Arkadaslar bir kac kisiden sayfami acinca Trojan uyarisi aldiklarini soyluyorlar.
Gercekten Trojan var midir? nasil anlasilir?
Eger varsa neler yapmam lazim
Mesaj soyleymis:
Kaspersky Anti-Virus 6.0
The requested URL http://www.benimsayfam/ is infected with Trojan-Clicker.HTML.IFrame.ey virus
derli toplu bir bilgi bulamadim.
cok tesekkurler
Trojan virusu bulasmis
Re: Trojan virusu bulasmis
Sayfalarınıza javascript atılmış..Bilmediğiniz,tanımadığınız kişilerden aldığınız kodları kontrol ediniz.Anasayfa ile ilgili phpbb dosyalarını (index.php,index_body.tpl,overall_header.tpl) inceleyerek şüpheli kodlarda eleme yapınız..Özellikle toplist vb. sitelerden alınan kodlara javascript gizlenebiliyor bunlara dikkat ediniz.
sayfanızda <iframe></iframe> kodları arasında bulunan dış bir siteden trojan geliyor, o kodlarıda kontrol edin.

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Evet onlari buluyorum siliyorumESQARE yazdı:sayfanızda <iframe></iframe> kodları arasında bulunan dış bir siteden trojan geliyor, o kodlarıda kontrol edin.
silince geciyor
ama hep boyle mi yapacagim kalici bir coumu yok mu bunun?
Kalıcı çözümü var. O da şu; iframe kodlarını kullandığınız karşı sitenin sahibine sitesindeki trojanları temizleyip insan olmasını söylemek. Bazı kişiler insanları tuzağa düşürüyor bu iframe kodları ile. Ve bir çok bilgisayara bu yüzden virüs, trojan, worm bulaşıyor.

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 3 misafir