üye kaydı sırasında
Girilen e-posta alan adı'nın MX kaydı geçerli değil.
ŞEKLİNDE BİR UYARI VAR. bu sorunu nasıl giderebilirim. lütfen yardım....
hata taramasında şu bilgiler geliyor.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions_messenger.php on line 407: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set()
sorunu görmek için site adresi.
site adresi
http://biyobank.serveftp.net
[Çözüldü] Girilen e-posta alan adının MX kaydı geçerli değil
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Re: Girilen e-posta alan adı'nın MX kaydı geçerli değil. ACİL
problemi çözdüm
admin panel>genel>e posta ayarları> bölmüne giriyoruz.
E-posta için SMTP sunucusu kullan:
“Evet†seçilmesi durumunda, sunucunuzun yerel posta fonksiyonu yerine, isim verilmiş sunucu ile e-posta göndermek isterseniz veya zorundaysanız kullanılır.
yazan yerin karşısındaki HAYIR seçeneğini işaretliyoruz...
Yinede sorun devam ediyor ise... çözüm kolay... aşağıdaki işlemi yap
admin panel>genel>Güvenlik ayarları> bölmüne giriyoruz.
Geçerli MX kaydı için e-posta alan adı kontrolü: HAYIR seçeneğini işaretliyoruz
sorun kalmıyor.....
site adresi deneme sitesi
admin panel>genel>e posta ayarları> bölmüne giriyoruz.
E-posta için SMTP sunucusu kullan:
“Evet†seçilmesi durumunda, sunucunuzun yerel posta fonksiyonu yerine, isim verilmiş sunucu ile e-posta göndermek isterseniz veya zorundaysanız kullanılır.
yazan yerin karşısındaki HAYIR seçeneğini işaretliyoruz...
Yinede sorun devam ediyor ise... çözüm kolay... aşağıdaki işlemi yap
admin panel>genel>Güvenlik ayarları> bölmüne giriyoruz.
Geçerli MX kaydı için e-posta alan adı kontrolü: HAYIR seçeneğini işaretliyoruz
sorun kalmıyor.....
site adresi deneme sitesi
Saolasınnn çokk
Sanırım bütün hatalardan sırasıyla geçeceğiz.. Daha servere vermediğim halde kendi local serverimde 15 - 20 kadar üye yaptıktan sonra kendi kendime üye yapamaz oldum.. ama önce üye yapabildiğim için bunun kendi yaptığım ayarlardan kaynaklanan bir problem olduğunu düşünerek aramaya uğraşmadım bile; nasıl olsa benden öncekiler bu sıradan geçmiştir diyerek google da arattım bu sefer gerçekten de haklı çıkmışım.. sağolasınız...
Forever PhpBB3 - Http://www.PhpBBTurkey.Com sayesinde kendi phpbb3 sitemi kurabildim.
Sağ üst köşede ARAMA bölümü var aklınıza takılan her türlü sorununuzu oraya yazarsanız uğraşmak zorunda kalmazsınız...
Sağ üst köşede ARAMA bölümü var aklınıza takılan her türlü sorununuzu oraya yazarsanız uğraşmak zorunda kalmazsınız...
Çok teşekkürler hocam, aynı sorun bende de vardı. Anlatılan şekilde uyguladım ve sorun halloldu. Tekrardan teşekkürler...
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Re: [Çözüldü] Girilen e-posta alan adının MX kaydı geçerli değil
600 küsür üyeden sonra aynı sorun banada geldi dediğiniz gibi yaptım düzeldi ama şimdi aktivasyon maili göndermiyor yeni kullanıcılara çok acil yardım lütfen
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir