Linklerin Yeni Pencerede Açılması [ Çözüm Önerisi]

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
akansu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Linklerin Yeni Pencerede Açılması [ Çözüm Önerisi]

Mesaj gönderen akansu »

includes/functions.php açıyoruz.

Şu satırı buluyoruz

Kod: Tümünü seç

$html    = "$whitespace<!-- $tag --><a$class href=\"$url\">$text</a><!-- $tag -->$append";
Bununla değiştiriyoruz:

$html    = "$whitespace<!-- $tag --><a$class href=\"$url\" target=\"_blank\">$text</a><!-- $tag -->$append";
Bu sayede etiketleri arasına almadığımız linkler de yeni pencerede açılıyor.

---------------------------------------

Not: Bu düzenlemeyi yaptıktan sonra link verilen bir mesaja önizleme yada düzenleme yaptığızda bazı ufak sorunlr oluyor.Ancak direk linki yazıp gönder dendiğinde sorun yok.Sorunun nedenini ve kısa çözümünü aşağıda belittim..

Daha kesin çözüm bulununcaya kadar idare etsin diyorsanız bu değişimi yapabilirsiniz.
En son akansu tarafından 27.05.2007, 20:29 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

peki link denedinmi? bir böyle link ver bak yeni sayfada açılıyormu?

Birde sonra aşağıdaki gibi bir deneme mesajı yaz

http://www.phpbbturkey.com

[url]http://www.phpbbturkey.com[/url]

[url=http://www.phpbbturkey.com]phpBB Türkiye[/url]
bu mesajı önizleme yap sonra kaydet mesajına bak linkler düzgünmü?

mesajı düzenle aynen gönder gene bakıver, sonucu istersen bu başlığa yaz.

bu phpBB3'ün bir buğu bildirildi ve bir sonraki sürümde düzelecek.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Kullanıcı avatarı
akansu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen akansu »

Evet dediğin gibi düzenleme ve önizleme yaparken
target="_blank" yazısı otomatik eklediğinden sorunlar oluyor.

etiketlerini bbcode.html den yeni sayfada açılacak şekilde düzenlersek link yeni sayfada açılıyor zaten.

Bu düzenlemeyide ek olarak yapınca link de bir bozulma olmuyor.

yazı de aynı şekilde sorunsuz çalışıyor.

Şimdi burada tek problem dediğin gibi düzenleme yada önizleme yapınca linkin bozulması...Onuda önizleme yada düzenleme yaptıktan sonra linkin yanında beliren target="_blank" yazılarını silip göndererek hallederiyoruz ancak bu tabi çetrefilli bir iş...

Yine de ben idare edebileceğini düşünüyorum..

Ayrıca bunu bir bug olarak görmedikleri bir tasarım gereği yaptıkları anlaşılıyor.

Bu konuda phpbb.com da yazılar var.

Zaten bu kadar bariz bir eksiği BUG olarak görselerdi şimdiye kadar hallederlerdi.

Biz bunları boşverelimde

link verip düzenleme yada önizleme yaptığızda target="_blank" yazılarının çıkması nasıl önlenir, daha doğrusu

Sorunsuz bir şekilde linklerin yeni pencerede açılması nasıl sağlanır bunu konuşalım..

Mesela otamatik olarak etiketlerini linklere koydurabilirsek sorun hallolur...

Teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

admin olarak düzeltilirde, üyeler mesaj göndermeden ön izlemek isterse bozuluyor.

bir sonraki sürümde düzelmese kurcalarız mutlaka bir yolunu buluruz.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir