomla bizim joomla dizinimiz ve adresimiz olmuş oluyor forum da http://127.0.0.1/joomla/phpbb2 şeklinde kuruludur. Tıpkı joomlaya entegre diğer forumlarda olduğu gibi aynı dizini paylaşmaları entegre için en önemli şartlardan birisidir. Siz bu adresleri dilediğiniz gibi yapabilirsiniz mühim olan joomla ile aynı dizinde olmasıdır. 
Entegre işlemine başlayabiliriz, ekteki zipli dosyayı bilgisayarınıza indirin, zipten çıkarın ve aşağıdaki resimdeki gibi dosyaları elde etmiş olmalısınız 
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

Buradaki forum_hack_dosyaları değişiklik yapılacak forum dosyalarını içerir ve ne yapacağımızı ileri aşamalarda göreceğiz, bir diğeride forumumuzun subSilver temasında yapacağımız değişiklikler için gerekli dosyaları barındırır. Gördüğünüz zipli dosya ise joomla bileşen yükleme bölümünden bileşen olarak kuracağımız dosyamızdır. Joomphpbb.sql dosyasıda isminden anlaşılacağı gibi veritabanına yüklenmesi gereken tabloları barındıran dosyamızdır. Bu dosyaları ne gibi bir işleme tabi tutacağımızı ilerideki aşamalarda göreceğiz. 

Şimdi anlatımımıza başlayabiliriz, ilk olarak yukarıdaki resimde gördüğünüz joomphpbb.sql veritabanı dosyasını joomlanın kurulu olduğu veritabanına giderek içe aktaralım. 

Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi kırmızı yazıyla yazan SQL sorgusu butonuna basarak, elimizdeki veritabanı dosyasını içe aktaracağımız bölüme gidelim 

Burada “Göz at” butonuna basarak bilgisayarıızdaki sql dosyasını seçelim 

SQL dosyamızı seçip “Aç” butonuna basarak içe aktarma işlemine geçelim 

“Git” butonuna basmamızla beraber kısa bir süre sonra veritabanına tablolarımızın aktarımı tamamlanacaktır. Şimdi bu işlemden hemen sonra Joomla yönetim panelimizden bileşen yükleme bölümüne gidip com_phpbb.zip isimli bileşenimizi bileşen olarak kuruyoruz. Kurulum tamamlandıktan sonra sıra menüden forumumuza link vermeye geldi. Şu unutulmamalı, link verirken linklenecek öğe olarak bileşen seçilmeyecek yani menüden link vereceğimiz öğe link URL şeklinde olacak ve forumumuzun bulunduğu adres yazılacak. Mesela ana menüden link vereceğimizi varsayalım, o halde sırasıyla Menü = MainMenü = Yeni butonlarına bastıktan sonra karşımıza gelen ekranda “Bağlantı URL” menü linki çeşidi seçilip “İleri” butonuna bastığımızda açılan pencerede linkimize isim veriyoruz biz “Forum” ismini verip aşağıdaki link bölümüne forumumuzun tam adresini yazıyoruz http://127.0.0.1/joomla/phpbb2 ve kaydediyoruz. 

Şimdi zipli dosyadan çıkardığımız dosya ve klasörlerin içinden “forum_hack_dosyaları” isimli klasörümüzde bulunan 26 adet dosyamızı forumun kurulu olduğu an dizine atacağız, bu işlem sırasında 13 tane dosyanın üzerine yazması gerekiyor ftp den attığınızda bu uyarı gelecek ve kabul edip varolan dosyaların üzerine yazmasını kabul ediyoruz. 
Ftp den attığımız bu dosyaların içinde “login.php” isimli forum dosyamız vardı bu dosyayı bir html düzenleme programıyla açıp birkaç düzenleme yapacağız. 

Login.php dosyasını açıp 

Kod: 

-----BUL------ 
$username = isset($HTTP_POST_VARS['username']) ? phpbb_clean_username($HTTP_POST_VARS['username']) : ''; 

----DEĞİŞTİR---- 
$username = joomphpbbBindUsername(); 

-----BUL------ 
if( md5($password) == $row['user_password'] && $row['user_active'] ) 

-----ÖNCESİNE EKLE----- 
//------------------------------------------- 
if( ! ($row['user_active']) ) message_die(GENERAL_ERROR,"User account not active");                

//is the user trying to access to administration panel ? 
//check password only in this case                                        
if(isset($HTTP_POST_VARS['admin']) )      
          $checkPasswordTest = md5($password) == $row['user_password'];          
else 
          $checkPasswordTest = true; 
//------------------------------------------- 

Sonra bu dosyayı kaydedip ftp den forumumuzun ana dizinine diğerinin üzerine yazdırmak suretiyle atın. Şimdi de zipli dosyadan çıkan diğer bir dosya olan “ joomphpbb_conf.php” dosyasını html düzenleme programlarından biriyle açın ve şu kodu bulun 
Kod: 
$joomUrl: 

Bu kodun hemen karşısına joomlanızın configuration.php dosyasındaki “$mosConfig_live_site” kodunun karşısında yazan adresi aynen buraya kopyalayıp yazın, bu yazacağınız adres joomlanın kurulu olduğu dizini tanımlar bizde o alanda http://127.0.0.1/joomla yazıyordu biz bunu yazdık bir önemli nokta da adresin sonuna slash “/” koymayın. 
Ardından aynı dosya içinde bu kodu bulun, hemen altında olacak diğer verdiğimiz kodun… 
Kod: 
$joomRel: 

Bu kısmın ../ şeklindeki alana joomlanızın configuration.php deki “$mosConfig_absolute_path” kısmının karşısında yazan adresinizi yazın bizimkisi bu şekilde c:/program files/easyphp/www/joomla yani bu örneklerden sonra bu iki kısım bizde şu şekilde oluyor 
Kod: 
$joomUrl="http://127.0.0.1/joomla"; 
$joomRel= " c:/program files/easyphp/www/joomla /"; 

Bu değişiklikten sonra bu dosyayı kaydediyoruz ve daha önce zipli dosyamızdan çıkan “joomphpbb_engine.php” isimli dosyayla beraber forumumuzun an dizinine bu iki dosyayıda atıyoruz. 
Buraya kadar olan anlatılanları doğru bir biçimde yapmışsak şu anda Joomla ve Phpbb forumumuz entegre bir biçimde çalışıyor demektir. Bu şekilde forum wrapper olarak joomlanızın içinde açılacak yok eğer ayrı sayfada açılmasını istiyorsanız o zaman “ joomphpbb_conf.php” dosyasını açın ve 
Kod: 

----BUL------ 
$joomIntegrate = true; 

----DEĞİŞTİR----- 
$joomIntegrate = false; 

Son olarak zipli dosyadan çıkan "subSilver" isimli forumun tema doysasında değişiklik yapan klasörümüzün içindeki dosyaları ftp den forumun dizinindeki templates klasöründe aynı isimli klasörün içine varolan dosyaların üzerine yazdırmak suretiyle atıyoruz. 
Hepsi bu kadar elimden geldiğince anlatmaya çalıştım, anlatımda ifade eksiklikleri ve imla hataları olabilir unlardan dolayı kusura bakmayın. Bundan sonra joomla ve phpbb forumunuzu güle güle kullanın. Anlatım aslında bir çeviri ve düzenleme olup, gereksiz izahlar ve dosyalar temizlendikten sonra bu şekle uyarladım. Anlatımın orjinali ve entegrenin sahibi olan yer 
http://www.mehdiplugins.com/misc/phpbbjoom.htm burasıdır. 
Entegre için gerekli dosyaları http://www.turkfirtinasi.com/forum/dosyalar.zip edinebilirsiniz
Forumun entegre edilmiş ekran görüntüsü

Kilitli

“2.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir