ilk önce phpbb3 dosyamızı ve dil dosyamızı zipten çıkarıp dil dosyasının içindekileri phpbb3 dosyamızda gereken yerlere atalım.
burada gerekli olan sunucu programını kurduğunuz varsayılmaktadır
(biz burada wamp server programını kullanıyoruz, ilgili programın indirme linki
http://www.wampserver.com/en/download.php)
ardından phpbb 3 dosyamızı bilgisayarımıza kurduğumuz sunucu programının içindeki www klasörünün içine atıyoruz
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
ardından tarayıcımızdan adres kısmına localhost yazıyoruz
karşımıza resimdeki gibi bir ekran geliyor, öncelikle kurulum için gerekli olan veritabanını oluşturalım..
bunun için phpmyadmin yazan yere tıklıyoruz.
ardından karşımıza çıkan ekrande oluşturmak istediğimiz veritabanının adını yazıp oluştur dioruz
artık veritabanımız var, sıra kurulumda tekrardan tarayıcımızdan localhost yazıp açılan sayfadaki phpbb3 dosyasına tıklıyoruz
karşımıza olympus ekranı gelecek ve oradan kurulum yapmak için kur sekmesini tıklıyoruz, dil dosyalarını attığımız için dil türkçe ama değilse sağ üst köşeden dili türkçe olarak ayarlayabilirsiniz.
sonra karşımıza çıkan ekranda sonraki adım diyip ilerliyoruz.
burada karşımıza sunucu programımızın özelliklerini ve olmpus kurulumu için yeterli olup olmadığını yazan bir ekran çıkacak, kurduğumuz program yeni olduğu için olmpus kurulumunu destekliyor ve sonraki adım dioruz.
şimdi karşımıza veritabnımızı falan yazmamızı isteyen bir ekran çıkıyor, burayı dosğru bir şekilde dolduruyoruz, kullanıcı adı direkt oluşturduğumuz için veritabanını root olarak geçiyor. şifre kısmını şifre oluşturmadığımız için boş bırakıyoruz.
veritabanımızla iletişim kurlumu başarılı sonraki adım diyoruz.
buraya yönetici adımız, olmasını istediğimiz şifremiz vs gibi bilgileri giriyoruz..
bu adımıda başarıyla geçtik sonraki diyoruz..
ayar dosyalarımız yapılandırılıyor, biz bu adımlarda bişey yapmıyoruz ve sonraki diyoruz..
bu adımda yazanlara da dokunmamıza gerek yok, zaten istersek kurulumdan sonra yönetim panelinden değiştirebilirsiniz bu bilgileri..
yine birşey yapmıyoruz ve sonraki diyoruz ....
artık kurulum bitti yazınında bizi uyardığı gibi gidip www içine attığımız phpbb3 klasöründeki install klasörünü siliyoruz ve giriş diyoruz...
giriş diyince otomatikmen yönetim paneline gönderiyor bizi oradan siteyle ilgili gerekli ayarları yapıp keyfimize bakıyoruz... hayırlı uğurlu olsun...
burda yazanların neredeyse aynılarını yaparak kendi hostunuzada kurulum yapabilirsiniz..
phpBB3 "Olympus" BETA kurulumu (Localhost'ta)
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- mc_kelleci
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
- yeniturkBB
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Re: phpBB3 "Olympus" BETA kurulumu (Localhost'ta)
bende wamp kullanıyorum ama hiçbişey anlamadım bu hatadan... :S
http://phpbbturkey.com/forums/viewtopic ... 20&t=12170
http://phpbbturkey.com/forums/viewtopic ... 20&t=12170
.. Oktayusx ! [www.oktayusx.net]
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir