Yakusha 2.9.1 premodu kurulu sitemi phpbb3RC1e dönüştürmek için önce ayrı bir klasörde (../phpbb3) phpbb3 dizini oluşturdum. Ve phpbb3 ü yakusha ile aynı dbye kurdum. Kurulum sırasında bir sorun olmadı. Sonra dönüştür komutunu çalıştırdım. phpbb2.0.x versiyonunu buldu ve gerekli bilgiler istedi. Bu aşamaya kadar sorun yok. Bilgileri girdim, phpbb_ tablolarının dönüştürme sonrasında phpbb3_ olmasını işaretledim. (phpbb_ olarak da denedim) ve dönüştürmenin sondan önceki aşamasına geldim. Dönüştür komutunu verdiğimde alttaki hatayı verdi. Sabri hocam yakusha destek sitesinde üyelerin adlarını değiştir, sorun ondandır demişti. Ama 263 üyenin hepsinde aynı hata olabilir mi? Acaba hangi aşamada ne yanlış yapmış olabilirim?
Kod: Tümünü seç
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/utf/data/recode_basic.php on line 419: strtr() [function.strtr]: The second argument is not an array.
Tehlikeli dönüştürme hatası
Tehlikeli dönüştürme hatası
functions_phpbb20.php [ 1807 ]
Eski sitenizde çakışan kullanıcı adları bulundu. Dönüşümü tamamlamak için lütfen bu kullanıcıları silin veya yeniden adlandırın; böylece her temiz kullanıcı adı için eski forumunuzda sadece bir kullanıcı olacaktır.
kullanıcı adı ingilizce karakter ve sayılardan oluşmayan bütün üyeleri sildim. Yine aynı hata
Yakusha şeklinde değil de premod şeklinde değerlendirirsek; acaba modları sıfırlarsak saf phpbb şekline getirirsek güncellemede sorun yaşama ihtimalimiz aza indirgenir mi? Ve benim yaşamış olduğum sorun acaba mod yüklü olmasından kaynaklanan bir sorun mu?