Yeni Mesaj(Hata)

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
bjk55
Kayıtlı Kullanıcı

Yeni Mesaj(Hata)

Mesaj gönderen bjk55 »

Yeni mesaj (başlık-konu) yazarken aşağıdaki hata çıkıyor Neden kaynaklanıyor olabilir Yardımlarınızı bekliyorum

SQL ERROR [ mysql4 ]

Field 'topic_last_poster_name' doesn't have a default value [1364]

SQL

INSERT INTO phpbb_topics (topic_poster, topic_time, forum_id, icon_id, topic_approved, topic_title, topic_first_poster_name, topic_first_poster_colour, topic_type, topic_time_limit, topic_attachment) VALUES (2, 1201629479, 7, 0, 1, 'Beşiktaş Videoları', 'admin', '000000', 1, 0, 0)

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 158
CALL: dbal_mysql->sql_error()

FILE: includes/functions_posting.php
LINE: 1809
CALL: dbal_mysql->sql_query()

FILE: posting.php
LINE: 1005
CALL: submit_post()
Cracker_Stan
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Yeni Mesaj(Hata)

Mesaj gönderen Cracker_Stan »

sıkça rastlanan bir sorun bu

INSERT INTO phpbb_topics (topic_poster, topic_time, forum_id, icon_id, topic_approved, topic_title, topic_first_poster_name, topic_first_poster_colour, topic_type, topic_time_limit, topic_attachment) VALUES (2, 1201629479, 7, 0, 1, 'Beşiktaş Videoları', 'admin', '000000', 1, 0, 0)

su SQL satırında sanıım sorun var Başlıkları eklerken

topic_last_poster_name değerinin varsayılan değer olması gerekiyor..

INSERT INTO phpbb_topics (topic_poster, topic_time, forum_id, icon_id, topic_approved, topic_title, topic_first_poster_name,topic_last_poster_name, topic_first_poster_colour, topic_type, topic_time_limit, topic_attachment) VALUES (2, 1201629479, 7, 0, 1, 'Beşiktaş Videoları', 'admin', 'admin', '000000', 1, 0, 0)

sunu dene bi ? biraz saçma bi yorum olcak ama :S

beynim durdu sabahtan beri :)
bjk55
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bjk55 »

yalnız kendi bilgisayarımda localhostta sorun yok bir tek servere attığım zaman sorun oluo
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bplr »

sadece localhostta sorun yokken host tarafında sorun oluyorsa, sunucu tarafında bir şey vardır muhtemelen..
localhosta sunucuda olan, php ve mysql sürümlerini kurarak test edersen hataları belki daha iyi incelersin. Yada hostingden daha seni sürüm php ve mysql olan sunucuya geçmek için talepte bulunabilirsin..
bjk55
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bjk55 »

bplr yazdı:sadece localhostta sorun yokken host tarafında sorun oluyorsa, sunucu tarafında bir şey vardır muhtemelen..
localhosta sunucuda olan, php ve mysql sürümlerini kurarak test edersen hataları belki daha iyi incelersin. Yada hostingden daha seni sürüm php ve mysql olan sunucuya geçmek için talepte bulunabilirsin..
bilgisayarımdaki mysql: MySQL 3.23.47-nt

Serverin Mysql: 5.0.24-community-nt

ayrıca localhostta php triad kullanıorum Bilgisayarımda Mysql: 5.0.24-community-nt kurmaya çalıştım ama beceremedim acaba bendeki database 5.0.24 le güncelleştiremezmiyim
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bplr »

Ben wampserver 2.0 kullanıyorum
http://www.wampserver.com/en/download.php
paket içinde
mysql 5.0.45
php 5.2.5
Apache 2.2.6
var, tek tıklamayla kuruluyor ve
mysql kullanıcı adı default root ve sifre yok:..
Bunu kolayca pcne kurarsın..
bjk55
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bjk55 »

bplr yazdı:Ben wampserver 2.0 kullanıyorum
http://www.wampserver.com/en/download.php
paket içinde
mysql 5.0.45
php 5.2.5
Apache 2.2.6
var, tek tıklamayla kuruluyor ve
mysql kullanıcı adı default root ve sifre yok:..
Bunu kolayca pcne kurarsın..
tşkkürler yükledim bundan sonra bunu kullanacağım Hatalarıda mysql_update ve phpbb.com sitesinden düzelttim konuyla ilgilenen herkese tşkkür ederim
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir