Host, bandwidth, alan nedir? FİYATLARI ne kadar?? [AÇIKLAMA]

phpBB destek veya chat forumu değildir
phpBB ile ilgili sorulan tüm soru başlıkları kilitlenecek veya silinecektir.
Bu forumda phpBB sorunları dışındaki genel Webmaster sorunlarını ve problemlerini tartışabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
radyobulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Host, bandwidth, alan nedir? FİYATLARI ne kadar?? [AÇIKLAMA]

Mesaj gönderen radyobulut »

Host ne bilmeyenler olabilir..

HostBul.Net yazdı:Bir web sitesi kurmak istiyorsanız, yayınlamak istediğiniz sayfaların, resimlerin veya dökümanların internet kullanıcıları tarafından erişebileceği bir bilgisayarda durması gerekir. Bu bilgisayar sizin evdeki bilgisayarınız olamaz, çünkü gerekli program ve donanımınız varsa bile bilgisayarınızın internet bağlantı hızı bu iş için oldukça yetersiz kalacaktır.

O sebeple internette site yayınlamak için özel olarak üretilmiş, internet omurgasına çok hızlı bağlantısı olan, yüzlerce kullanıcıya aynı anda hizmet verebilecek bir bilgisayarda (sunucuda) yayınlamak istediğiniz dosyaların saklanması gerekir.

İşte web sitenize ait dosyaları saklayan ve internet kullanıcılarının erişimine sunan bu bilgisayarlara web sunucusu (web server), bu veri saklama ve yayınlama işlemine de web hosting denir.

Web hosting işini yapan yüzlerce firma ve her firmanın size uygun olabilecek farklı boyutlardaki hosting paketleri vardır.
Şimdi bandwidth ve alan nedir ona bakalım??
interCA.com yazdı:Bandwidth yani bant genisligi web sitenizin kullanabilecegi veri transferine verilen isimdir. Ziyaretçileriniz, web sitenizi ziyaret ettiginde burada yer alan dosya boyutlari kadar veri indirir. Bu verilerin asiri indirilmesi durumunda web siteniz açilmayarak hata mesaji verir. Indirilebilen veri bandwidth ile ayarlanir.
Tekron Bilişim yazdı:Web Alanı nedir?
Tercih ettiğiniz hosting paketinizde size ayrılan, MB olarak birimlendirilen alan miktarıdır.
radyobulut yazdı:Hostun phpbb için önemi:
Sitedeki modülleri forumunuza entegre edebilmeniz için hostunuzun olması lazım. Hazır forum sitelerinden almış forumlarınıza yapabileceğiniz şeyler çok azdır.
Şimdi gelelim bunların fiyatlarına..

Ben size 4 Hosting (Barındırma) şirketinin 3 er paketini göstereceğim..

Karar sizin..

[color=red]50 MB Alan için[/color] yazdı:
ElmaHost yazdı:3 GB Aylık Trafik
Yıllık sadece $24.95
BilgiHost yazdı:3 GB Aylık Trafik
Yıllık sadece 20 YTL
Turkishost yazdı:1 GB Aylık Trafik
Yıllık sadece 10 YTL + KDV
[b]ArchiaHost[/b] yazdı:2 GB Aylık Trafik
Yıllık saedece 5 YTL
Not: Bu yazılar, linklerdeki sitelerin, 12 Ağustos 2007 de sitelerinde belirttikleri fiyat olup; tamamen bilgilendirme amaçlıdır..
[color=red]100 MB Alan için[/color] yazdı:
ElmaHost yazdı:6 GB Aylık Trafik
Yıllık sadece $39.95
BilgiHost yazdı:4 GB Aylık Trafik
Yıllık sadece 25 YTL
Turkishost yazdı:2 GB Aylık Trafik
Yıllık sadece 14 YTL + KDV
[b]ArchiaHost[/b] yazdı:5 GB Aylık Trafik
Yıllık saedece 6 YTL
Not: Bu yazılar, linklerdeki sitelerin, 12 Ağustos 2007 de sitelerinde belirttikleri fiyat olup; tamamen bilgilendirme amaçlıdır..
[color=red]250 MB Alan için[/color] yazdı:
ElmaHost yazdı:15 GB Aylık Trafik
Yıllık sadece $89.95
BilgiHost yazdı:7 GB Aylık Trafik
Yıllık sadece 40 YTL
Turkishost yazdı:6 GB Aylık Trafik
Yıllık sadece 25 YTL + KDV
[b]ArchiaHost[/b] yazdı:10 GB Aylık Trafik
Yıllık saedece 14 YTL
radyobulut yazdı:Ben bunları niye yazdım?

Bunları yazmamam sebebini merak edenler olabilir.

Şunu hatırlatayım: Ben hiç bir hosting sitesinde çalışmıyorum veya sahibi veya ortağı değilim.

Ama o bunlkardan birinin müşterisiyim ve hizmet ve desteklerinden memnunum.

Bu sebeple bu bilgileri sizinle paylaşmak istedim.

Ücretsiz forumların hizmetlerinden memnunsuzluk sebebiyle yoğunlaşan hosta geçme isteklerinden dolayı bunları paylaşmak istedim..

Karar tabiki sizin. PhpBB veya hosting konusundaki tüm sorularınız için imzamı veya profilimi kullanabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..
Kullanıcı avatarı
oby94
Uzaklaştırıldı
İletişim:

Mesaj gönderen oby94 »

saol
Kullanıcı avatarı
radyobulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen radyobulut »

oby94 yazdı:saol
Bir katkımız olursa ne mutlu bize.

Host konusunda ayrıntılı bilgiler ve hosting siteleri için benimle iletişime geçebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Webmasters
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

KANDIRILMAYIN !

Mesaj gönderen Webmasters »

Dahası ise alacağınız serverda en önemli olan teknik ve yazılımsal özellikler;
NEFRİT
1- Minimum 2 GB RAM kapasitesi olması
2- Sitede yavaşlama olmaması için serverın ÇİFT İşlemcili olması
3- Mail gönderimi ve alımında sorun yaşanmaması içn SMPT + POP3 sınırsız olması
4- Serverda başka siteler olacağını varsayarak ve o sitelerde ağır yazılımların olduğunu vasarayarsak Serverın Dedicated olması çok önemli
5- Alacağınız yani aslında kiralayacağınız serverın hız bakımından size yüksek performansvermesi için Türkiye yada almanya ve ingiltere gibi IP aralıkları türkiyeye yakın olan ülkelerden alınması çok önemlidir
6- REWRITE yapabilmek yani sayfa isimlerini özel php yazılımları ile viewforum.php=23 yerine konu-ismi-gelir.html şeklinde sayfalar oluşturabilmek için serverda Rewrite Apache Modülü bulunması
7-Sitederesimleri baştan yaratacaksınız küçüğünü yada büyüğünü yada resim üstüne yazı yazılacak o zaman GD2 Extension serverda bulunması lazım
8- phpBB nin eskiden çıkmış olan modlarını kurmak istiyorsunuz kurdunuz ama çalışmıyor hata veriyor. O halde server PHP versiyonu büyük ihtimal ile 5 Bu durumda size PHP versiyonu 4 Olan bir server bulmak lazım ve şu an en güncel php 4 versiyonu PHP 4.4.7
9- Ioncube kodlaması pek çok profesyonel PHP yazılımda kullanılmaktadır ve serverda IONCUBE desteği olmaz ise ioncube destekli scriptleriniz çalışmaz
10- Unutmayın herkes kendisine hostingim der oysa size asla tam % 100 istekleirnizi yerinize getiremezler eğer internet aleminde size bunun garantisini veren bir hosting varsa hemen oradan uzaklaşınız !

Basit ucuz bir serverda her zaman yaşanan sorunlar
1-Abi kullnadığın script serverı çok kasıyor hesabını kapamak zorundayım
2-Hayır kardeşim bizim serverda toplu mail atmak yasak
3-HDD yandı tüm site uçtu ne yazık ki yedeklerde gitti üzgünüz
4-Bir süre server kapalı kalacak arıza var siteniz 1 hafta sonra anca açılır
5-Abi havaya taş attım servera düştü kusura bakma :lol:

Peki NEFRİT tüm bunları neden yazıyor:
Kendiniz öven ben yaparım - ederim - sroun olmaz abi, biz hostingiz abi diyen sözde hostinglerden LANET ETTİĞİM için tüm bunları yazarak siz dğerli arkadaşlarım bir server kiralayacanız (alan alacağınız diyelim) zaman ne tür özelliklerin serverda olmasını bilmeniz gerekir bu fiyattanda önemlidir karışınızdaki kişinin size neler vaat ettiğinden de önemlidir. Türkiyede hostingim diyen sözde hostinglerin aslında pek çohu aslında gitmiş ve server kiralamışlardır ve sizede zaten kiraladıkları serverdan ARSA kiralamaktadırlar (alan satarlar).

Elbette bu işi ciddi anlamda yapanlarda var ellerinde FİRMA belgesi olanlar tamamen resmi olanlar var işte onların fiyatları sıradan hostinglerden epey bir farklı evet daha yüksek ama en azından sağlam hosting sınıfına giriyorlar. Onların sizi pek fazla kandırma ve aldatma şansları yok yada bir anda ortadan yok olmazlar.

Ama şunuda sakın unutmayın pahalı hosting olması yada elinde firma belgesi olması bile size kaliteli bir hizmet vereceklerinin asla garantisi olmayacktır !

“Genel Tartışmalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 1 misafir