YAKUSHA (2.9.x) to PhpBB3 RC1 Dönüştürme [Sorun]

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
SONERIUM
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

YAKUSHA (2.9.x) to PhpBB3 RC1 Dönüştürme [Sorun]

Mesaj gönderen SONERIUM »

Yakusha 2.9.1 premodu kurulu sitemi phpbb3RC1e dönüştürmek için önce ayrı bir klasörde (../phpbb3) phpbb3 dizini oluşturdum. Ve phpbb3 ü yakusha ile aynı dbye kurdum. Kurulum sırasında bir sorun olmadı. Sonra dönüştür komutunu çalıştırdım. phpbb2.0.x versiyonunu buldu ve gerekli bilgiler istedi. Bu aşamaya kadar sorun yok. Bilgileri girdim, phpbb_ tablolarının dönüştürme sonrasında phpbb3_ olmasını işaretledim. (phpbb_ olarak da denedim) ve dönüştürmenin sondan önceki aşamasına geldim. Dönüştür komutunu verdiğimde alttaki hatayı verdi. Sabri hocam yakusha destek sitesinde üyelerin adlarını değiştir, sorun ondandır demişti. Ama 263 üyenin hepsinde aynı hata olabilir mi? Acaba hangi aşamada ne yanlış yapmış olabilirim?

Kod: Tümünü seç

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/utf/data/recode_basic.php on line 419: strtr() [function.strtr]: The second argument is not an array.
Tehlikeli dönüştürme hatası

Tehlikeli dönüştürme hatası

functions_phpbb20.php [ 1807 ]

Eski sitenizde çakışan kullanıcı adları bulundu. Dönüşümü tamamlamak için lütfen bu kullanıcıları silin veya yeniden adlandırın; böylece her temiz kullanıcı adı için eski forumunuzda sadece bir kullanıcı olacaktır.
kullanıcı adı ingilizce karakter ve sayılardan oluşmayan bütün üyeleri sildim. Yine aynı hata

Yakusha şeklinde değil de premod şeklinde değerlendirirsek; acaba modları sıfırlarsak saf phpbb şekline getirirsek güncellemede sorun yaşama ihtimalimiz aza indirgenir mi? Ve benim yaşamış olduğum sorun acaba mod yüklü olmasından kaynaklanan bir sorun mu?
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

preMod sistemlerden RC1 sürümüne güncelleme desteğimiz mevcut değildir.

en doğru yöntem premod destek sitesinden geçiş desteği istemenizdir.

veya premodunuzu moddsuz phpBB 2.0.x e sorunsuz dönüştürüp sonra RC1 sürümüne geçmenizdir.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Kullanıcı avatarı
SONERIUM
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Bunu clean_tables ile yapıyoruz diye hatırlıyorum. Acaba nasıl kullanabiliriz bunu. Yani saf phpbb ye geçişi nasıl yaparız?
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

evet Clean phpBB SQL Tables/kullanılmayan sql tablolarını kaldır moduyla veritabanımızı orjinal phpBB2 haline getiriyoruz ve phpBB2 dosyalarını FTP den gönderip sorunsuz bir şekilde phpBB2 forumumuzu çalıştırıyoruz.

Daha sonra RC1 sürümüne geçişi deneyin tabiki önce yedeklerimizi almayı unutmayalım,
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
skeleton
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen skeleton »

Bu phpbb2 pLus için de geçerLİ mi? yani ilk önce phpbb 2.0.x e mi çevirmemiz gerekiyo? yoksa plustan direk geçilio mu?
Kullanıcı avatarı
SONERIUM
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

skeleton yazdı:Bu phpbb2 pLus için de geçerLİ mi? yani ilk önce phpbb 2.0.x e mi çevirmemiz gerekiyo? yoksa plustan direk geçilio mu?
Hiç tavsiye etmem, ben kullandım saf phpbb2 hariç herşey gitti. Örn. Ctracker, portal falan hiçbirşey kalmıyor. Ve ctracker silinince (sql) siteyi kolay kolay açamıyosun. VistaBB ile olmuştu ama yakusha ile olmadı. Bence manuel olarak sql kaldır derim.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir